Eg må innrømme at eg var rimeleg uvitande om kina, kinesisk politikk og historie. Ved å lese denne boka fekk eg eit innblikk i kinesisk historie og politikk dei siste hundre og særleg 50 åra. Særleg perioden der forfattaren beskriv innføring av kommunismen, kulturrevolusjonen og "frigjeringa" etter Maos død er ekstremt bra skrive og uhyre bra lesing! Eg vart opplyst, sjokkert og veldig engasjert av denne boka! Denne bør alle som vil vite meir om Kina lese!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Enig!
Jeg syns jeg lærte enormt mye av denne boka om Kinas historie og om hvordan menneskene der har kjempet for å overleve, på godt og vondt. Alle de idealistiske ideene som førte til kommunismen og alt det tunge arbeidet som "kameratene" ble beordret til, gir et levende bilde av hvordan den politiske kontrollen mer og mer strammet grepet om folket. Et godt skrevet familiedrama, men mest om de tre svanene, tre kvinners skjebner i dette politisk lukkede landet.
Ei viktig bok og et uforglemmelig dokument om en særdeles viktig periode i Kina. Midt i boka er det en del bilder som dokumenterer historien.

Forfatteren, Jung Chang, lever i England. Hun bestemte seg for å skrive selvbiografien "Ville svaner" flere år etter at hun forlot Kina. I Kina ble boka forbudt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en av mine favorittbøker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig - Ville svaner er kjempeinteressant.

Hvis du vil lese - og lære - mer om Kina, anbefaler jeg følgende to:

  • Pearl S. Buck: "Den gode jord"
  • Han Suyin: "Skinnende dager"

Det er lenge siden jeg leste dem nå, men de står også igjen i minnet som fengslende lesning og veldig gode kilder til mer innsikt. Pearl S. Buck fikk jo også Nobelprisen i litteratur for denne boken - for så vidt jeg husker ble prisen ble den gang tildelt for bestemte verk, snarere enn for samlede forfatterskap.

Disse to bøkene gir deg kunnskap om kinesisk kultur henholdsvis før keiserdømmet falt ("Den gode jord") og i perioden etter keiserdømmets fall men før Mao-epoken ("Skinnende dager"). Og de er så BRA! Men de har dessverre gått litt i glemmeboken, så herved forsøker jeg å skape litt fornyet blest om dem... :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er ei storslagen og godt skrevet bok som viser oss Kina's nære fortid. Den er lærerik og intressant og jeg var heller ikke klar over mye av det som kommer fram, kun bruddstykker. Å ha den mellom hendene og lese denne tykke boka er noe helt annet, sterk bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. Martol