Det er slett ikkje vilja og meininga mi
Å bli helgetrådstartar-vikar over tid
Så når krira er borte og kvelden blir lang
Er det fritt for einkvar å få tråden i gang

Det blir skummelt i stova når kveldsmørkret kjem
Og Bjørn Beltø skal grave i jorda igjen
Ja, ei djevel-maskering er slett ingen spøk
Når ein arkeolog er på Juvdals-besøk

Enn de andre, er advent i gang som normalt?
Med litt handball på TV og rot overalt?
Men eg vonar de alle får unnt seg litt ro
Til å kose seg godt med ei bok som er god

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Jeg har aldri klart å lese mer enn én bok om gangen tidligere men nå holder jeg plutselig på med en hel haug om gangen. Og utrolig nok klarer jeg å holde de forskjellige karakterene adskilt. Inne i varmen leser jeg for første gang Julemysteriet Jeg kom litt sent i gang men leste meg fram til rett dato og leser nå en dag av gangen. Denne skal jeg kjøpe så snart jeg får tak i den også skal den leses for min nevø og niese når de bare blir gamle nok. Ellers koser jeg meg også med myke pakker Her er mange gode historier.

I bilen har jeg brukt tid på middagsselskap men da plata begynte å hakke og jeg i tillegg fikk lånt Lille lord Fauntleroy ble det en liten matpause.

Ellers går det i forberedelser til vinteren. Litt som må ordnes ute når en har hester og andre dyr. Et par nisser har dukket opp i stua og lysa skinner så fint langs busker og rundt døra ute.

Ha en fin advent alle bokelskere :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er det lite lesing om dagen. Det har vært mye å gjøre både på jobb og fritid den siste uka - og i går slo det inn i meg at jeg kanskje burde gire opp litt i forhold til at jula faktisk er her om bare to uker.

Så i dag har jeg puslet litt i heimen, og gått litt til og fra og sett på spennende sprintlangrenn på TV. Litt håndball vil jeg også gjerne ha med meg.

Men jeg har en liten bok liggende klar som jeg skal starte på i kveld, når mannen skal se fotball. Det er Familien på Gilje av Jonas Lie. Dette valget er inspirert av bokelskere.no, da jeg ser at flere nevner denne som en bok man kommer i julestemning av. Så da blir det å kose seg litt, tenker jeg :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her er det rot overalt, men lite håndball. Sport begrenser jeg til barnefotball, og det blir det en dose av i helgen.

Jeg har stått i kø i evigheter på eBokBib på flere bøker, og plutselig fikk jeg flere samtidig. Jeg er allerede godt i gang med Helga Flatlands En moderne familie. Den er lettlest og fengende, og lett å kjenne seg igjen i.

De to andre bøkene som ligger klare for lesing er Elven som skiller og Skamløs, to veldig forskjellige bøker. For øvrig så hører jeg innimellom på Mary Shellys Frankenstein, men det går litt smått fremover. Jeg likte starten, men er ikke like entusiastisk lenger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er det aldri sport på tv :) Adventstiden, derimot, har nå kommet i gang. Den ble litt forsinket i år, da vi var bortreist forrige helg. Siste del av utendørs belysning kom på plass i dag.

Jeg har blitt ferdig med Historien av Elsa Morante. Nå leser jeg Dickens, Store Forventninger. Jeg håper også jeg skal få startet på Jostein Gaarder sin Julemysteriet. Kos dere i førjulstia!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Store forventninger høyrde eg som lydbok tidlegare i år. God bok, tykte eg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

er ferdig med en av bøkene i iklvit sitt bibliotek om fremtidens verden. Denne handla om forskennes villeste verktøy.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spørs om eg burde skaffe meg denne. Hadde vært moro å sjå kva slags ville verkty ein burde skaffe seg tilgang på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er det fullt kjør med sport hver helg: langrenn, hopp, skiskyting, skøyter og alpint. Og den 13. starter kortbane EM i svømming fra København.

Denne helgen leser jeg det siste kapitlet i 100 Cats Who Changed Civilization svensk utgave som jeg har brukt som bl a utebok, jeg startet i går på Strömstad : så formades staden : - en berättelse om staden Strömstad och dess historia og regner med å starte på Londons bästa dagsutflykter ikveld siden boka om Strömstad kun er på 89 sider og halvparten er bilder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

All ære til deg som drar igang lesehelg-tråden, fint at noen gjør det. Og på rim,da. Supert.
Jeg har lest litt av Mika Waltari om igjen i det siste, nå holder jeg på med Den mørke engel. Han skriver egentlig veldig bra, denne boka handler om beleiringen av Konstantinopel på 1400-tallet.
Så går det i litt julehefter og Julemysteriet av Jostein Gaarder. Fikk som aller snarest besøk av "bakeånden", men det rakk bare til ett slag så vi får håpe på en ny visitt snart.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Med rim og rytme skal helga beseires, er visst mottoet til unge lovende Røyset ;-) Denne uka har jeg fullført boka til Julie Winge, som altså heter Fyllik. For den av dere som ikke har vært fra perm til perm enda: Boka er et oppgjør med sin egen fortid som - hovedsaklig - alkoholiker, men hun testa ut enda sterkere stoffer også. Hun harselerer med sin fraværende evne til å skjønne hvor dette bar hen; livet var til for å leves! Og når da foreldrene ofte var fraværende fra barnsben av, lå verden for hennes føtter. Det er kun de par siste årene Julie har fått dreis på et liv uten den slags nytelsesmidler. Jeg bladde ikke mange sidene før jeg fikk en spesiell trang til å tenke "kom hit da, så skal du få en bamseklem". Seinere i boka fikk jeg lyst til å gå ut i skogen og tute med uglene, det var så deprimerende... :-(

Denne helga blir det kun litt lesing på bussen fra Odda til og fra Voss. Dommersamling med regelverk, tester, videoer fra større kamper enn jeg leder i sommerhalvåret - og julebord i kveld. Men nå må jeg løpe til bussen! Haaaaa deeeeeet!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Får håpe Winge har holdt tak i det nye livet også etter at boka har kome ut. Kan tenke meg at det er krevjande.

Apropos fyll, eg les i hovudstadsavisene at julebord har gått av moten. Vi skal ha komande helg, gjeng det som eg trur så blir det mykje restitusjon dagen etterpå. Men det er stort sett denne gangen om året at eg slår av bremsene, så for min eigen del så er eg ikkje så bekymra for å havne på skråplanet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka til Winge er ekstra interessant for min del ettersom faren min var periodedranker, som jeg kaller det - og Winge mener det ikke er noe som heter periodedranker. Hun er veldig klar på at det ikke eksisterer noen sådanne drankere, men at når den siste flaska er tom etter forrige lønning så går de og higer etter neste lønning og runde, ergo om det ikke er for manko på midler så vil det være sannsynlig at "drankerne" blant oss drikker enda mer. Det lyder for min del logisk når jeg tenker tilbake på faren min. I tillegg et typisk trekk for dem som bor sammen med "drankerne": De skal ofte hjelpe samboer/ektefelle med å tømme flaskene ved å drikke sammen med dem. Det er også gjenkjennelig. En fadder for meg foreslo overfor mora mi at det var en god idè. Ehhh, nei!

Kom nettopp hjem fra årets eneste julebord - som var en del av høstens dommersamling på Voss. Jeg er egentlig en festbrems, ha-ha, og når jeg i tillegg våkna allerede rundt 4 på morran i går, var det null problem å takke for meg i 11-tida på kvelden. Ingen brems, bare salig trøtt! Når det er sagt, veldig få av dommerne tar det for langt. Det blir lett avslørt når vi starter søndagsøkta klokka 10 :-)

Nå er jeg i gang med Eva Joly og boka om EU-sjefen Jean-Claude Juncker, en Ulv I Fåreklær. Har lest Jolys to foregående bøker om hvitvasking og korrupsjon, og det er temaet her også.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eva Joly knytter seg vel til genren

'Ettergranskning av Kriminalitet som har installert seg
der vi knapt skulle tru' (var det meningen) at krim kunne bu..

her kan en vel begynne å snekre på en liste
eller to, jeg minns du har ymtet om beslektede bøker / temaer før..

idag byr jeg på en annen spadekyndig skribent som jobber med
belysning av mørklagte og krypterte forhold, Gunnar Wall

gjennom en populær inngangsport, Ekte spionhistorier.

Tidligere ymt om hvor kriminalitet kunne bu:

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jada, intet er nytt under bokpermen :-) Kjenner navnet Gunnar Wall uten å ha lest noe. Men det kommer. Walls off to Gunnar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest to halvgode bøker av Clare Mackintosh. "Jeg ser deg" og "Jeg lar deg gå". Siden det er irriterende med alle de uvesentlige detaljene, så blir det slitsomt å lese. Alt jeg ikke trenger å vite og som bare forstyrrer. Ble ikke imponert av språket heller. Derimot ble jeg, ikke overraskende, begeistret for James Lee Burke sin nye bok, som kommer ut i januar, men forfatteren har lagt ut første kapittel på facebook, og det var noe helt annet. Jeg håper å få se Nobelforedraget til Kazio Ishiguro i helga, for det er vel straks 10. desember nå. Ønsker alle en god lesehelg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nok en gang diktning på høyt nivå ! Mens det er full storm og haglbyger ute ( ekstremværet "Aina" ), er det godt og varmt innendørs. Har nettopp sett Norges håndballjenter tape for svenskene. Mht lesing, fortsetter jeg med Roy Jacobsens Rigels øyne, bok 3 i Barrøy - trilogien. Jacobsen imponerer igjen. God 2.adventshelg til alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Flott helge innlegg, du er virkelig kreativ til å skrive så fritt og oppfinnsom. I helgen skal jeg fortsatt lese til eksamen, neste helg blir det masse ta igjen romaner og ting jeg ønsker å lese. Håper alle får en god lesehelg og koser seg i disse tider med håndball eller adventstid. Ha en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lykke til med eksamen fra meg også :) Det er 10 år siden min siste eksamen, så jeg har nesten glemt hvordan det føltes. Er optimistisk på dine vegne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk :) ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lukke til med eksamen. Kjekt at du tek deg tid til å svinge innom helgetråden midt i innspurten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for det :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica Carlsen