Tradisjon tro vil jeg forsøke å lese bøker fra feriemålet, og ettersom sommerens reisemål er Portugal vil jeg gjerne ha litteraturtips fra Portugal. Tidligere har jeg vel bare lest Samargo av portugisiske forfattere, jeg har satt pris på hans bøker men vil gjerne utvide horisonten. Takknemlig for tips.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Lite slag for god krim, "Er lite drap i Lisboa", Robert Wilson. Trekker veksler på Portugisisk historie fra andre verdenskrig og fremover for å veve en solid intrige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette tipset er bokstavelig talt i grenseland. Det er ikke en bokanbefaling, men det er litterært, og Portugal er et stikkord i handlinga.
Hvis ferieturen din går med fly kan du titte ned når du passerer grensa mellom Belgia og Frankrike og tenke på oss som kjørte gods til og fra Portugal på nittenåttitallet.
Grenser, trailerkafeer og korrupsjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset som på alle måter er i grenseland, men utrolig passende for en akademiker på etterutdanningssamling!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde tenkt å anbefale deg «Ifølge Pereira», en bok jeg også likte godt. Et eget, litt underfundig driv over den. (Lest på Monicas anbefaling, om jeg ikke husker feil :-))

Et tips: Når du klikker på fanen «Finn bøker», får du opp flere underpunkter du kan klikke deg inn på, blant annet «Omtalte steder». Her finner du bøker fra en rekke land.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for både konkret og generelt tips. Jeg ser nærmere på begge!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om du vil ta litt hardt i, så gjeng det vel an å bryne seg på det portugisiske nasjonal-eposet Os Lusíadas (Lusiadene?) av Luís Vaz de Camões. Tviler på om den er å finne på norsk, men det finnest i alle fall ei engelsk oversetjing.

Utover det så har eg fått med meg at mange held fram Uroens bok av Fernando Pessoa som ei særs god bok. Har ikkje lest denne sjølv, men ser ein på terningkasta så virkar det som om den er særs givande for dei lesarane den treff, og som meiningslaus for dei øvrige.

God tur til Portugal!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Litt usikker på hvor hardt jeg skal ta i, men lesing på portugisisk blir det i alle fall ikke! Men kanskje nasjonalepos, jeg må lukte på det... takk for tipset. Uroen bok har jeg foresten lest - og når jeg tenker meg om så har jeg lest de fleste av Pessoas utgivelser på norsk. (Kanskje jeg må legge opp til en gjenlesning?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da vil jeg gjerne få tipse deg om to av romanene til Antonio Tabucchi, nemlig Ifølge Pereira og Fernando Pessoas tre siste dager. Tabucchivar italiensk, men elsket Portugal. Han var professor i portugisisk litteratur, og oversatte Fernando Pessoa til Italiensk.

Fernando Pessoa, et av Portugals største forfatternavn. Sølvberget (Stavanger kulturhus) har skrevet et interessant innlegg om ham her.

Det er lenge siden jeg leste noe av António Lobo Antunes, men husker bøkene hans som gode. Linker til hjemmesiden til det norske forlaget hans, der det står litt om ham.

God ferie og god lesing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for gode tips, det skal jeg sjekke ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

KatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid Kjendlie