Jeg har vært ferdig med lesinga noen dager, litt forsinka ei oppsummering av mine inntrykk (blir ikke så mye PC i finværet!).

Jeg er nok av de som ikke syntes dette var ei veldig god bok, mer middels. Sliter litt med koblinga mellom Great Expectations og innholdet her, synes ikke det er direkte koblinger. Som andre er inne på, virker som forfatteren har bestemt seg for å skrive noe som er relatert til Dickens-boka (som han utvilsomt kan mye om), men ikke helt har fått til å gjøre den boka særlig relevant for denne boka. Derimot reagerte jeg ikke så mye på fortellerstemma, synes det er troverdig at det kan være ei jente.

Det er et par ting jeg stussa på. I Little Pip dukker navnet på straffangen Magwitch opp ved veldig tidlig lesing av Great Expectations, lenge før navnet dukker opp i den boka. Det kan kanskje forsvares ved at Matilda seinere "avslører" at mr. Watts har tatt seg ganske store friheter ved lesing av boka? Det andre er at Matilda plutselig reiser til Wellington for å se hvor mr. Watts bodde før, uten at jeg kan se at det i boka tidligere har vært nevnt at han har bodd der?

Så alt i alt ble det beste ved denne felleslesinga for meg at jeg fikk lest Great Expectations samtidig, den boka var svært god!!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg tenkte aldri at det lå en spesiell betydning i valget av bok. Jeg oppfattet det i grunnen omvendt: Andre bøker ville også fungert som utgangspunkt for samtalen mellom de voksne og barna. Poenget, slik jeg oppfattet det, var at han delte noe av stor personlig betydning med de andre, og at de var helende for hverandre. Dette er ikke ment som en kommentar til ditt innlegg spesielt, det er litt tilfeldig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Stig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H Hoel