Godt å konstatere at det finnes meningsfeller der ute. Da jeg ytret meg om boka her for noen år siden, fikk jeg ei veritabel skyllebøtte fra en av entusiastene her inne. For meg hang ikke fortellingen på greip, skjønt en del av episodene saktens var underholdende. Kastet boka gjorde jeg vel ikke, men Fretex har kanskje formidlet den videre til noen som lar seg begeistre. Håper du kommer med en ny kommentar hvis du oppdager alle skattene på DnT.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Da har jeg vært på teater og avgir en liten rapport slik jeg lovet. Det Norske Teatrets oppsetning har fått ganske dårlige kritikker. Jeg mener en del av anmeldelsene jeg har lest gir kritikk på feil grunnlag. Isteden for å kritisere at teateret ikke iscenesetter teksten godt nok, slik det gjøres i flere anmeldelser jeg har lest, mener jeg tekstmaterialet rett og slett er for tynt. Som vanlig var det bunnsolide skuespillere: Morten Svartveit, Audun Sandem, Lasse Kolsrud, Joachim Rafaelsen, Ane Dahl Torp, Gard Skagestad, Agnes Kittelsen, Marianne Krogh, Øyvin Berven, Ola E.Bø. Alle spilte godt. Oppsetningen var slik jeg har opplevd mange ganger på Det Norske Teatret nedstrippet og uten mye staffasje. Stykket blir etter min mening ikke godt nok fordi Murakamis tekst ikke står seg alene. Den bærer ikke et teaterstykke og framført på en scene framstår den som banal, usammenhengende og med sterke virkemiddel (incest og drap) uten at det har mening eller tilfører historien noe. «Japansk gjesp» var det noen som skrev, det kunne stått «avkledd Murakami». Til sammenligning så jeg «Valdens historie» på samme teater. Stykket er basert på Édouard Louis sin roman. Det var to skuespillere, ca to timer, helt nedstrippet, kun dialog. Det var en stor opplevelse, fordi ÉLs tekst bærer og historien vil noe, og dette fikk glitrende skuespillere frem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for informasjonen. «Kafka på stranden» hører med til disse bøkene jeg synes jeg burde ha lest. Ikke fordi jeg har noe behov for å lese det «alle» leser, men fordi tematikken og de positive omtalene vekker min nysgjerrighet. Etter dine og Marits velbegrunnete synspunkter legger jeg den i Gi-bort-bunken :-) Dette høres ikke ut som noe for meg. Det er nok annet som lokker!
(Av Murakami har jeg kun lest «Sauejakten» uten at den gjorde noe dypere inntrykk.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for at du gjorde ditt syn kjent :) Jeg blir kanskje mest oppgitt over meg selv som aldri helt har villet gi opp Murakami. Har fullført flere av hans bøker også. Det var stygt å kaste bøker og egentlig i mot mine prinsipper. Det kan være formildende at jeg var helt tom for plass i håndbagasjen etter å ha kjøpt Coopers Lærstrømpefortelling. Skal gi en kommentar om teateret når jeg har vært der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel Elisabeth