Veldig fint program om Johan Bojer på NRK 2 nå, søndag kveld. Hvem tror du at du er, med olderbarnet Odd Nordstoga. (Jeg veit ikke hvor lenge lenka vil funke).
Flott tråd du har lagd her annelingua.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Takk, takk - både for ros til tråden, og tipset om NRK-programmet! (For min del har jeg sett det allerede, og kjente til koblingen. Men bra å få det inn her også! Din lenke førte meg nå til et Elton John-dokumentar, så jeg legger inn en ny lenke direkte til programmet med Odd Nordstoga - og der står det at dette programmet i denne omgangen er tilgjengelig til onsdag 10. januar 2018 kl. 10:42.
:)

ETA: for noen dager siden kom jeg forresten uforvarende "i kontakt med" Johan Bojer på nytt. Nei - ikke noe overnaturlig på gang; jeg snublet over en omtale av et skuespill av en mann ved navn Otto Valseth, og begynte å "forske" litt på hvem nå han måtte være. Og etter hvert som jeg rullet opp historien om Valseth, oppdaget jeg at jeg faktisk hadde lest om ham før. Nemlig i Bojers "Læregutt"! Bojer skriver blant annet:

En forfatter er stått fram også her i byen, han heter Otto Valseth, og hans roman «Forskruede» har fått ros både hjemme og ute. Jeg følger etter ham på gata en dag, han ser ut som en alminnelig dødelig, brunt, kortklipt helskjegg, grå frakk, sigar, han går og ser ned og hilser ikke på noen. Ved posthuset legger han et brev i kassa og går så utover byen igjen, og stadig følger jeg med. Hans far er skipskaptein, og han bor hos sine foreldre nede mot havnen, men han er juridisk kandidat, og hva oppmuntring kan han være for deg?
(---)
Men en vakker dag våger jeg meg ned til Otto Valseth. Jeg har en papirrull under armen, en stor roman, som heter «Vårliv», og nå spørs det om han vil kike på den. Jeg kommer inn i et lite enkelt rom, pika sier hun skal hente ham, og da skritt nærmer seg i en trapp, begynner jeg å skjelve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg oppdatert lenka i mitt innlegg.
Jeg tror faktisk ikke jeg har lest noe av Bojer, selv om jeg har planlagt det flere ganger. Når jeg ser et sånt program er det veldig verdifullt og inspirerende å finne utdypende informasjon på bokelskere. Slik kan ting som skrives her leve videre i lang tid. Tråden om Johan Bojer starta jo for sju år siden.
Bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har forlengst fortalt hva som fikk meg til å lese min første Bojer, men jeg tar en reprise nå: jeg var på ferie, manglet lesestoff, og fant "Den siste viking" til 25,- kroner på bruktbutikken. Så jeg ga den en sjanse, etter å ha tenkt i alle år at Den bør man jo ha lest, men den er jo så tung og dyster... Som så ofte når jeg har slike fordommer mot bøker jeg ikke har lest: jeg tok grundig feil. "Den siste viking" er en lesefest av de sjeldne!

Ut fra inntrykket jeg har dannet meg av dine lesepreferanser, Geir, tror jeg bestemt at du også vil like Bojer. Her er det dybde, humor, store følelser og små mennesker... alt, egentlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingPilarisKjersti