Å, den boken av Mendelsohn har jeg også veldig lyst til å lese! Søren ta - jeg som skulle prøve ikke å kjøpe flere bøker på en stund....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Du kan låne på biblioteket (strengt). Jeg liker den godt, har kommet halvveis. Kanskje det blir min omvei til å lese den originale Odysseen av Homer. Tror det er noe for deg også, Mendelsohn har mange små avstikkere fra hovedhistorien, og det tok jo sin tid å komme hjem for Odyssevs også fordi han ble heftet hele tiden. Mendelsohn er jødisk, så han følger kanskje den samme vakre tanken som Simon Stranger gjorde i den siste boka. Den om at mennesket dør to ganger, den andre gangen når ingen snakker om deg lenger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du kan låne på biblioteket (strengt).

Jo, det er en betimelig påpekning/påminnelse - og i prinsippet er jeg helt enig; bibliotekene våre er gull verdt! Men som gammel oversetter har jeg dessverre problemer med å lese engelske bøker på norsk; jeg blir bare sittende og gjette på hva det stod i originalen, og klarer ikke å konsentrere meg om fortellingen. Derfor må jeg nok kjøpe denne selv, om det skal bli noen leseglede i stedet for "jobbing" utav det. Så, da har jeg avslørt en aldri så liten tvangsnevrose, eller yrkesnevrose, kan hende? Men det er gode nyheter at du liker den, da satser jeg på magefølelsen jeg har etter å ha sett et tv-innslag om boken (på Brenner på NRK, tipper jeg?), var noe å gå etter!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg forstår deg, og er enig i at leseropplevelsen ikke bør forstyrres. Da får det heller koste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og det gjorde det. Kostet altså. For jeg klarer jo ikke å kjøpe bare én... (noen som husker den teite Smash-reklamen? "Det skal godt gjøres å ta bare én.") Så det ble Mendelsohn, men også to svenske klassikere (begge av Hjalmar Bergman, som jeg knapt hadde hørt om før, men falt for hos Norli i Universitetsgaten - en av hovedstadens (landets???) beste bokhandler hva gjelder svenske bøker på svensk). (I rettferdighetens navn er Tronsmo litt lenger borti gaten ikke helt borte, de heller). Samt enda en svensk bok, men da i sakprosa-sjangeren - om nazistenes forsøk på å utrydde biblioteker og boksamlinger - jødiske, så klart, men også blant annet "frimurersk" og kommunistisk litteratur. Ja, også den siste boken som Jahn Otto Johansen utga, om jakten på hans egne røtter. Den var ikke så omfangsrik, så den er allerede ferdiglest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Visst kommer sånne snabeldyr dundrende inn -

den deltaJet-ørede elefanten i kabinettet,
som det sjelden stilles spørsmål ved.. eller til.
kan hende den bare er litt selskapspsyk,
vi får se hvor langt vi kommer med litt høflighet..

God morgen alle fremmøtte,
idag satte dyret snabelen rett på en lite synlig detalj
som kanskje kan utvikle perspektivet på nazistiske bokbål,
Rydells bok og Himmlers / Rosenbergs planer?
ikke som Krangelefant, spør han om hvorfor "frimurersk"
litteratur er påspandert gåseøyne, mens kommunistisk litt.
skrives literalt rettfram. Er detaljen sitatrett fra kilde,
eller spandert her, og hva kan ligge i forskjellsbehandlingen?
..snabeldyret kan ha et lurt glimt i ørekroken, kanskje vet
han noe mer å fortelle - om rommet tar noe resonans eller
resonnement av trompeten hans, noe å bli våken av, any way.

_

siden vi er samlet i kabinett, litegrann for(s)lagsreklame:
denne uke innledes til disseksjon om >

Inflasjon på Kammertone,
og essayistisk søken etter livsgleden
_

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var mange interessante bøker, som jeg kunne lese hvis bare tiden strakk til. Har lest litt i Mendelsohn i dag, og liker den bedre og bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, der satte du fingeren på elefanten i rommet.. ;P - tiden strekker jo ikke til. Jeg vet det godt - men nekter å ta realiteten innover meg når jeg står der blant alt dopet. Ehm - blant alle bøkene. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Host å høre det finnes flere av v oss... Føler meg ofte ensom innenfor denne formen for galskap og mani...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Du ække aleine, vi er mange som har det sånn." (Direkte sitat fra Jokke og Valentinerne - nå var det vel riktignok vinter'n de sang om, men okke som; lenge før Jokke hadde PrimaVera en kjempehit med "Haha, hehe, ho - de gærne har det godt."

Som du skjønner, i dag slår jeg om meg med sitatperler fra populærmusikken - alt for å muntre opp en lidelsesfelle! ;P Men Marte, spøk til side: vi er nok flere enn vi aner - og jeg synes også det er deilig å høre (lese) at det ikke bare er meg!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ganske likt, tror jeg. I sommer har jeg kjøpt 5 bøker, og det var slike jeg "måtte" ha. Selvfølgelig må alle bøkene til Ishiguro hjem til meg. Og ikke bare hans bøker Det var verre før, har blitt mye flinkere til å bruke biblioteket, og til å høre på lydbøker. Bør kanskje ikke si mye flinkere om lydbøker. Litt. De tar så liten plass, og de kan være kjempefine å lytte til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er greit å ha prinsipper - men man skal da ikke la det utarte til prinsipprytteri heller, vel? ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper ikke det. Jeg fant akkurat en løsning på hvor jeg kan ha bokhyller, og det innebærer litt ombygging. Tror det var Woody Allen sine filmer som definerte hvor bøker skulle være for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å - spennende! Jeg har da sett en del av filmene hans - care to share some stills (om du finner)?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, jeg prøvde å finne noen bilder, men det var ingen som liknet på det bildet jeg har i hodet mitt. Mange av filmene til Woody Allen ble filmet i den samme leiligheten, og der har de bøker i entreen/gangen, husker ikke helt sikkert. Men alle som kom inn, måtte gå gjennom der for å komme til oppholdsrommet. Det dukket opp mange bilder fra Pinterest da jeg søkte på Woody Allen og bookshelves, det skal sies.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har faktisk ikke tenkt på at samme leilighet dukker opp i flere Woody Allen-filmer! Men atmosfæren er jo den samme i mange av filmene hans, og når du først har påpekt det, ser jeg at slik må det være: samme location. Bøker i entreen - ja, det kan jeg vel også mane frem fra hukommelsen ang. noen av filmene - og det er i alle fall et bra sted å ha bøker. Innimellom kikker jeg på boligannonser, og har for lengst konkludert med at en loftsleilighet med masse skråtak er helt utelukket for meg: jeg må ha vegger. Stikkord: bokhyller. (Og bilder, men det er bøker jeg har mest av...) Lykke til med hyllekabalen! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det. Nå har jeg lest ferdig "En odyssé" og likte den kjempegodt. Leste ferdig "Omriss" av Rachel Cusk også, som ville vært årets beste bok med litt humor og sårbarhet. Den er nok strammere og bedre enn Mendelsohn, som er en pratmaker, men allikevel. Det er en merkelig balanse mellom de to bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og der har dere inspirert meg til å låne En odyssé på biblioteket. Gleder meg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli