I år ble NTNUs litteraturpris utdelt for første gang, og prisen gikk til Sara Sølberg for romanen Seismiske smell.
Prisen deles ut til et verk som er utgitt i løpet av de to foregående år, og vil være skjønnlitterær og faglitterær annethvert år. I år ble den utdelt til et skjønnlitterært verk fra 2015 eller 2016.

Romanen spenner ut et stort lerret om livet, jorda - og da særlig havet, og om et menneskes vei mot døden i samspill med, eller kanskje mot, naturen og naturkreftene.
Hun forteller to historier samtidig, minst. Det spesielle er at hovedhistorien går vidt, høyt og bredt, og samtidig nederst på hver side forteller hun en historie til, litt mer fåmælt og i kursiv skrift.
Boka er lita og lettlest, men favner veldig mye, og stiller seg i rekken av bøker som tar for seg menneskets dårlige samspill og fotavtrykk i naturen.
Det tok litt tid før jeg fikk flyten i den, men når den kom, synes jeg boka ble bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOle