Har en gutt som var lesehest fram til ca 12. Etter det har trening, lekser, youtube, netflix mm tatt over... Har lyst til å få han til å lese igjen, noe han også er enig i selv. Trenger derfor tips til bøker som kan gjenopplive leseinteressen.

Han er ikke særlig glad i fantasy, selv om han sikkert kan prøve igjen hvis det er mer enn fantasy-tematikk. Han liker gjerne historiske bøker, mysterier, krim og spenning, fakta, andre kulturer ol. Favorittboka er Gutten i stripete pysjamas - Aslak Dørums bøker likte han også godt.

Takknemlig for alle tilbakemeldinger :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Tusen takk for alle gode tips, skal sjekke ut alle disse etter ferien!

Var innom en bokhandel i går og fikk anbefalt Killerinstinkt av Thomas Enger (vinner av Uprisen 2018). Den har han kommet godt igang med og syns er kjempespennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slet mye med å finne gleden i å lese da jeg var på den alderen. Det var TO ting som hjalp - 1) Finne én forfatter, én serie eller ett tema som virkelig fenget (for min del ble det de egentlig mindre gode bøkene "Grøsserne"...) og 2) Bøker som er filmatisert - syntes da, og fremdeles den dag i dag - at det er uhyre spennende å se en bok man har lest bli levende på skjermen i ettertid - rett og slett fordi det er interessant for meg å se hvordan filmskaperne har tolket/opplevd boka sammenliknet med min egen tolkning og forståelse.

Dette var jo ikke noen konkrete tips da ... men tenkte at kanskje dette med å finne noe som frister - prøve å snakke om hvilke temaer som evt fenger ham (krim, mysterier, grøssere, vampyrer, pirater, krig, historie ... osv?) - kunne være et godt sted å starte og deretter søke etter bøker utifra de kriteriene?

Lykke til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historien om Pi av Yann Martel er flott bok som jeg vil anbefalt, Fuglevarsel av David Almond er ganske spennende bok, Adrinas atlas serien av Arne Svingen er også veldig god og spennende bok for ungdommer som jeg leste selv for noen år tilbake og likte den veldig godt. Og Gutten som gikk opp i røyk av Arne Svingen leste jeg selv da gikk på ungdomsskolen og likte denne veldig godt og synes den var utrolig spennende.

Lykke til med lese prosjektet :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arne Svingen - Man dør litt hver dag (spenning/krim)
Leon Leyson - Gutten på trekassa (historisk/biografisk)
Margi Preus - Spiongutten (historisk/spenning)
Arne Svingen - Revolvergutten (krim)
Michael Morpurgo - Krigshesten (historisk)
John Marsden - I morgen da krigen kom (spenning)
Stein Morten Lier - Skuddet (spenning/krim)
Robison Wells - Variantene (spenning/dystopi)
Barry Lyga - I hunt killers (spenning/krim - engelsk tittel, norsk tekst)
Serier: Adolf og banden hans (historisk), Blade (spenning/action), Unge Bond (spenning) og De nye Hardy-guttene (krim).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

SverreLibraritas vJulie Stensethkjell kAkima MontgomeryCecilieAnniken LTorill Elisabeth RevheimErikInger-LiseHilde H  HelsethmgeLiv-Torill AustgulenmartinekhRolf IngemundsenLeseberta_23LeseaaseEirin EftevandNorahmoiraHeidi LGVKjell PMorten BolstadIngeborg GAnniken RøilKristofferCarolineritaolineHarald KLene AndresenalpakkaIngunn SMaikenHelen SkogJostein RøysetNils PharoSiriTonje-Elisabeth StørkersenEngelin