Dette er en fantasy satt i en verden der magi har en helt naturlig plass. Ja, hvis man er mann da. Kvinner er altfor skjøre vesener til å drive med slikt må vite. Jenter som kommer fra bemidlede familier og som har magiske evner, blir sendt til skoler der man bokstavlig talt driver magien ut av dem.

Prunella Gentleman er ikke elev ved skolen, men har blitt oppfostret av skolens rektor etter at faren hennes begikk selvmord da hun var baby. Da skolen skal få besøk av landets "Sorcerer Royal" får hun i oppdrag å rydde på loftet for å sørge for at det ikke ligger noe magisk og "slenger" der oppe. Alt går ikke helt som det skal.

Zacharias Wythe er tidenes første "Sorcerer Royal" i England med afrikansk bakgrunn og det er mildt sagt lite populært blant flere av hans trollmannkolleger. England er i ferd med å gå tom for magi og mange skylder på Zacharias.

Det tok litt tid å komme inn i handlingen for boka er skrevet i et noe uvant gammelmodig språk. Først syntes jeg det var litt påtatt, men etterhvert som jeg ble dratt med inn i historien ble det mindre merkbart. Boka er beskrevet som en slags krysning av Austen og Wodehouse, jeg vet ikke om jeg er helt enig, men det er absolutt en morsom og lesverdig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla