Du verden - lesehelg igjen!

De siste dagene har jeg tenkt på JUL! - "Sukk", sier jeg til meg selv. - "Er det mulig"? Jeg har
alltid, i mitt stille sinn, skjennet på handelsstanden som kommer rekende med julevarer fra oktober. Men her forleden ble jeg sittende oppe for sent og tulle på youtube. Og da endte jeg opp med å se diverse klipp fra Jamie Oliver og Nigella Lawson sine juleprogrammer. Disse britene vet å formidle stemning kombinert med smarte og herlige juleoppskrifter, og da var det plutselig "snart" jul! - Jepp, jeg vet at det er alt for tidlig. Men la meg ha julefølelsen nå mens jeg har tid ;-) Planen er planlegging slik at julen blir minst mulig stressfri i en hektisk hverdag.
Jeg og mine er glad i jul, men vi er fleksible mtp hvordan jul feires. Det er ingen automatikk fra år til år hvordan det feires og hva som serveres. Vi har noen preferanser, men ønsker gjerne nye muligheter velkommen.
Hva med dere? – Har noen av dere begynt å tenke på jul? Har dere kun faste ritualer eller er dere jule-fleksible?

Jeg prøver å stille med et fleksibelt sinn som leser også; jeg har preferanser, men tar gjerne i mot nye muligheter/opplevelser. Det slår meg at det er for lenge siden jeg leste lyrikk, så der bør jeg lage meg en plan. Jeg leser fremdeles Metro 2033 på lydbok/Audible. Rupert Degas gjør en god jobb som oppleser, Men det går likevel litt trått - noe jeg ikke hadde forventet ut ifra omtalen av dystopien i diverse medier. Jeg lurer på om jeg hadde hatt større utbytte av å lese denne romanen som tenåring. Enn så lenge har jeg tenkt å lese Metro 2033 ferdig selv om jeg føler at nettopp det er en utfordring. Jeg har lyst til å sammenligne romanen ift filmversjonen og spillversjonen :-)

Lesefronten ellers byr på the New Yorker, Det er mange år siden jeg sist leste dette magasinet (med utbytte) og har nå åpnet et prøveabonnement. Jeg ser at det er mange og lange artikler som frister der. Så da er lesehelgen i boks.

Hva leser dere? Hva tenker dere? Hva opplever dere? – Tanker om, eller utenom, bøker er velkomne her på lesehelg-tråden. Tips er også velkomne.

Ha en god helg, bokelskere! Lev vel i og utenfor bøkenes verden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg har kommet til side 168 i boka Terrorens rike. Denne bør aslle lese hvis de vil vite mer om hvordan og hvorfor islam er blirtt så radikal de siste årnene i Europa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

er kommet til side 214, og det er mye som viser at Saudi-ARABIA står for finansieringen av islamsiter, wahabister osv i store deler av verden. Les den allle som vil vite mer om islams terroristiske fremmarsj.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ferdig md terrorens rike , og blir Donald i helga----

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ugh ja hvor lenge skal vi tro terroristene lar Andeby Duckburg fredhellig...

og så ulvealarm over alle julebord. Rovgriske tider..?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Javisst går det fort mot jul nå! Men jeg stritter imot ennå en stund, vil ikke starte med forberedelser riktig ennå. Blir vel til neste helg, tenker jeg, kanskje jeg starter litt med julegaver når det blir Black Friday. Og så mørkt som det er nå på denne tida, så blir det koselig med litt adventslys snart.

Ellers er jeg veldig glad i advents- og juletida. Denne mørke, lune innetida, hvor vi dyrker samvær og kos. Her i huset har vi noen tradisjoner - men ikke i større omfang enn at vi koser oss med dem. Vi prøver å styre unna for mye stress og mas og unødvendige selvpålagte gjøremål.

Men enn så lenge så er dette altså en bare en senhøsthelg, og ikke en førjulshelg. Og jeg skal bruke den blant annet på å lese ferdig Lille Linerle. Jeg har holdt på hele uka med den, og det går faktisk litt smått. Den har jo fått så gode omtaler her inne, så denne gledet jeg meg veldig til å ta fatt på. Men den fenger meg faktisk ikke noe særlig, altså. Jeg synes at den er litt overflatisk, på en måte, og litt usammenhengende, og jeg klarer ikke helt å komme inn dit at jeg tror på personene. Jeg synes ikke språket flyter særlig godt heller.

Underlig hvor forskjellige vi er - så mange av dere som har likt denne så godt.. Og så kommer jeg og er helt rar.. :-)

Jaja, dere får ha en god helg - det skal jeg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tiden flyr, ingen tvil om det. Jeg vil gjerne holde jula på avstand enda en stund. Etter en hektisk uke, legger jeg opp til en avslappende helg. Jeg har allerede rukket å lese ut Carl Frode Tillers Begynnelser, som ble påbegynt på en av mine dagsturer på tvers av hele landet. Nå står Et lite liv for tur, en bok jeg plukket opp etter tips på en av helgetrådene. Foreløpig er jeg veldig revet med, men bokens omfang hindrer at den kan være med på jobbreiser, enten det er den daglige halvtimen frem og tilbake fra jobb eller reiser av større omfang. Men den egner seg godt for en rolig stund i sofaen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det blir ufred og dreping i dagevis no
Her skal hovuda rulle og dynkast i blod
For slik vilje til vondskap er sjeldan å sjå
Som i Njålssoga skildrast, det vågar eg på

Kanskje blir det meir fredsamt i bok nummer to?
I Historien er krigen til endes for no
Kan ein vone på trygge og feitare år
For Useppe og Ida? skal tru kor det går

Og på øyret får fiendskap også sin test
Når Messala og Juda skal kappast med hest
Ein får tru på at helten i dette har tur
Eg får vite det snart når eg høyrer Ben Hur

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Orker ikke tenke på Jul enda.Er på sjukehus i helga etter operasjon på torsdag,utsikt til 10uker med krykker.Så jula tror jeg passerer stille og rolig.Men til det positive,så får jeg lest mye.
Holder på med Richard Herrman og Livet med Elizabeth.Han skriver så fornøyelig og synes jeg hører han i det fjerne.Satt som klistret ved radioen og hørte på hans korrespondanse brev fra England.Men det er lenge,lenge siden.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Godt innevær i dag også, 43 dager før jul. En salig blanding av regn og haglbyger. Derfor blir det veksling mellom tre bøker de neste par dagene: 1) "Hvitt hav" av Roy Jacobsen. 2) Andre gangs lesing av "Skyskrapersommer" av Tove Nilsen - andre bok i hennes oppvekstroman fra 1960 tallet. 3) "Havboka" av Morten A Størksnes - en bok jeg ikke visste eksisterte, inntil Jostein Røyset gav den god omtale her inne forrige uke. Ut fra det jeg har lest hittil, hadde Røyset så absloutt grunnlag for sin positive omtale. God lesehelg ønskes alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du må bare hive deg på Roy Jacobsens trilogi hvorav Hvitt Hav er den første. Havboka kan også jeg anbefale på det sterkeste :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må korrigere deg litt, Steinar. Det er " De usynlige" som er første bok i Jacobsens trilogi, ikke " Hvitt hav". Har lest " De usynlige"
og den var så absolutt verdt et høyt terningkast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har evig rett, Eivind :-) Og jeg som har lest begge de to første bøkene to ganger....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det begynner å seg jul. Jeg har noen ritualer at jeg pleier å lese I et speil i en gåte før jul, bake noe og så klart de siste årene lese til eksamen. Ellers liker jeg å handle julegaver i gode tid, men i år blir ikke gjort før neste uke og 28 november og føler jeg begynner å bli forsinka. Har hørt så mange som allerede er ferdig i mars og da kjenner jeg stresset. Ellers hører jeg på lydbøker Rosie prosjekt og en ny Mitt (ikke så) perfekte liv.

Håper alle koser seg med bøker og har en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fantastisk flott vær ute til å være inne og lese hele uka gjennom. Etter jobb, sjølsagt! Og da har jeg lest ferdig Lisa O`Donnell sin debutroman Bienes Død. Den funka for meg, delvis krim, delvis oppvekstkår - en sidevrenger. Nå nærmer jeg meg slutten på den andre "bieboka" også, Maja Lunde sin Bienes Historie, også det ei fremragende skrevet bok. Disse to "biebøkene" er totalt ulike fordi utgangspunktene er det. Begge anbefales sterkt!

Nå er det ut døra og til KM-finalen i fotball Hordaland mellom Trio - Bergen Nord i sludd, regn og vind :-)

På bordet ligger ei ny bok som venter på mine øyne og tanker (å, så melodramatisk!) når den siste bia har flydd. Det er Julie Winge sin foreløpige sjølbiografi Fyllik. Les hva dere har kjært, alle sammen, og god leseuke!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Siden vi bor i samme fylke, Steinar, aner du sikkert noenlunde hvordan været er litt lenger ut mot havet, der jeg bor ;-). Vær ellers beredt på at boka til Julie Winge blir sterk lesning. Hun har så absolutt hatt det tøft i livet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Igår var den faste handleturen til Sverige når trygda kom, så da ble det ikke mye lesing. Mens jeg ventet på at du andre skulle komme med bilen og hente meg leste jeg ferdig A History of Ancient Egypt in 20 Artefacts, og igår før jeg la meg leste jeg de 2 første kapitlene av Gåtfulla platser i Sverige som jeg leser videre på idag innimellom all sporten på tv (skøyter, langrenn, kombinert, skiskyting, fotball) hvori fotball er det eneste jeg ikke skal se på.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Harald KNinaMaikenStig TbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAva