Lurt, kanskje, å gjøre opp en slags status for året som gikk. Jeg fikk noen aha-opplevelser da jeg gikk tilbake i egne spor: Blant annet kan jeg til min gremmelse konstatere at de 88 bøkene jeg leste i 2017, hadde dobbelt så mange mannlige som kvinnelige forfattere. Her må det tas grep!

Forfatterne fordeler seg på 26 land; alle verdensdeler er representert, men hovedvekten ligger på norsk med 30, resten av Norden med 15, Vesteuropa med 18.

Fordelingen av terningkast er kanskje litt påfallende: 8 seksere, 26 femmere, 31 firere, 16 treere, 4 toere og 3 enere! Hvem gidder å fullføre ei bok som bare fortjener en ener eller toer?

Forklaringen er nok litt sær: All denne lavtskårende litteraturen hører til kategorien "nødløsning". Det er kanskje flere som kjenner til abstinensen når det er fire dager igjen av ferien og de har brukt opp alt det medbrakte lesestoffet? Den desperate leitinga i hotellets "bibliotek" der man har lest det som kan være verd å lese og må ta til takke med det man finner?

Når det gjelder videre lesing, har jeg ikke mange forsetter, bortsett fra å være litt mer bevisst på kjønnsfordeling av forfattere. Om jeg greier å "reise kjerringa", får vi se ved neste korsveg. For øvrig leser jeg mye etter innfallsmetoden, pluss at jeg får verdifulle tips fra andre bokelskere.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Liker at du teller opp i etterkant i stedet for å sette mål i forkant. Absolutt lurt. . . Så det var en tråd. Betyr vel flere smarte lesere. Men kan vi finne ut her på siden hva vi har lest det siste året?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du har registrert bøkene du har lest, og lagt til lesedato eller iallfall årstall, er det enkelt: Du går inn på "Min side", velger "boksamling" og ruller deg ned til bunnen av lista på venstre side, så finner du det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke registrert hverken det ene eller det andre, så da blir det ingen oversikt for meg. Men takk for hjelpen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da blir det straks verre. Hukommelse er ofte en upålitelig sak. Jeg anbefaler at du markerer bøkene du leser med "har lest" og legger til lesedato, så har du ei liste du kan bruke ved forskjellige anledninger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinStig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus