Selv om OL er ferdig, er det fortsatt mye sport i helgene, idag starter Paralympics, VM allround på skøyter, det er alpint, skiskyting, langrenn og hopp; og selv om jeg bare følger med på resultatene er det JVM i kunstløp. Men jeg får fortsatt plass til litt lesing innimellom, og før jeg legger meg og om morgenen før sporten starter.

Denne helgen og den kommende uka skal jeg først og fremst lese biblioteksbøker, og fortsetter (den siste boka jeg leste var også en biblioteksbok, 'Den andre norske filmhistorien' på leseutf) idag med Barn i fjernsynsalderen - hva vet vi om medienes innflytelse? fulgt av Fra hedendom til kristendom - perspektiver på religionsskiftet i Norge.

Etter at jeg leste 'Skiidrett før Sondre', fant jeg andre bøker i serie KULT-bøkene, 8 til og lånte 7 av dem. Den siste om stilskriving brydde jeg meg ikke om. Disse 2 jeg leser denne helgen + 5 til (De reisende - en norsk minoritets historie og kultur; Den mangfoldige fritiden; Kunst, kultur, kunder - kulturkonsum i dagens Norge; Klar, ferdig, hus! - norske ferdighus gjennom tidene & Jakten på det norske - perspektiver på utviklingen av en norsk nasjonal identitet på 1800-tallet) hører til denne serien.

Det er også mulig at jeg begynner på bok 12 i leseutfordrimgen, Hitler’s Henchmen for punktet 'A book with alliteration in the title'. Det var en bok jeg hadde kjøpt meg først og klarte å passe til et punkt etter at jeg hadde fått en forklaring på 'alliteration' i en bokhandel, og så det brukt i en episode av 'Midsomer Murders'.

Været her i Sarpsborg er rent vårlig/påskevær, med sol idag og temperaturer rundt null. Det er meldt sol og sky idag og i morgen, og lett snø på søndag (som det også var igår). Ikke det at jeg vanligvis går ut i helgene, bare hvis jeg mangler noe og må en kjapp tur i butikken.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 8 svar.

skal vel være mars, ikke februar,,----Leste ferdig siste boka i ILL VITENSKAP SIN SERIE OG ER OGSÅ FERDIG MED Lingo om Europas språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Midt mellom to mer alvorlige bøker, hadde jeg denne helgen lyst til å lese noe lettlest. Da tar jeg gjerne fram bøkene til den svenske forfatteren Karin Brunk Holmqvist, for de leser jeg raskt, og de er fornøyelige. Handlingene er vanligvis lagt til det samme lille småstedet i Sverige, og de ulike personlighetene der. Så denne helgen koser jeg meg med "Kranvriderne".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Jaget av Eystein Hanssen. Dette er den sjette boka om politietterforsker Elli. Norsk krim med handling fra Oslo, men flyktningsstrømmen til Europa er også et tema i denne boka. Spennende og underholdende krim hvor det er lett å la seg rive med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Startet på De polyglotte elskerne av Lina Wolff i går kveld. Halvvegs nå. Den har fått så enormt gode kritikker, så forventningene mine er nok litt vel høye. Prøver å nullstille meg. So far, so good.

Ellers leser jeg Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin også. Novellesamling. Korte noveller som er kjekke å ta frem innimellom. Spennende å lese erfaringer og innsikter fra en dame som har levd et veldiginnholdsrikt liv! Likevel ikke det aller mest gripende jeg har lest i det siste. Trengte derfor å fordype meg i en lengre roman. Etter De polyglotte tror jeg at jeg skal lese Everything I never told you av Celeste Ng. Så nærmer det seg påske og krimhøytid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spennende bøker du holder på. Denne helgen skal jeg forsette å høre på Fire and Fury som lydbok og senere lese litt pensum på søndag.

Håper bokelskere kos seg med bøker eller uten og får fint vær :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

No er Vargskinnet-bok nummer to snart i mål
Og eg prøver så tappert å óg gjere kål
På eit stykke av Shakespeare som mange har sett
Det gjeng sakte men sikkert å lese Macbeth

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå vil jeg nesten si endelig gråvær og regn etter uker med finvær. Så deilig å kunne lese og kose seg inne når det er vått ute. Jeg har begynt på Urmakeren i Auschwitz av John Donoghue, en veldig god bok så langt. Har også noen bøker liggende klare, bl.a. Liv andre har levd av Edvard Hoem , Guds tjener av Tor Edvin Dahl og Islam den 11.landeplage av Hege Storhaug. Så det er bare å stå på, nok å ta av.
Ønsker dere alle en kjempehelg,med eller uten bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Urmakeren i Auschwitz er veldig god bok, likte den veldig godt selv. Blir spennende å se om du liker den videre da, noe jeg håper. :) God helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R