Idag har jeg allerede lest 3 bøker, Øksemorderens hodeskalle - barn/ung grøss; Zita i verdensrommet - langt hjemmefra og Zita blir berømt - langt, langt hjemmefra - begge tegneserier. Etter de fortsetter jeg på The VW Camper Van - A Biography, og jeg skal starte på Alt dette er Tokyo - Japan sett fra gateplan, begge på HA bibs SBB.

Denn uka har jeg jobbet mandag og onsdag, og jeg skal også jobbe i morgen lørdag. De 2 neste ukene er det EM-uker, jeg skal følge med på friidrett, svømming og turn

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Mye tegneserielesing i helgetråden denne uka – selv har nettopp begynt på Sabrina
av Nick Drnaso, som Zadie Smith har kalt «a masterpiece». Og den virker absolutt lovende.

Ellers er jeg snart ferdig med Vernon Subutex Two av Virginie Despentes. Ble riktig så begeistret for eneren, og toeren innfrir så absolutt. Koser meg med denne. Har forgjeves prøvd å sjekke når treeren kommer på engelsk. Noen andre som vet?

Har også så vidt kommet i gang med Knakk! om fenomener og eksistenser av Daniil Kharms. Det er en bok jeg har hatt lyst til å lese veeeldig lenge, så det skal bli spennende. Har en ny bok på øret også, nemlig The Immortalists av Chloe Benjamin. Et nytt bekjentskap denne amerikanske forfatteren, men romanen har fått gode omtaler, blant annet i Dagbladet, der Cathrine Krøger bla skriver:

En ambisiøs roman, som er skrevet med en elegant letthet og skakk humor.

Ønsker alle en fortsatt riktig god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det usynlige biblioteket er en bok av Thorvald Steen;
den ble min for førti kroner - jeg ble 'fæn' fra side én.
Om den store Aleksander og hans kokk-slash-elskerinne
(hun var skrivefør og dét var helt uvanlig for en kvinne)
handler boken; det er nemlig en roman som handler om
hvordan Phyllis unngår døden bare like lenge som
hun går med på å fortelle alt hun vet til Antipatros.
(Han var Aleksanders hærfører og utnevnt til "strategos"
inntil maktsyken tok overhånd og Antipatros visstnok
snek stryknin i kongens vin - ja, så sies det i min bok.)

Phyllis skriver side opp og side ned og jeg er midtveis;
det blir neppe 'happy ending' her, men boken - den er storveis!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg er også i gang med tegneserie, har sans for det - denne gang er det Neil Gaimans, The Books of Magic.
Avsluttet tidligere idag George Saunders` Lincoln i Bardo. Artig bok, vill fabulering rundt en historisk hendelse, dødsfallet til Lincolns sønn Willy.
Tenkte jeg skulle starte på Flammealfabetet av Ben Marcus i kveld.
Innimellom har jeg The Love song of miss Queenie Hennessy av Rachel Joyce på øret.
Burde bli en variert helg dette.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ferierer på Møre, uten bøker med i bagasjen. Denne helga skal jeg imidlertid besøke et bruktmarked hvor jeg vet det er et betydelig utvalg av bøker og hvor de har posesalg. Så det kan fort ende opp med 10-15 bøker i dag.
Også i dag blir det sol og rundt 28- 30 grader, før tordenvær overtar i morgen. Så, kan hende blir det et bad i løpet av dagen.
God helg til alle :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Blei det bøker på deg i dag? Gjeng det an å spørje kva for ein bruktmarknad du har vitja?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ble to bøker, men ingen av dem skjønnlitterære. Mer av type faktabok - begge knyttet til lokale forhold på Sunnmøre. Bruktmarkedet jeg besøkte er på Sjøholt i Ørskog kommune og drives av kirken i kommunen. To etasjer fulle av gjenstander. I tillegg til bruksgjenstander kan man kjøpe gode kaker og vafler i kafeen der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oj, eg kjem faktisk til å køyre forbi Sjøholt seinare i sommar. Spørs om eg må bytte ut "køyre forbi" med "stogge i". Takk for tips.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres spennende ut. Det eneste som kan bli en aldri så liten utfordring for deg er at Kyrkjetorget ( som det kalles) har litt begrensede åpningstider: Mandag: 18-21, onsdag 10-15 og lørdag 11-15. Jeg krysser fingrene for at du får det til å passe med et stopp på Sjøholt innenfor disse tidene, enten på vei til dit du skal, eller på returen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en herlig sommer vi har :-) Det er varmt, jeg har ferie, og jeg leser :-) I skyggen, på stranda, i svale kvelder med et glass vin eller to.... Deilig :-)

Jeg annonserte vel forrige helg at jeg ville lese noe lystigere litteratur denne uka som har vært. Det har jeg ikke gjort. I uka som har gått har jeg lest ei bok om demenssykdom, Den blå time, og i dag kommer jeg til å bli ferdig med Dødevaskeren av Sara Omar. Ikke lystig noe av dette, men bra likevel. Særlig Dødevaskeren synes jeg er en viktig bok. Det er så bra at kvinner fra muslimske kulturer står opp og mot de kreftene som undertrykker så mange av dem på det groveste! Vond, men likevel bra lesing.

Men, altså, etter dette har jeg nå Hvor ble du av Bernadette liggende. Her falt jeg for omslaget, og har forventninger til at dette er den lette, underholdende sommerboka jeg trenger nå :-)

Fortsatt god helg til dere alle :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Eg har starta på eit stort prosjekt: Ei STOR og tjukk bok av ein stor forfattar: Forbrytelse og straff av Dostojevskij! (Om forfattaren berre var stor og ikkje tjukk, veit eg ikkje. :-)
Er ganske sikker på at dette blir ei stor litterær oppleving..

Det er iallfall godt å sitte i skuggen desse dagane med ei god bok!
God helg til alle!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Målet mitt for helga er: MEST MULIG BADING! det er så skrekkelig varmt ...samboer og jeg har dermed et artig lite prosjekt om å gå fjellturer og bade i HVERT ENESTE vann vi kommer over... så helgen går til trasking og plasking! Jeg er ikke blandt dem som klarer å ligge strakt ut i sola å lese, holder utni timminutter så synes jeg det blir for varmt og ubehagelig ...men Får lest litt på senga da, og regner med p lese ferdig trilogien til Helga Flatland "Bli hvis du kan" - har slukt disse tre bøkene denne uka....for et mersterverk av følelser! Utrolig sterkt skrevet dette her...! Lydbokmessig lytter jegbtil The invention of ana av en dansk forfatter jeg aldri før har hørt om, Mikkel etterellerannet-gaard ... :-)

God helg
Husk solkrem, da ...!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Gubben forsvann på konsert med ein kameratgjeng... Så eg tilbrakte kvelden saman med Harry Hole og Snømannen, bok nr 7 i serien som eg driver og leser meg gjennom. :-) las boka da ho kom ut for over ti år sia... Hugser lite. Men så såg eg filmen (som er forakta...) og grua meg litt til å lese boka. HELDIGVIS er boka ein trillion gong betre enn filmen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi er tilbake fra ferie i Finland, og jeg får endelig litt mer tid til lesing. Denne helgen leser jeg Hun ville jo ikke dø av Siren Henschien. Forfatteren forteller i denne boka om Ragnhild Embla Helsengreen, som sommeren 2010 ble et av Norges yngste overdoseofre, 15 år gammel. En gripende bok om et sårt og trist tema. En bok som forteller hvordan «det store vi» sviktet da hun trengte oss mest.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kun fem lørdagstimer igjen av den første arbeidsuka etter ferien. Etter arbeidstid har det blitt lest mye og interessant! Sist lørdag morgen, allerede i timene før jobb, begynte jeg på Mona Høvring sin diktsamling Jente Med Dødningehode. Ei god samling dette, noen av diktene er litt vanskeligere tilgjengelige enn andre, men totalt sett en positiv opplevelse. Fortsatte søndag med ei ny (for meg) ei av Jahn Otto Johansen som heter Hastverk Når Vi Elsker. Dette er en roman, men det er reporteren JOH som forteller. Mye fakta å hente og selve historien blir litt annenrangs. En dreven romanforfatter hadde nok skrevet 5-6 forskjellige romaner ut i fra dette materialet, altså mye upløyd mark i JOHs fotefar - som han selv aldri vil kunne gjøre noe med.

Tirs-ons gikk jeg løs på Timothy Snyder sin Om Tyranni, med undertittel "20 ting vi kan lære av det 20. århundre". Totalitære tanker er igjen blitt dagligdagse, demokratiske institusjoner er under press, sier han, og det trur de fleste er enige i når vi ser og hører rundt oss. Mye tankevekkende å gruble over, han mener vi er i ferd med å oppnå det samme som i førkrigsårene til 2. verdenskrig, for retorikken og de mørke og destruktive kreftene fra den gang omgir oss, er hans mantra. Jeg er enig! I går starta jeg på ei bok som omhandler mye av det samme, denne gang er det Per Fugelli som skriver. Mye fornuft å hente her også, i boka som heter Vaksinen Mot Frykt, Terror Og Rasisme.

Hetetoktene skal visstnok avløses av regnbyger og torden. Det pleier å lette trykket og sparke den høye luftfuktigheten i rompa, så ja takk! La ikke Odin og Tor skremme oss fra nye sider den nærmeste uka, folkens :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Skikkelig sommervær, iskald drikke, en Kindle med krim og dikt innen rekkevidde. Godt å sitte under markisen på terrassen og ta små økter på biblioteket mitt innimellom. Jeg hiver bøker, jeg river i stykker bøker (permer må i restsøppelet) - og går turer til papircontaineren. Jeg har prøvd å kvitte meg med bøker på andre måter. For å være ærlig så gidder jeg ikke bruke mer energi enn jeg må. Er blitt lei av at folk ikke møter opp etter avtale for å hente bøker. (Gratis) Målet mitt er en papirboksamling som jeg får plassert i ca åtte bokskap, fra gulv til tak. Men tilbake til trådens tema....
På kindlen min leser jeg Liz Nugent’s bok «Lying in Wait». Krira tipset om forfatteren for et par uker siden, så forrige helg leste jeg Nugent’s bok «Unraveling Oliver», som absolutt ga mersmak. Det lønner seg alltid å lytte til Kriras boktips!

Dikt leser jeg hver dag - og dagens dikt er av Stein Mehren.

De som forlater oss

En del av oss
kan bli lukket inn
i den vi ikke fikk
Uten å vite det
kan en fremmed bære med seg
skyggen
av en annens lengsel

De som forlater oss
Brått og uten varsel
Kjenn, det er som de smekker
dørene etter seg
og låser
for at vi aldri mer
skal slippe ut

God lesehelg!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Denne uka har vært en riktig fin leseuke. Med Harlan Coben og "Hjem" som den største fornøyelsen. Coben har begynt med metakommentarer til leseren, og selv om historiene er triste og brutale, er livet og lesingen allikevel en fornøyelse. Men det var da. Nå leser jeg Kazio Ishiguro, endelig, på senga, for "En kjempe begravd" krever sin leser. Ikke fordi den er vanskelig tilgjengelig. Nei. Så fant jeg Daniel Mendelsohn og " En odyssé. En far, en sønn og et epos" til kaffen, og ute på min veranda er det helt ålreit fordi den får skygge fra store trær, og det er litt som å sitte i parken. Mendelsohn ble kjent, for meg iallfall, med boka "Forsvunnet", hvor han prøver å finne ut hvor hans jødiske slekt i Øst-Europa ble av, under Shoah. Litt av et svennestykke. Denne er også ambisiøs og full av kjærlighet. Nå så jeg akkurat at forfatteren Simon Stranger ble betatt av idéen i jødisk tro om at mennesket dør to ganger, først når du fysisk blir borte, og så igjen når det er ingen som snakker om deg lenger. Det er en vakker tanke. Det må være sant.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Wow, tre bøker på en dag er ganske bra. Bok du skal starte på hørtes spennende ut da. Jeg har i dag fått lese ferdig Ingen til bords av ene Lauritsen Kjølner som er krimbok, helt ok. Skal nok forsette denne helgen på On Beauty som forrige helg, lånte meg plutselig tre bøker på biblioteket og leste to av dem ferdig i helga og den ene i dag da.

Ønsker alle en god helg i bokens verden eller ikke =)
god helg :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det er tretti i skuggen, det gjer ingenting
For i solstolen reiser eg viden omkring
Islands klokke den tek meg til øya i vest
Og Arabiske netter til eventyr-fest.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Det var litt av en aktivitet, tre bøker. Jeg har akkurat startet på De udødelige av Ketil Bjørnstad,den holder nok i helga. Måtte trekke inn til luftavkjølt stue etter nesten tretti pluss på verandaen, det er uvant her uti havgapet på Nordvest - landet. Har lest ut Tæring av Dag Skogheim denne uka og det var en sterk fortelling. Har Sanatorieliv av samme forfatter stående, det blir nok neste bok.
God helg til alle i varmen, med eller uten bøker.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

SverreLibraritas vJulie Stensethkjell kAkima MontgomeryCecilieAnniken LTorill Elisabeth RevheimErikInger-LiseHilde H  HelsethmgeLiv-Torill AustgulenmartinekhRolf IngemundsenLeseberta_23LeseaaseEirin EftevandNorahmoiraHeidi LGVKjell PMorten BolstadIngeborg GAnniken RøilKristofferCarolineritaolineHarald KLene AndresenalpakkaIngunn SMaikenHelen SkogJostein RøysetNils PharoSiriTonje-Elisabeth StørkersenEngelin