Grace er gift med Jack, men ekteskapet er ikke så rosenrødt som det virker for alle rundt dem. Vi følger Grace vekselvis i nåtid og fortid og ser hvordan hun endte opp som en fange i sitt eget ekteskap, og hvordan hun forsøker å komme seg ut av det.

Selve historien er spennende og engasjerende av det slaget hvor en blir hektet og bare må lese litt til. Jeg vegrer meg imidlertid mot å trille terningen fordi jeg leste den norske oversettelsen, som jeg mildt sagt ikke er særlig imponert over ... språket virker, for meg, kunstig/unaturlig og flere ganger ble jeg distrahert fra handlingen fordi språket var så rart og klumsete. Jeg er kanskje unødvendig pirkete men ... følgende er eksempler på hva jeg anser som "dårlig oversatt":

"De lever fortsatt i Frankrikey og har fem døtre" (De BOR i Frankriket ... )
"...som om ubevisstheten lette etter en fluktvei." (Underbevisshet?)
"...og hvis du skulle SLUMPE til å dø..." (Sikkert ikke feil, men en merkelig måte å skrive det på, særlig med tanke på at dette er deler av en dialog mellom to karakterer. Hvem snakker slik?!)
"...og jeg påminnet meg selv på ..."
"Fordi jeg trenger luftforandring, så klart!"
"Jeg lar både baderomsdøren og soveromsdøren stå åpne." (Døren står åpen, eller dørene står åpne. En kan ikke skrive om dører i entall og bruke flertallsformen på "åpen")

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Enig med deg! Jeg har lest boka, og sånne språklige blødmer ødela leseopplevelsen for meg også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vHeidiAinaFrode KinserdalBentTone SundlandCamilla RødjeSiljeTonje-Elisabeth StørkersenJeanetteLindaBJostein RøysetTone HStjernekastBoktimmyrubbelRisRosOgKlagingJulie StensethHildaKristofferMette-MBenteEivind  VaksvikTor Arne DahlKorianderAgathe MolvikMichelle Engel JegerudMariaerlend kongsvollalpakkaHilde OlaussenHildeE .AncyTorill Elisabeth RevheimmoiraElena Megrethe OlsenLailaKathleen Rani HagenMaritIngvild S