Kategori:
Nyere verdenslitteratur (unntatt nordisk), utgitt etter 1975.

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå bok og senere være med å velge hvilken bok vi skal lese sammen.
Alle kan delta i diskusjonen og skrive innlegg under felleslesingen.

Frist for å foreslå bok:
Søndag, 22. april 2018, kl. 18.00

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Søndag 29. april 2018

Hei,
stikker innom en snartur for å minne dere på at dere må stemme på MINST to - 2 - bøker.

Frist: kl. 18.00 i dag.

GODT VALG!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Søndag 22/4 kl. 16

Hei,
Om to timer går fristen for å foreslå bok Nv7 ut.
Åtte bøker er nominert så langt.

Noen flere?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne runden vil jeg foreslå Den lave himmelenav Anthony Marra. En bok om krig i Tsjetsjenia, om kjærlighet og medmenneskelighet. Dette er en bok som forjener mer oppmerksomhet og flere lesere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tror jeg lar være å nominere noe denne gangen, er snart eksamen, så må prioritere faglitteratur☺️ Men følger litt med fra sidelinja, mange spennende forslag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt forslag er Når tiden er inne av Michela Murgia.

Boken tiltalte meg umiddelbart -- beskrevet som en poetisk og uttrykksfull bok om tankevekkende og aktuelle problemstillinger. Handlingen er lagt til Sardinia i 1950-årene. Hovedtemaet virker lite kjent og vekker min interesse. Mer her.

Jeg får inntrykk av at dette både er god bok, og en bok godt egent for samtaler og debatt. Bare ikke riktig er oppdaget enda, hverken blant bokelskere eller i pressen. Med tanke på kjønnsbalansen er den skrevet av en kvinne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne er jeg nysgjerrig på også, Lillevi, så jeg blir gjerne med å lese og diskutere hvis den skulle bli neste bok ut i lesesirkelen, selv om jeg ikke er medlem. Bare en liten ting: Handlingen utspiller seg på Sardinia, og ikke som forlaget Pax skriver Sicilia …

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det vart litt elle- melle her, men landa på Just kids av Patti Smith. Forfattaren er også musikar og har ma skildra musikklivet på 70- talet, med mange kjend musikarar. Ser at romanen har fått gode omtalar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er sikkert mange som er begeistra for Charles Dickens, og kanskje spesielt Great Expectations som er ei av dei meir kjende bøkene hans. Denne boka spelar hovudrolla i boka som eg vil foreslå til neste runde, nemleg Mister Pip av Lloyd Jones.

Boka er frå 2006, forfattaren er frå New Zeeland (sjå der, geografisk spreiing må vi ha) og handlinga er lagd til Bougaineville i Papua Ny-Guinea på 1990-talet, under borgarkrigen der. Ein lærar på ein landsbyskule på øya introduserer ungane for Dickens og Great Expectations, og når krigen etter kvart kjem til den aktuelle landsbyen endar det med at soldatane blir overtydde om at det verkeleg gøymer seg ein Mister Pip der.

Eg ser at boka har fått overveldande gode omtalar her på bokelskere. Dette, saman med ein antagelse om at der er tett med Dickens-referansar, gjer at eg har stor tru på at denne boka kan bli ein slager i lesesirkelen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den høres ut som om den kan trumfe tredjegangs lesing av Ishiguro.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har vært flinke til å holde en god balanse mellom mannlige og kvinnelige forfattere her i lesesirkelen, synes jeg. Sånn må det gjerne fortsette å være, og jeg trår til med nok en kvinnelig nobelprisvinner. (Hvor mange flere vi får av dem i framtida, er vel uvisst nå som Svenska Akademien er i full oppløsning - og det ser ut som litteraturekspertene er de første som forlater skuta!)

Mitt forslag denne gangen er Gud hjelpe barnet av Toni Morrison.

PS: Ved nærmere ettersyn ser jeg at den gode balansen bare var ønsketenking!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg foreslår Amos Oz’ Judas til felleslesningen. Dette er en roman som tar for seg forræderiet. Amos Oz er en sterk forfatter og boken har fått gode anmeldelser. Det er også spennende å gjøre en samlesning av en roman som har allegoriske trekk, slik som denne romanen har. Her får man i følge anmeldelsene både sterke karakterskildringer, refleksjoner rundt den bibelske judasfiguren og betraktninger rundt en av historiens mest kontroversielle statsdannelser: opprettelse av staten Israel. Dette er et Kinderegg som skriker etter å bli diskutert av bokelskere...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har satt en annen Nobelprisvinner på leselista mi, Mario Vargas Llosa. Foreslår Rampejenta.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For noen uker siden leste jeg Gå aldri fra meg av fjorårets (2017) nobelprisvinner Kazuo Ishiguro.
Det ga mersmak.

Nå har jeg kjøpt en pocketutgave av Ishiguros roman Resten av dagen (1988).
Den kommer jeg til å lese med det første, og det ville vært hyggelig om vi kunne ta en felleslesing av boka.

Mitt forslag til Nv7:

Resten av dagen av Kazuo Ishiguro

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har lest en del av Ishiguro nå og dette var den jeg likte best. Filmen er faktisk også meget god =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor