Då har eg fiska dette monstrumet ned frå bokhylla. Ikkje for å lese igjennom frå start til slutt, men for å lese Macbeth. No er det nemleg 14 dagar til Jo Nesbø sin vri på denne historia kjem i handelen, og då tenkte eg det kunne vere greit å ha lest originalen først.

Er det fleire som tenker i same baner? Sjølv om ein ikkje har boka i hus er det ganske enkelt å finne teksta til skodespelet på internett. Her, for eksempel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Å, den serien hadde jeg nesten glemt! Har du fått lest noen av de andre nye vriene på Shakespeare? (Eller er det noen andre som har lest dem?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Apropos Shakespeare, så kan jeg veldig anbefale Inger Merete Hobbelstads essaysamling "Å leve med Shakespeare", der hun presenterer en kortversjon av ti av hans stykker og samtidig kobler dem til diverse senere kulturuttrykk og egne opplevelser, - en personlig, klok og morsom bok, som det står på baksiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, dette blir den første for min del. Skulle det gi meirsmak, så har eg tenkt litt på Margaret Atwood sin Hag-seed (eller Hekseyngel på norsk), som skal vere basert på Stormen. Atwood sin bok har pr dato 16 følgarar på bokelskere, det er ikkje utenkeleg at nokon av dei også har lest det motsvarande Shakespeare-stykket.

PS; her er den korte diskusjonstråden vi hadde om denne bokserien.for over eit år sidan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du sett på makan! Då eg kom til akt 2 ser eg at eg har lest eit par fraser herifrå før. For då vi hadde Steinbeck-felleslesing for nokre månadar sidan ... det er visst år ... så las vi mellom anna The Moon is Down. Og tittelen på boka er henta frå Macbeth.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAva