Sidan klokka er mange og forumet stilt
Tek eg sjans på ein trådstart, får tru det blir gildt
Det er lesehelg, endåtil først i advent
Ja, det nærmar seg slutten på året som kjent

Dennne helga så er eg på tur i Egypt
For i sukkerhus-boka så reiser eg trygt
Og deretter så må eg nok heimom ei rid
Til Bør Børson som venter i bokhylla mi

Kva med dykk, har de heile kalenderen full
Med å handle og bake og pynte til jul
Eller gjer de som eg og tek livet med ro
Supar kaffi og les i ei bok eller to?

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 17 svar.

da er det 3 stk boøke ri Illustret Vitenskaps serie om Vitemskapens nye Verden som leses, og de er på ca 120 sider hver. Omhandler legenvitenskapens nyeste instrumenter, ingeniørenes nyeste påfunn for nye typer bygg og Robotenes fremtid...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mine boklige sysler begrenser seg litt;
jeg har nyss pløyet gjennom en ny favoritt:
For en bokselgers dagbok ble en lynrask visitt
i et bokunivers med en skotsk koloritt.

Jeg har Lillevis siste på nattbordet mitt;
parallelt tar jeg turen til Asia, gitt.
Tredje bind av et storverk av Amitav Ghosh;
'Flood of Fire' er tittelen. Kom, ta en titt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen har jeg begynt å lese "Før himmelen roper deg hjem" av Eva Mjøen Brantenberg,en historisk roman hvor handlingen er lagt til Vestfold og Tjøme på 17oo tallet...hvor romanen forteller om øyfolkets kår

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I disse førjulstider fant jeg frem Tryggve Andersens "Fortellinger i utvalg", for jeg tenkte at de ville føre meg inn i livet på storgårder i "gamle dager", - og det klarte de med glans. Tryggve Andersen har et fascinerende språk som skildrer omgivelsene i detalj og får meg til å føle at jeg virkelig er til stede ved punsjebollen og bostonspillet. Og det passet jo bra, - bortsett fra at grunntonen i historiene er så trist og alle de jeg leste endte med døden ...
Så nå legger jeg den bort og finner frem Levi Henriksens noveller "Hjem til jul" i stedet, - de har jo også en tristesse over seg, men på en mye mer rørende måte. Jeg er så fornøyd med at jeg kom på at den samlingen står i hyllen min, og at jeg ennå ikke har lest alle :-) Forresten, - Levi Henriksens noveller er så gode at de tåler å leses om igjen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Roy Jacobsen får alt fokus denne lesehelgen. Har litt igjen av " Hvitt hav" - bok 2 i " Barrøy- trilogien, deretter blir det bok 3 - " Rigels øyne". Som ventet, leverer Jacobsen varene. Adventslysene er kommet frem, og også denne helgen egner været seg godt til å sitte inne med gode bøker og varm drikke. God adventshelg til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja nå begynner det å bli klart med te kalender, jul og litt snø som forsvant igjen og julekonsert. Fortsatt sitter jeg å lese til eksamen frem til 15 desember, så er bare pensum litteratur som fortsatt gjelder her. Etter den 15 desember skal jeg ta tak i bøkene som ligger ventende i hyllen min, gleder meg :).

Ha en god helg og kos dere denne adventshelgen med bøker og alt det andre:D

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Advent er her og det blir fred og ro i heimen. All den tid jeg har et mobilitetsproblem for tiden, tar jeg det hele med knusende ro. (i hvertfall ennå....). Så denne helga har jeg begynt på ei lita bok av Nini Roll Anker om Sigrid Undset, trivelig å lese. Så har jeg begynt på det litterære heftet Juleroser og jammen tok jeg fram Julemysteriet av Jostein Gaarder også, ei bok jeg ofte har lest før Jul. Så det er omtrent det som skjer her i helgen, hvis "ånden" kommer er det mulig det blir litt baking, men som regel kommer den ikke.
God advents og lesehelg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bakeånda er sjeldan på besøk her også, men den var på ein lynvisitt medan eg sov førre natta, då tenåringsguten i huset fann på at det var ein god ide å lage brownies ute i dei små timar. Neste gang bakeånda kjem så håper eg den får følge av ryddeånda.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ha ha ha ha ha! Jeg ser det for meg....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

regner med at jeg blir ferdig med boka Folket- det er meg som ommhandler en del av de viktiste høyrepartiene i Europa, og der er det mye bra lesning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Heisann, helg igjen ja :-)
Ukene bare flyr avgårde i et rasende tempo, synes jeg!
Det er liksom bare mandag og så plutselig torsdag, og før man vet ordet av det er det helg!

Denne uka har det vært forferdelig travelt på jobb, med en del møteaktivitet og dertil hørende forberedelsesarbeid for min del. Så jeg har vært mye på jobb og lite hjemme. Lesing har måttet vike, og det går sakte med DNA. Det har som regel blitt et kapittel på senga bare, og det enda den begynner å bli virkelig spennende. Nå gjenstår imidlertid bare knappe 100 sider, så nå leser jeg den sannsynligvis ferdig i dag.

Så skal jeg nok starte så smått med litt juleforberedelser i heimen. Nå har vi advent her, og da er det koselig å tenne et lys, sette på julemusikk, og bake litt, synes vi her i huset. Litt vasking bør jeg også starte med.

Men så har jeg også en annen bok liggende klar. Jeg kom over denne: Den forbudte elven på biblioteket sist jeg var der, og den fanget min interesse. Afrika er jo et kjempespennende kontinent, og det lille jeg har lest derfra tidligere har vært av europeiske og amerikanske forfattere, som Wilbur Smith og Karen Blixen. Så en afrikansk debutant med gode omtaler bør være spennende å få med seg. Gleder meg til denne!

Ønsker dere alle en riktig god adventshelg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eg har også merka meg Den forbudte elven. Eg les alt for få bøker utanfor den vestlege kultursfæren, og har tru på at denne kan vere noko å få med seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kastet meg med på bokjulebingo i en gruppe på Facebook og har i den forbindelsen akkurat lest ferdig Alice's Adventures in Wonderland, og tjent ett poeng til Hufflepuff. Nå går jeg videre til neste bok, som er Before She Ignites av Jodi Meadows. Imorgen er det julebord med mine fine kollegaer, så regner ikke med det blir lest så veldig mye da.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bokjulebingo? No vart eg nyfiken, korleis fungerer det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I denne bingoen er hver kolonne et Harry Potter-hus. Hver rute inneholder kategorier: Newt for eksempel er Hufflepuff og hans kriterie er en bok med magiske vesener. Man tjener 1 poeng til huset sitt for hver rute man krysser av , uansett om ruten tilhører et annen hus, og man tjener 5 ekstrapoeng når man fyller kolonnen til sitt hus. Kjempegøy!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei dikterhøvding :-) Har blitt ei uke med heller lite lesing, men det var jeg klar over. Sakspapirer og korrespondanse med Stortinget angående en sak i Odda som kan skape presedens for landet forøvrig. Det handler bl.a om bygging av flomtunnel eller ikke; hvem skal betale, storsamfunnet eller private selskap som i tilfelle får bygge kraftverk. Har en åpenbar prinsipiell verdi!

Har kommet halvveis i boka til skuespiller Julie Winge, Fyllik som den heter, hvor hun i en delvis sarkastisk tone tar et oppgjør med (særlig) seg selv - men også andre rundt seg! - med tanke på rusavhengighet og bulemi.

For dere som skal lese, leser eller har lest trilogien til Roy Jacobsen om Ingrid fra Barrøy: Tidlig denne uka var årsdagen for tragedien under krigen, hvor flere tusen russiske og serbiske krigsfanger samt tyske soldater om bord i båten St. Svithun, blei senket av britiske fly, og de fleste omkom. Historien(e) til Jacobsen har denne tragedien som utgangspunkt.

Ønsker alle ei god helg og les de neste sju dagene til endes :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eg skal nok lese resten av Ingrid-trilogien med tid og stunder. Var nær ved å kjøpe Hvitt hav på svartefredagssalet, men eg har vært knallhard med meg sjølv i det siste med å ikkje handle inn bøker raskare enn eg les. Så eg satsar på at det kjem fleire sjansar seinare.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg GKjersti