En veldig vakker og tåredryppende historie fra et lite bygdesamfunn et sted i Norge. Om det å være ung på bygda, og å finne seg selv. Helga Flatland fortjener stor oppmerksomhet for sin debutroman, denne er virkelig god!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Ja, en fin debut denne - endelig lar jeg Helga Flatland få en plass i bloggen min. De fem romanene jeg har lest er alle gode og anbefales. Min omtale

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gledelig melding til alle som likte denne boka. Nå i september kommer en ny bok om Julie og Tarjei: Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott at du holder oss underrettet - etter å ha lest Flatlands lovende debut, er jeg spent på oppfølgeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

det var kult at vi fikk bli kjent med alle karakterene. Ut ifra deres eget point of view og andres. Man fikk sympati med alle karakterene fordi man ble godt kjent med dem. En slags innsikt i hvorfor de handlet som de gjorde som gjorde at det var lettere å forstå dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt for å unngå at mitt sommerlige leseprosjekt ”Umoderne krim” skulle bli en tvangstrøye, tok jeg med meg denne hjem fra biblioteket ved et besøk. Men mest fordi innholdet appellerte. Med nær slektning som selv har tjenestegjort i Afghanistan – og heldigvis kommet helskinnet hjem – og med sønner som snart skal i det militære, føltes denne boken om tre som ikke kom tilbake, nokså aktuell.

Nå er jo dette fiksjon, og ikke en dokumentar, men det føles nokså irrelevant når man leser. Forfatteren har svært troverdig greid å skrive seg inn i hodet på 4 av de som på ulikt vis er berørt – 2 av guttene selv, en nabo og en mor.

Jeg leste snaut halve boka før jeg reiste av gårde på sommerferie. Da jeg kom tilbake og tok fram boka igjen, hadde Norge opplevd 22/7, og boka hadde med ett fått en helt annen aktualitet. Det en liten bygd har opplevd ved å miste tre av sine ungdommer i Afghanistan, er en iøynefallende parallell til det hele landet opplevde den vonde fredagen i juli 2011.

Boka greier i det hele tatt å berøre mange sentrale punkter i menneskers liv på sine 170 sider, og er liten perle jeg tror mange ville ha glede av å skvise inn på leseplanen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Aldri hørt om denne boka, men tittelen grep meg med en gang! I tillegg høres handlingen veldig fin ut, denne havner definitivt på må-leses-lista:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

StjernekastTonje-Elisabeth StørkersenTone DahleKjersti SLailaLeseberta_23Ingunn STheaEirin EftevandHegeElin SkjerengNabodamaada johnsenBjørn SturødEster SClarityJenny Dahl BakkenAndreas BokleserFrank Rosendahl SlettebakkenSynnøve H HoelDolly DuckMarit HåverstadEli HagelundtonjekarinaAnne Berit Grønbechingar hTonesen81RufsetufsaVanja SolemdalVannflaskeLibraritas vAneHeidiErikMartine (@martineleser)ArcticDwarfTorill Elisabeth RevheimLindaBkjell kThomas Heie H.