Er det mulig å tenke seg en verden der vi ikke skiller mennesker etter velstand eller religion, men etter hvor mye vi er i stand til å huske? De fleste tilhører gruppen Mono, som kun har en dags hukommelse, mens eliten Duo husker to. Monoer er den store underklassen, uten tilgang til høyere utdannelse eller viktige stillinger i samfunnet - sett ned på av alle i Duo klassen.
Ekteskap mellom de to klassene ansees som et brudd på samfunnets regler og finner sjelden sted.
Men Claire og Mark er et av disse sjeldne ekteparene, og utad ser det ut til å være et godt og solid ekteskap. Men så dukker liket av en druknet kvinne opp i elven. Hun viser seg å være Marks elskerinne, og han pekes ut som den sannsynlige morderen. Etterforskeren som blir satt på saken har sine egne godt bevarte hemmeligheter, og det har også den døde kvinnen. Og hvordan løser man et mordgåte når hukommelsen stadig viskes ut ?
En absolutt fascinerende bok. Men må innrømme at jeg stadig tok meg i å sette spørsmåltegn ved hvordan et slikt samfunn i det hele tatt kan eksistere, selv om det bare er fiksjon...
Debutboken fra forfatteren Felicia Yap kan absolutt anbefales, men gir den terningkast 4 - fordi i mitt hode ble det for mange stopp til å tenke over .... hukommelsen ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl