Lesehelg! :-)

Det har vært, og er, litt av en uke - Halloween-feiring, barnebursdag og voksen barnebursdag, hu-hei! Denne og neste uke har jeg ikke all verdens tid til å lese da det er en del jobbing, men noe må det jo bli. På lyttefronten lar jeg meg suge inn i det spesielle dystopiske universet i romanen Metro 2033. Det er godt å lese om et fantasi-univers etter nylig å ha pløyd gjennom to mursteiner med solide doser hard realisme. Ellers planlegger jeg å prøve og følge Lesesirkelens felleslesning av Historien (Elsa Morante).

Ukens tips er at det søkes interesserte til juryen i P2-lytternes roman-pris. - Føler du deg kallet? https://www.nrk.no/kultur/bok/p2-lytternes-romanpris-soker-jury-1.13750533

Ha det god i hytter og hus. Nyt livet og litteraturen!
Riktig god helg til alle! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 12 svar.

For en gangs skyld har jeg mange parallelle leseprosjekter. Vanligvis har jeg en eller maksimalt to bøker på gang. Men nå er jeg i gang med tre bøker, en på papir, en lydbok og en e-bok.

På papir har jeg kommet godt i gang med Roy Jacobsens Rigels øyne. Jeg likte de to første veldig godt, og etter en litt treg start er jeg også begeistret for denne. På øret er det selveste Frankenstein som regjerer. En klassiker som er helt annerledes enn min forutoppfatning av den. Det går ikke kjempefort fremover, men er helt fin akkompagnement til kjedelige oppgaver som å brette tøy...

På nettbrettet leser jeg bøker på ebib-appen. Ettersom det ofte er venteliste kommer bøker plutselig, og dermed blir det lesekø. Nå er jeg i gang med Haruki Murakamis novellesamling Menn uten kvinner, mens Slik natten er. Fortellinger fra Aleppo ligger klar til lesing. Den må jeg imidlertid vente med til en av de andre bøkene er ferdig lest. Så da får jeg se hvor mye tid det blir til lesing denne helgen. Hvis ikke kommer det en fin leseuke etterpå.

God lesehelg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det blei ikke meg og Maja Lunde og hennes bier denne uka. Fant ut at den ble for tung i en allerede tung bag når jeg reiste til lagmannsretten i Bergen seint søndag kveld. Kjøpte heller ei bok på Galleriet på Torgalmenningen så ikke kveldene ble for lange. Mads Drange har tatt for seg historien om doping, med ekstra vekt på Medaljenes Pris, som er navnet på boka. Kan en del fra før om temaet, men denne er nyttig med sine ekstraopplysninger som jeg hittil ikke har fått med meg - eller har glemt..?

På onsdag hadde jeg gleden av å treffe felles bokvenn Eivind Vaksvik! Vi hadde avtalt på forhånd og fant tonen umiddelbart over et måltid. Eivind er samme fine "fyren" i levende live som her på boksidene :-) Vi ble raskt enige om å treffes seinere.

Helga og uka som kommer skal jeg naturligvis lese ferdig begge bøkene jeg er godt over halvveis i. Bier og doping, hah, litt av en kombinasjon...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

er kommet til side 150 i boka til Helene Larsenog hvordan bli dømt til å¨overleve....

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er igang med å lese True Crime for tiden, etter å ha lest ferdig Udenlandske krimi dramaer (dk) på morgenkvisten, fortsatte jeg med Svenska skurkar - 13 brottsliga berättelser (sv) av Stig Linnell lånt på siste tur til Strömstad bibliotek etter å ha sett en annen bok av ham om spøkerier i Stockholm i en mail med boktips for Halloween fra Bokbörsen. Har lest 4 av 13 kapitler så langt.

Det kommer til å bli mere True Crime frem mot jul, har lagt til hele serien Autentiske krimisager på 16 bind (dk) i leser nå hylla. Men neste bok denne helgen blir Mystik på svenska slott - Nutida spökupplevelser siden jeg skal jobbe 5 dager de 2 neste ukene, og med de extra pengene tar meg en tur til Strömstad neste fredag. Har endelig rukket å bestille en ny vin jeg ville prøve også (kun bestilligssortiment), Love Noir og må dermed bestilles ca en uke på forhånd, leveringsdag er torsdager. Noe annet nytt som jeg skal prøve senere er blå vin fra Spania, kanskje til jul, eller på nyåret. I Sverige er de det 6 vanlige og en musserende å få tak i, dette må jo være en skikkelig partyvin.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Anorektisk" av Ingeborg Senneset skal leses denne helga. Forfatteren presenterer egne dagboknotater fra et personlig helvete i form av flere år med tvangslidelser og spiseforstyrrelser. Hun beskriver sin indre kamp mot sykdommen og sine meninger om norsk psykiatri. En ærlig beretning som berører og griper leseren. Været her på Vestlandet er typisk høstlig, og derfor godt egnet til innendørs lesing. God helg til alle :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Historien denne boka hørtes veldig bra ut tenker å lese den til juleferien eller neste år. Litt usikker på om jeg føler meg kallet. Denne helger hører jeg igjen favoritt boken min Half of yellow sun og håper på å høre den ferdig til helga. Ellers skal jeg lese litt pensum på søndag også. Gleder meg til eksamenperioden er over og jeg endelig kan lese romaner igjen og kose med meg. Håper alle koser seg med boken og har en god helg. :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Åh, deilig med helg ja :-) Og for denne helgen foreligger det faktisk ingen planer - så jeg har 2 herlige blanke dager foran meg som jeg kan fylle etter innfallsmetoden!

Jeg håper å få lest litt da - jeg begynte på Dette livet eller det neste av Demian Vitanza i går. Har ikke kommet så veldig langt, men jeg synes den virker bra. Litt spesiell skrivestil, da den er skrevet i intervjuform, men uten spørsmålene. Men jeg liker det. Artig med noe som er litt annerledes.

Ønsker dere alle en god helg :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Som mange andre her leser jeg " Historien" av Elsa Morante. Leste den for noen år siden,men fikk lyst til å gå på igjen nå. Ved siden av leser jeg historier og noveller av William Heinesen i boka Vest i havet.
En god lesehelg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Metro 2033 foregår i det utrolig undergrunnssystemet i Moskva. Vi hadde den i den dystopiske lesegruppen i fjor en gang. Noen interessante innspill der. Anbefaler å se noen Youtubevideoer for å få en følelse av stemning og utsmykning av stasjoner - de er formidable.
Jeg har så vidt satt foten innenfor permene i Historien - virker lovende.
I tillegg har jeg gitt meg i kast med Herr Peters - Nordlands Trompet. Malende og melodisk.
.....og har The Nix av Nathan Hill på øret. Denne helgen blir bra.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, jeg begynte på Metro 2033 i fjor sammen med lesesirkelen, men leste ikke ferdig. Så da begynte jeg på nytt nå - på lydbok. Jeg har vært på mange metrostasjoner i Moskva, så jeg har sett hvor spesielle de er på nært hold :-) Jeg er vel ca en tredjedel inn i romanen nå, og det som slår meg er at det skjer veldig lite. Det er mest beskrivelser av folks tanker, drømmer, av rykter og historier de forteller seg i mellom. Stemningsbeskrivelsen er god, men jeg håper på mer handling etterhvert :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helg ja☺️ Gleder meg til å begynne på Historien, men først vil jeg lese ferdig Himmelens fange. Var i Barcelona forrige helg, så morsomt å lese en bok med handling derfra. Håper å få lest endel i helga, men må vel gjøre litt husarbeid også..... God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

No er fredagen komen, den veka gjekk fort
Akk så mykje eg skulle, men ikkje fekk gjort
Det får vere det same, for no er det tid
For Historien av Elsa Morante ei rid.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingPilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtLena Risvik PaulsenFindus