Var igår først på Fredrikstad bibliotek og hentet 3 bøker jeg hadde reservert, og senere på Sarpsborg og hentet 5 til jeg hadde reservert der, pluss at jeg fant en bok jeg skal kjøpe meg senere i hylla for nylig innleverte bøker.

Var meningen at jeg ikke skulle ha så mange bøker i 'leser nå' og hadde klart å trimme den ned til ca 20 bøker, men med de seneste låna og å pelle frem noen av mine egne bøker, er jeg opp i 38 bøker igjen.

Er nettopp ferdig med å se på langrenn 15 km menn, og skal se på opptak av kunstløp kortprogram menn nå. Den neste direktesendingen jeg skal se på, skøyter, starter ikke før kl 12, så jeg rekker å starte på neste bok i mellomtiden, en av de jeg skal levere i Strömstad på tirsdag. Trygda kommer på mandag, men jeg skal jobbe mandag, onsdag og torsdag.

Første bok jeg leser denne helgen blir Nordiska möten - antologi utgiven av Föreningen Kungälvs musei vänner till 900-årsjubileet av trekungamötet i Kungälv 1101, neste bok blir også en bok lånt på Str bib, Svenska krig och krigiska svenskar - Historisk antologi og jeg skal også lese litt i Si det med skilt!, en av de bøkene jeg hentet på SB bib igår.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 11 svar.

blir bare tegneserier denne helga....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nøyaktig halvvegs i trilogien "MaddAddam" og satser på å lese ut bok nr to i løpet av helga. Leser ganske sakte merker jeg, rett og slett for å få med meg alt, og fordi jeg virkelig nyter disse bøkene.

I lydbok-verdenen har jeg litt krim-dilla om dagen og er i gang med min andre bok av Peter Swanson ("Her Every Fear") - som jeg blir ferdig med i løpet av dagens lille gåtur (50 min-ish igjen).

Ellers har jeg selvsagt besøk Mammut-utsalget, uten å gå helt bananas. Kom hjem med den éne boka jeg hadde planlagt å kjøpe - "Den store Mummiboka". Ingen boksamling kan være foruten den! Blar litt i den her og der, og du verden så mange fine gullkorn. For et univers hu har skapt, Tove Jansson!

Og sist men ikke minst har jeg så vidt begynt å blogge litt om bøkene jeg leser - diverse lister, ymse anbefalinger osv. Skriver også litt om det norske språket - på godt og vondt. Så besøk gjerne om det er av interesse? https://spraakraadblaagg.wordpress.com

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mange gode gjøremål mellom permene, skjønner jeg :-) Har sjøl brukt uka på å lese ferdig Omtrent På Størrelse Med Universet av Jon Kalman Stefansson, et nytt mesterverk fra islendingen. Boka kan leses aleine, men også som den oppfølgeren den er til hans forrige Fiskene Har Ingen Føtter. "Universet" gikk rett inn på favorittlista mi, akkurat som Frost av Roy Jacobsen som unge lovende Vaksvik har sluttlest nå. Da er det på tide å lese noe annet igjen, og da har jeg valgt meg ut en av de tre fra Mammut-salget, biografien om Charlie Chaplin av Peter Ackroyd. Tøffe kår i sør-London han kom fra, Charlie, som han brukte flittig som inspirasjonskilde til filmene sine.

Blir deilig med ei litt avslappende helg, kjenner jeg. Har vært ei hard uke med jobbreise, vanlig jobb, folkemøte og mange nye e-poster til både Stortinget og fylket. Puhhh! Blir lite OL, kanskje noen glimt på Kveldsnytt. Hva neste uke bringer er foreløpig ukjent - foruten Chaplin da!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har akkurat kjøpt de to bøkene av Jon Kalmam Stefansson som du nevner. Ser fram til å begynne på dem, lest andre ting av han og det er veldig bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Regner med å bli ferdig med " Frost" av Roy Jacobsen. Den avbrøt jeg for fem år siden, siden jeg syntes språket var noe tungt med overdreven bruk av bisetninger. Men siden jeg samtidig likte selve handlingen ( fra Norge på1100- tallet), besluttet jeg å gi boka en ny sjanse nå i vinter. Det har jeg ikke angret på. Roy Jacobsen er flink til å skrive fortellinger som holder leseren nysgjerrig gjennom historienes løp. I tillegg til " Frost" blir det litt lesing av faglitteratur.
Været har vært ufyselig hele uken, men til neste uke er det visstnok sol i sikte.
God helg til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nå er også "Av lys er du kommet" av Britt Karin Larsen kommet inn på helgens leseliste. Nettopp lånt på biblioteket.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helg igjen - og yr spår igjen strålende fint vintervær for Trøndelag.
Jeg vet det har vært enorme mengder nedbør sørover i landet og veldig mye vind på vestlandet. Men her hos oss har vi hatt mye fint vær i vinter, og faktisk fint hver eneste helg. Det spørs om vi får betale for det til sommeren vi, og får sikkert enda en regnfull sommer... ;-)

Men dermed satser jeg på skitur denne helga også, forhåpentlig både i morgen og søndag. Det er så deilig å komme seg ut og røre litt på seg :-)

Ellers har jeg få planer for helgen, og det ligger an til å bli en deilig, rolig helg. Da skal det bli tid til lesing :-)

I kveld skal jeg lese ferdig Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead. Jeg leser den på norsk altså, men klarte ikke å finne det her inne. Uansett, denne boka er BRA! Det er rå skildringer av slavenes kår, og en utrolig spennende flukt. Godt språk. og et handlingsforløp som bare driver lesingen videre. Denne anbefales!

Etterpå trenger jeg en bok jeg ikke blir så følelsesmessig involvert i, så jeg tror jeg skal begynne med Ikke en sånn jente av Lena Dunham. Den har jeg også tro på.

God helg da dere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Då er helga snart koma og eg skal ha fri
Til å glane på OL og heltar på ski
Men på dagtida her er det nattestid der
Så for min del blir kveldstida kun litterær

Det er sluttkøyrt med all Guds barmhjertighet snart
Men ei framhalds-samlesing det blir det så klart
Og når rosa sitt namn nummer ein no tek slutt
Blir det oppstart på toaren heilt resolutt

De ser ut for at kanskje det også kan bli
Aktuelt med å køyre med bilen ei rid
Så som øyregodt har eg ein gamal og god
Reportasje om reising på Nilen sin flod

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har akkurat blitt ferdig med seilskutetiden i Vestfold, ei bok av Karin Bang. Har likt det jeg har lest av henne. Har flere bøker liggende nå, har jo ikke kunnet motstå mammut salget, har endelig begynt å "gå på egne ben" igjen og da var det rett inn på ark her om dagen. Men nå har jeg begynt på ei bok fra Bokloftet av Amin Maalouf som heter Lysets hager, kjøpte den sammen med Havnene i Levanten, det var de to jeg manglet av Maalouf. Fra søndag blir det to barnebarn her i noen dager av vinterferien,så da bli det nok litt mindre lesing.
Ønsker dere alle en god lesehelg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er mye tid til å lese om dagene med snøen som laver ned på Sørlandet. Kjølskap og fryser er fulle så jeg har utsatt kilometeren på truger ut til bilen.

Jeg har hatt mange bøker på ønskelista for nærmeste tida men endte opp med en jeg ikke hadde planer for. Slo i hjel litt tid på biblioteket for et par dager siden og der sto Det kom et brev å lyste mot meg. Så da ble den med hjem likevel.

Har også planer om å begynne på Vindens skygge Jeg må en tur til Oslo og vet det blir en tur med mye ventetid og mulig også tog tur eller retur. Jeg har denne boka i pocket og tenkte den var fin å ta med. Men nå er den borte! Greit at jeg har en stor og overfylt bokhylle men jeg har leita mange ganger. Lurer på å tømme hele hylla men svigerfar kommer snart på besøk og jeg tror ikke kona blir så glad om det ligger bøker utover hele stuegulvet da..

Ønsker dere alle en god lesehelg, med eller uten metere med snø utenfor.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det hørtes hyggelig å gå låne så mange bøker. Det er så flott at mye er ofte tilgjengelig. Hørtes ut som du får en flott lesehelg :) I går startet jeg på Tung Tids tale av Olaug Nilssen som var en flott framstilling og sterk lesning som kan anbefales, ble ferdig med å lese den i går. Denne helgen skal jeg bruke på å forsette videre med La Belle Sauvage av Phillip Pullman, høre videre lydboken Without Merit av Tollen Hoover og lese pensum. Ønsker alle en flott helg og en håper alle får en eller flere gode bøker.

God helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinStig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus