Har nettopp vært ute og handlet litt, og hentet 4 pakker - 2 av dem med bøker fra England som blir snart lagt til samlingen min.

Denne helgen lese jeg først og fremst The Bumper Book of Horrible Facts siden den er lettlest, og jeg starter muligens på en bok til leseutfordring denne helgen også, men har ikke bestemt meg for hvilken enda, velger mellom 3-4 stk.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Burde fortsatt vært inni Ekmanns "Guds barmhjertlighet", men er redd jeg ikke klarte å legge den fra meg etter en stund. Er allikevel inni Vargskinnet siden jeg har vært på biblioteket (årets nyttårsforsett å bruke det igjen) og hentet ut nr.2 i trilogien. Kanskje vente til neste helg med å åpne den.
Har brukt årets Mammut til å sette opp en ønskeliste for bibliotekslån, og kom hjem med "En sommer med Proust", som er flere forfatteres tanker om "Den forgangne tid". Interessant.
Kalevala, det finske nasjonaleposet, sto i samme hylla, pirret nysgjerrigheten og ble også med hjem. Ser helt fantastisk ut. Men det blir nok et lån som må forlenges. Eller kanskje lese på bokhylla.no i rolig tempo.
Er på slutten av Kafkas "Prosessen. Liker den drømme/marerittlignende oppbyggingen.
Har dessuten Murakamis "South of the Border,..." på øret.
Surt og kaldt ute, fyr på peisen inne - så finfin helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne uken har jeg begynt på de fems tegn av lahlum, og har ca 100 sider igjen. Den er helt strålende, og jeg anbefaler den helhjertet. Som et lite sideprosjekt til krim og spenning leser jeg gradvis Lincoln av david herbert donald. Det er den mest tiljublede av alle bøker skrevet om usa's 16. President - den selvlærte prærieadvokaten som reddet unionen og avskaffet slaveriet. Så her er leseåret godt igang, i mitt eget tempo såklart.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nesten ferdig med Grensen av Erika Fatland, og har kommet til kapitlelt om Finland. Denne bør dere lese, og det samme med Sovjeitstan.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei strevsom uke med altfor lite lesing begynner å slukne hen - som "gubben" sjøl. Men det har dog blitt noen sider om dagen av Roy Jacobsen og hans Frost. Boka er et mesterverk, og mesterverket sluttleses denne helga, dermed basta! Antagelig noe bedre lesetid neste uke, uten at jeg har tanke for hvilken ulest sak som skal meg i hende.

3 bøker bestilt fra det forhistoriske boksalget: Norsk Etymologi, Ida H Høyer sin Historier Om Trøst (noveller) og en biografi om Charlie Chaplin. Det får holde! Har som mange andre allerede lest noen av dem som kommer for salg om ei uke. En anbefaling på særlig to av dem: Gud Hjelpe Barnet av Toni Morrison og Vær Snill Med Dyrene av Monica Isakstuen :-)

Ut i sola, på med solbrillene, på med plank under beina, ut i marka, gå på trynet, kom deg opp igjen, nye meter, ta en Kvikk Lunsj, nyt livet, gå hjem igjen, finn boka di og fortsett å nyte livet :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for tipset om Toni Morrison. Jeg har lest de fleste av henne men denne har jeg ikke visst om!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er så vidt jeg veit hennes siste. Har lest alt av Morrison, et par endog to ganger. Gud Hjelpe Barnet er faktisk den første med handling fra moderne tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ilte bort på biblioteket...ca 15 minutters gange...men desverre var den utlånt så nå må jeg vente noen dager til før jeg får et eksemplar fra et nærbibliotek.
Det er hennes siste bok, utgitt i 2015 og hun var da 84 år!!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne uka har jeg lest lite..

Men nå er det helg - og jeg skal lese Vingebelastning av Helga Flatland. Det gleder jeg meg til :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Siden jeg er uføretrygdet blir det mere lesing på meg i løpet av uka siden jeg ser på sport og ukesreprisen av Masterchef Australia (6 ep hver søndag på TLC) i helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For tre uker siden tok jeg turen til det nye biblioteket i Grimstad for å høre Levi Henriksen fortelle om sin nyeste bok Her hos de levende Måtte jo kjøpe med boka da jeg fikk med en hilsen fra forfatteren. Men jeg klarte aldri å finne leseflyten og brukte over en uke på den. Derfor har jeg denne helga begynt på krim. Det er ikke mange krimbøker jeg har lest men Lille linerle har allerede sendt meg alt for sent i seng.

Om helga blir fin blir det å kappe opp en den materialer vi har fått som ved. Uten kjørevei helt hjem (sånn er det med snø) blir det god trim for kroppen og dermed veldig deilig å kunne slappe av med en bra bok på kvelden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er fredag, og gneistrande klårvinterver
Blir det skitur skal tru? Vi får sjå kva som skjer
En får trimme med måte, er mottoet mitt
Så det skal nok bli tid til å godlese litt

Då skal Ekman sitt vargskinn få merksemda mi
Guds barmhjertighet varer nok enno ei tid
Og i tillegg vil Eco og rosa sitt namn
Lose enno ei lesehelg sikkert i hamn

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese Elena Ferrantes første bok i Napoli-kvartetten - på italiensk. Det går ikke raskt unna, men jeg regner med å få lest noen sider i løpet av helgen. Om det blir andre bøker er jeg usikker på. Jeg har plukket fram Den Lille Prinsen av Antoine De Saint-Exupéry, Barneselskapet av Agatha Christie og Dans Dans Dans av Haruki Murakami, så får vi se hva det blir :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Gøy å lese noe lettlest til helga og ha litt forskjellig utvalg i helgen. Denne helger leser jeg nok litt videre på bok jeg lånte nemlig Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug som jeg har lest allerede litt i og har ikke helt en for mening om den enda, men tenker jeg leser den videre, ellers blir nok litt pensumlesing denne helga.

God helg til alle bokelskere og kos dere med bøker eller med helgen :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er så gøy å følge med på hva andre leser og synes om bøker. Denne sleit jeg meg gjennom og har siden styrt helt unna forfatteren. Spennende hva du vil synes :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mengele Zoo er blant de fem beste bøkene jeg har lest. Tror absolutt du kommer til å like den. Det er foreligger visstnok planer om å lage en filmversjon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mengele Zoo var helt fantastisk! Gled deg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Var og hentet Byens spor av Lars Saabye Christensen på biblioteket i går. Om jeg får tid blir det denne og Anorektisk av Ingeborg Senneset (Nominert på bokbloggerenes kortliste) som skal høres og leses på i helga. Er på seminar, så det er begrenset tid til rådighet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helga blir det mindre lesing enn normalt, siden værutsiktene er gode. Sola har kommet og den har absolutt vært ønsket her på Vestlandet. Likevel - litt lesing blir det, og i disse dager veksler jeg mellom 1) "Lenker" av Anne K Elstad ( bok 3 i serien om Julie) og 2) " Frost" av Roy Jacobsen ( som jeg for fem år siden avbrøt, men nå gir en ny sjanse). Begge bøkene er knyttet opp mot norsk historie. God lesehelg ønskes alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth Svee