I full visshet om at jeg både avslører hva jeg selv har gjort i dag, og muligens spolerer andres forsetter om å kjøpe færre bøker: i ettermiddag (7. august 2018) oppdaget jeg at Eldorado bokhandel i Torggata i Oslo har tilbudet "3 bøker for 200 kroner" i hele sin andreetasje. Der er det veldig mye spennende - både paperbacks og innbundne bøker; oversatt skjønnlitteratur, norske romaner, dikt og noveller, og sikkert mye annet også - jeg rakk bare å orientere meg i de hyllene som var nærmest trappen. Jeg fikk med meg siste bind i Finnskog-syklusen til Britt Karin Larsen, Atle Næss' roman om Tyco Brahe, og Marit Eikemos Samtale ventar. Men om du heller leser Anna Gavalda, Philippa Gregory eller krim, så hadde de dét også.

Jeg tenkte nå at jeg skulle finne frem en lenke til bokhandelen, og da fant jeg forklaringen på dette salget: Eldorado bokhandel er ikke mer. Dette var noe som gikk meg hus forbi da nyheten ble sluppet i februar 2018, men nå er det altså Norli bokhandel som har tatt over lokalene. Dermed er det nok den gamle Eldorado-butikkens restlager som selges ut nå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Er du sikker på at boka om Tyco Brahe av Atle Næss er en roman? Var ikke Brahe en astronom?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest I himmelens tjeneste, og det er en historisk roman. Det er kanskje denne sjangeren forfatteren er mest kjent for, blant annet med Kraften som beveger (om Dante og Beatrice) og Den tvilende Thomas (om en av mine favorittmalere, Caravaggio). Han har imidlertid også har skrevet flere «vanlige» romaner og sakprosabøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

... men på ein måte så er jo alle bokhandlar i seg sjølv eit Eldorado ...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jo, dét har du jo egentlig rett i... !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ole Jacob OddenesBjarne AashaugTonje-Elisabeth StørkersenHarald KBjørg Elin Nærlandingar hkineLadyOfTheBooksYvonne Sandbergtove NessIngunn SJostein RøysetLibraritas vKarin BergLillevimgeSilje BorvikIngrid Urdal StøleKristin F. JørgensenEvaSoffa86Readninggirl20martinekhAnita NesstuhamreBabynemiThomas KlakeggedgeofawordTor Arne DahlAnne-Stine Ruud HusevågLeseaasebjarnuRVidar RingstrømLeseberta_23Pia Lise SelnesJulie StensethMarit HåverstadMarteSiljemoira