Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren tidligere. Ble veldig overrasket, hadde ventet en «dypere» bok med tanke på at det er en Nobelprisvinner. Ble ikke grepet av beskrivelsene, opplevde at detaljert erotikk ble en stor del av bokens innhold. Ventet å få en tettere beskrivelse av samfunnet slik det ble opplevd, dette berøres kun overfladisk. Oppfatter dette som en noe lettvint spenningsroman ispedd en dose sex. Jeg er ikke imponert og skjønner lite av literaturprisen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg hadde også langt høgere forventinger til Llosa. Jeg ble slått av hvor ordinær stilen, skrivemåten, er. Den er til tider like klisjefylt og utflytende og med like dårlige replikker som en kioskroman. Det gjelder først og fremst i de kapitlene som handler om overklassens liv. Kan han ha hatt en mening med å la overklassens tomme og overfladiske liv avspeile seg i selve stilen? Eller er det rett og slett et produkt av Mario Vargas Llosas skrivestue, laget for kommersiell suksess? Har han ansatt medhjelpere til å skrive for seg? En nobelprisvinner kan da ikke skrive så dårlig? Like fullt gir da romanen et interessant bilde av et Peru som er inne i en dyp demokratisk krise. Den har sine gode sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja dette er hans svakeste bok synes jeg. Føltes ikke som å lese en nobelprisvinner nei...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Gitte FurusethHarald KQi AiIda SAnniken LJulie StensethLama Diehl-DahlMargaret HansenWenkeAnjaKjetil AudsenBoktimmyBjørg Elin NærlandBeathe SolbergJan-Olav SelforsKarin BergMarteConnieLibraritas vLinda RastenAstrid PedersenEli HagelundMargrethe  HaugenchristerBjørg L.Cathrine Marie HansenBerit Ranniken sandvikPirellitove Nesskjell kRoger MartinsenMarteJostein RøysetGrete AmundsenritaolineBertyIngunn SLilleviAnita