Denne helgen er jeg igang med bøker fra leseutfordringen igjen, startet så bra på begynnelsen av året med 7 bøker i Januar, så dabbet det av til 3 i Februar, 1 i Mars, tok seg litt opp med 3 i April og denne måneden skal jeg gjøre bedre. Har 10 sider igjen i Åndenes makt - jakten på det uforklarlige for punktet 'A book you ment to read in 2017 but didn't get to', og så snart jeg er ferdig med den fortsetter jeg med Klarsynt - åndelig hjelp i uløste kriminalsaker for punktet 'Your favorite prompt from the 2015, 2016 or 2017 Popsugar Reading Challenges' - 'A book with a blue cover ' fra 2016.

Idag starter Diamond League friidrettsesongen igjen, så det skal jeg se på (NRK1 18.00-18.50 & NRK2 18.50-20.00).

Hvis jeg har tid til å lese noe mere i helgen, starter jeg på enten Bøddel - Mathias Fliegenring 1685-1729 eller Tjugo verkliga mord - en rättsläkare minns. Har ikke bestemt meg for hvilken enda, Bøddel-boka forfaller den 11. Mai, den svenske den 15., men det er mulig trygda kommer den 11. og da blir det den dagen vi skal bort til Strömstad og handle (og samtidig levere bøker).

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Her skinner sola så fint i dag, endelig en deilig vårdag! Og morgendagen ser også lovede ut:)
Jeg har akkurat begynt på Dagen skal komme med blå vind av Levi Henriksen, men har såvidt startet lyttinga så har ikke dannet meg en formening ennå.

Neste på lista er Sult av Knut Hamsun eller Greven av Monte Cristo av Alexandre Dumas. Sistnevnte er jo en dørstopper av rang, men jeg har gledet meg til den lenge.

God helg, bokelskere!:)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har begynt på De førti dagene på Musa Dagh av Franz Werfel. En historie om folkemordet på armenerne i 1915, en for meg ganske ukjent hendelse fra “The Great War “.
Regner med at jeg har lesestoff ut neste uke. Mitt eksemplar er fra bokklubben 1965 og er fordelt på to bøker, så det er ganske stort.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fikk endelig tid til å lese mer denne uka enn de forrige ukene, hurra! Geir Olav Jørgensen har skrevet ei bok som heter Slagmark - En Kort Beretning Fra Underskogen. Den fins visst ikke i "kartoteket" til bokelskere.no. Fant den på biblioteket her hjemme. Den handler om en mann som til slutt finner at det viktigste i livet er familien, og at han faktisk har det veldig bra.

Nå begynner jeg på Frukthagen av en av favorittforfatterne mine, Cormac McCarthy. Har lest en del fra hans penn, blant annet The Road (også filmatisert) og Grensetrilogien. Frukthagen var for meg ukjent til jeg fant (også) den på biblioteket i dag. Så da blir det siste rest av vedarbeid samt litt fotball og lesing i helga, joho! Og plusser jeg på med politikk til uka, er den redda også...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja - plutselig var det helg igjen :-) Fredagen kom så brått på denne uka, jeg ble litt døgnvill jeg, av å ha kortuke.

Men i kveld skal jeg lese ferdig En herregårdssaga av Selma Lagerløf. En liten, men nydelig bok, som jeg har kost meg veldig med.

Tidligere i uka har jeg lest Alt inkludert av Marit Eikemo, den ble jeg helt oppslukt av, og leste den i ett jafs. Hun kan virkelig skrive, godeste Eikemo, og setter ord på mye av det som er karakteristisk i samfunnet vårt på en god måte. Jeg ser det er flere her inne som skriver omtaler om bøkene til Marit Eikemo denne uka, og jeg skal helt bestemt lese mere av henne.

Denne helga er det ikke sikkert jeg rekker å lese så mye. Vi skal bl.a. i en konfirmasjon, og det er en del andre ting på tapetet også. Men hvis jeg starter på noe nytt, så tenker jeg å lese Det vokser et tre i Brooklyn av Betty Smith. Denne har fått gode omtaler, og jeg har hatt lyst til å lese den en god stund. Så får vi se om den svarer til forventningene.

Da får dere ha en riktig god helg alle sammen, med og uten bøker, og i inn- og utland :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Alt inkludert er ei av dei bøkene frå i fjor som eg hugser best, knallbra! Såpass bra at eg har kjøpt ytterligare tre bøker av Eikemo og lese ei til. Dei siste to sit eg liksom no og "sparar på"!

Kos deg med Et tre vokser i Brooklyn. Eg syntes ikkje den leverte opp til forventningane eg hadde, som nok var litt i overkant, men den er altså god. Men ei bok ein nok må være i riktig humør for å nyte ...altså ha god tid og være obs på kva tid den blei skriven på, for den er i overkant full av detaljar og skildringar som , i mi meining, ikkje tilfører særlig betydning eller verdi til boka. Eg trenger feks ikkje lese to sidar med skildringar om ein sylteagurk liksom .... det gjer meg ikkje særlig mykje. Dette med lange skildringar av ting, menneske, landskap o.l trur eg nok heng saman med tida boka er skriven på, for eg har fleire gonger opplevd det same med bøker frå starten av 1900-talet, at dei er høgst ordrike og beskrivande. På sett og vis fann eg nettopp av den grunn også boka ganske så sjarmerande til tider... g når eg først kom godt inn i handlinga blei eg heldig glad i houvedkarakterennognkste meg stadig meir med boka..så eg er spendt på å høyre korleis du likte den!

Sjølv les eg no Attachments, ei lettlest humoristisk bok. Eg starta eigentleg på Syk pike, men klarte ikkje heilt komme inn i handlinga og innså at eg ikkje var i riktig humør til den type bok...så,sånn kan det gå! Elles høyrer eg framleis på David Copperfield på lydbok, og med sine trettifire-isj timar kjem den til å vare sannsynligvis ut nesten heile mai.

I dag blir det ikkje noko lesing, dagen har gått til innkjøp av løpeskomog når ein er så pirkete som enkelte .... så tek det si tid gitt! Deretter ei lang tur langs jærstrendende, no er det middag og så skal kvelden med på ....John Cleese-show!!!! Då kan ein jaggu ikkje skvise inn tid til lesing, gitt. I morgon er eg derimot aleine heime utan noko anna på planen enn å teste ut skoa,..så då blir det nok lesemaraton også.

God helg! No gleder eg meg til le på meg gangsperr... :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vokser et tre i Brooklyn er ei nydelig bok, gled deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er på veg til junaiten, då er det vel best
Å ta fatt på ei soge om livet der vest
Då blir Theodore Dreiser sin store roman
Om «American Tragedy» helga sin plan

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Håper på å komme meg et godt stykke videre på lydbokversjonen av «1Q84 - bok 3» av Murakami. Som papirbok har jeg valgt ut "Norske tilstander" av Ståle Økland - om de betydelige utfordringene for lokalpolitiet i Oslo- bydelen Stovner.
Surt og kjølig vær ute, men det er ventet bedring fra mandag av.
God helg til alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hørtes ut som du hadde spennende bøker å lese og som du skal lese. Håper du koser deg med boken og får en fin helg :).

Denne helgen er fortsatt jobbing med den ene oppgaven og lese videre til eksamen.

Ønsker alle en flott helg og gode bøker eller godt vær :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R