Fant fram Verdensbibliotekets utgave av Tsjekhovs noveller. Har lest noen av dem i jula. Veldig bra. Like over nyttår får jeg en engelsk utgave av Arthur Millers skuespill (bestilt da jeg fikk billetter til Riksteaterets forestilling Prisen (02.03.18. i Stormen konserthus, Bodø) i julegave).

I bokhyllene har jeg en god del skuespill og novellesamlinger (noen av bøkene i Bokklubbens fortellerserie), bl.a. det som er med i enkelte forfatteres samlede verker.

Skal browse (nynorsk) litt i hyllene for å finne ut hva som står der.

I 2018 blir utfordringen å lese 100 noveller (kortprosatekster) og 25 skuespill (ca.to noveller pr. uke og to skuespill pr. måned).

Noen forfattere som nok blir med:

Shakespeare
Tsjekhov
Arthur Miller
Agnar Mykle
Henrik Ibsen
Knut Hamsun
Cecilie Løveid
Bjørnstjerne Bjørnson
Arne Garborg
Samuel Beckett
Olav Duun
Jens Bjørneboe
Bertolt Brecht
Harold Pinter
Kjell Askildsen

Noen som har andre forslag og/eller vil være med på en slags felleslesing underveis?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Dei nærmaste åra tenker eg å fokusere på å lese bøker eg alt har i bokhylla raskare enn eg skaffar meg fleire, så det er nok begrensa kva eg kjem til å bli med på av denne utfordringa. Eg har nemlig nesten ingen novellesamlingar eller skodespel av forfattarane du nemner ståande klar. Faktisk berr Shakespeare, men der har eg til gjengjeld heile røkla med skodespel. Dette monsteret har glodd olmt på meg frå bokhylla i fleire tiår no, kanskje på tide å gjere noko med det. Faktisk har eg gått i tankar om å lese Macbeth saman med Nesbø sin variant, det kunne vere moro å samanlikne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du bør i alle fall lese Shakespeares beste: King Lear

Godt nytt år!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres ut som en god plan! Jeg vil gjerne være med å lese noen av dem, men langt fra alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott.
Skal forsøke å fortelle hva jeg leser utover i 2018, og legge inn noen synspunkter og leseopplevelser.

Glemte forresten å nevne Hans E. Kinck. Jeg har fire bind med hans noveller, så jeg må vel lese noen av dem også.

Godt nytt år!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit Honningsvåg