En av de vakreste kjærlighetshistoriene jeg har lest.
Historien om Lila som vokser opp på landeveien sammen med den hjemløse Doll.
Kvinnen som bortførte henne, og trolig reddet henne fra et liv enda verre enn livet på landeveien. Det er et tøff oppvekst, hun lærer å ta vare på seg selv og aldri stole på andre. Bare Doll, som blir den trygge moren hun aldri kjente. Etter mange år sammen på landeveien forsvinner hun ut av Lilas liv, og veien fører Lila til St. Louis. Etter noen år i en bordell, med vaskejobber og hagejobber - et ensomt liv, er hun igjen på veien, og denne gangen ender hun opp i den lille landsbyen Gilead, i Iowa, hvor hun treffer den aldrende pastor Ames. Han er også ensom, hans kone og barn døde for mange år siden. En nydelig bok, om tro og tvil, tålmodighet og mest av alt kjærlighet.
Dette er av bøkene i en trilogi. Den første boken " Gilead" fikk Pulitzer Prisen i 2005. " Home" kom i 2008 og Lila i 2014. Kan leses hver for seg.
Skulle gjerne sett at den var oversatt til norsk, da jeg liker å dele slike bøker med andre- som ikke ønsker engelske bøker. Selv er jeg veldig fornøyd med mine lydbøker, på engelsk .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergJulie StensethPiippokattaElisabeth SveeIreneleserKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaTanteMamieEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne Jensen