God fredagskveld.

Hva leser dere i denne VM tiden og sommertiden? Er noe fotball relatert eller er det noe annet? Jeg leser selv fortiden Denne flammende verden av Suri Hustvedt, ikke noe VM- fotball relatert. Likevel spennende og gode tanker i roman som er kommet frem til nå.

Håper alle får god helg med fotball, eller uten eller i litteraturens verden, god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Det er heldigvis ikke noe fotball på tv'n her om dagen. Jeg har de siste ukene lest flere av bøkene av Maria Lang, og denne helgen er det Mord på kirkegården. Underholdende og lettlest svensk krim.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg bruker ikke mye tid på å se fotball - men synes det er litt gøy å følge islendingene. De har en herlig energi og er litt underdogs. Helt knall at de klarte uavgjort mot Argentina idag :-)

Jeg har ikke lest så ivrig som jeg pleier denne våren. Det er så mange aktiviteter å fordele tiden på, så lesingen har måttet vike. Nå er jeg imidlertid i innspurten på to veldig gode bøker. I papirformat har jeg bare få sider igjen av Therese Aasviks Fie faller. Dette trodde jeg var lettbent chick-lit-underholdning, men det er det jo ikke. Boka viser oss kampen bak fasaden, og er veldig god.

På øret har jeg ca halvannen time igjen av Renbergs første bok i Hillevågstrilogien. Jeg har brukt ganske lang tid på denne, men liker den kjempegodt. Jeg kommer helt sikkert til å sette igang å høre videre når denne er fullført.

Videre plan for helgen blir å starte gjenlesning av Agatha Christie: Ti små negerbarn har jeg hentet hjem fra biblioteket. Denne leste jeg som tenåring, altså ca 35 år siden, og likte den veldig godt da.

Ønsker dere alle en fortsatt fin lørdagskveld, og fin søndag :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja Island kamp var gøy :) Fie Faller er artig bok synes jeg. Kos deg med restene av bøkene og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser Arr av en spenstig islandsk forfatter som heter Audur Ava Olafsdottir. Den er god. Den er også original. Jonas Ebeneser reiser til Hotel Silence med et dystert oppdrag. Han gir seg selv en uke for å utføre oppdraget. Kan dette være en ny type superhelt? Gjerne for meg. Det er så mange ting som skjer i juni, så derfor går det sakte med lesingen. Kanskje skal det gå helt annerledes enn jeg forestiller meg. I boka stilles det viktige etiske spørsmål om verdien av et menneskeliv, står det på baksiden. Ønsker alle en god lesehelg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Gøy med gode bøker, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er VM i fotball, då skal eg så klart
Sjå på Island og Danmark på TV’en snart
Men eg kosar meg også med Fløgstad om da’n
Grense Jakobselv les eg så tidt det går an

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja gøy å se både Island og Danmark, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsetter med Richard Hermans « Mine gleders by» - om Londons historie de siste 2000 år. En velskrevet og lærerik bok om en by jeg aldri blir lei av å lese om, men som det er hele 28 år siden jeg besøkte. Det er på tide å ta en tur dit igjen. Litt fotball blir det også denne helgen, men kommer ikke til å se alt.
God lesehelg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hørtes ut som en god blandingshelg, ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Regner med at det blir mindre lesing framover i VM. Jeg er ihuga fotballfan og har stor glede av "den praktiske delen", dog ikke den kommersielle. Har likevel vært på biblioteket og henta meg den femte boka i Britt Karin Larsen sin romanserie om folket på Finnskogen. Bruker nok opp de neste 2 ukene på den - fotballen ruler heimen :-)

Når det er sagt, så har jeg akkurat lest ferdig et mesterverk! Philipp Meyer (navnet skrives sånn) skrev for få år siden boka En Amerikansk Sønn, hvor han beskriver situasjonen i grenselandet USA (Texas) - Mexico gjennom 3 hovedpersoner og deres familier og liv og levne. Den amerikanske sønnen er Eli McCulloch som vi følger på midten av 1800-tallet, det seinere avkommet Peter og til slutt Jeannie. Meyer hopper att og fram i tid og Jeannie dør så seint som i 2012 eller 13. En krønike dette, et kunstverk, fortellerkunst på aller høyeste nivå. Lån eller kjøp, og dere vil bli overbevist.

Ei knall uke til dere alle i lissepasningenes, sjølmålenes, feberredningenes, frisparkperlenes og de perfekte dommeravgjørelsenes høytid. Eller i bøkenes verden. Eller begge deler :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Kos deg med fotball VM og så gøy å lese noe som er mesterverk :) Skal sette den på skal lese listen. Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var også glad for den boka. Rart den ikke er mer omtalt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig! Meyer skriver i samme ånd som Cormac McCarthy gjør i sin såkalte grensetrilogi, begge er historisk korrekte og ingen legger fingrene i mellom i sine beskrivelser av livet der borte i grenselandet Meyer tar oss dog med helt til moderne tider.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det går litt tregt med lesinga for tiden, holder på med Leon Uris og hans Hadji. Interessant nok, men den er lang og det er så mye annet som skjer. Dog ikke fotball. Uansett, ha en god lesehelg alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vil du anbefale den videre? Ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det vil jeg.Liker Leon Uris godt,virker som han har god peiling. Har fra før lest Treenigheten og Exodus, anbefaler dem også.Må ha god tid på bøkene hans, de er store og omfattende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser The Great Gatsby. Ganske tynn bok, men synes språket er litt tungt så det går tregere enn det pleier. Regner dog med å bli ferdig ila lørdag og neste bok er Rødstrupe av Nesbø. Har lyst å lese hele Harry Hole - serien fra start til slutt da det er over 10 år siden sist jeg leste.. Og den gang leste jeg dem i ganske vilkårlig rekkefølge

Åltså fullstendig urelatert til både sommer og fotball...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har selv lest The Great Gatsby og likte den veldig godt. Tok litt tid å komme i gang med, men etter hvert tar den leseren med på reisen, kos deg med bok og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den var litt vrien i starten - tror det henger sammen med språket, for det er ikke som den mer "moderne" engelsken jeg er vandt til. Liker den bedre og bedre, særlig etterhvert som jeg "oppdager" humoren som finnes der. Leser den nok ut ganske snart, kun tretti sider igjen nå. Gleder meg til å se filmen senere, selv om jeg neppe ser for meg at alt i denne boka lett lar seg formidle på skjermen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila