Jeg har den boka liggende halvlest. Begynte med Torbjørn Færøviks bok om Mao i stedet. Som skildrer omfanget av overgrep, drap, tortur og alt annet ondt i verden. Du tror det ikke kan bli verre og så kommer rødegardistene. Hva er det som ligger bak dette vanvittige egoet? Jeg vet at det ikke er lett å stå imot ledere av denne sorten, men her er faktisk noen spede kritiske røster. Avskyen mot Mao skinner gjennom, og jeg som tilhører punk-generasjon og "arvet" et naivt bilde av Mao er nå grundig desillusjonert, av denne boka og Ville svaner før det. Ikke at jeg var uvitende, og jeg har lest bøker om å være vanlig kineser under Mao før også. Da ble ikke Mao og Firerbanden så grundig avslørt. Er ikke ferdi, men håper å bli det i løpet av helga.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Er det Historien av Morante du har liggende halvlest?
Selv om jeg har notert meg at Færøvik er en forfatter å merke seg, så har jeg hittil ikke lest noen av bøkene hans. Når det gjelder totalitære, asiatiske regimer, så har jeg lest biografien The Girl With Seven Names av Hyeonseo Lee som klarte å rømme fra Nord-Korea. Jeg kan ikke annet enn å anbefale The Girl With Seven Names for alle som vil vite mer om individets opplevelse av et totalitært regime.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for tips. Den boka jeg foreløpig har lest halvparten av, er "Et lite liv" av Hanya Yanagihara. Men jeg har tenkt å lese "Historien" også, hvis det blir den som vinner denne runden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ok. Da leser vi kanskje Historien samtidig. Hva tenker du om Et lite liv hittil? Er det noen spesiell grunn til at du stoppet halvveis?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, det er en god og original historie, men jeg fikk en vegringsreaksjon da Broder Luke dukket opp på banen. Nå har jeg begynt på "Er lite liv" igjen. Det er hjerteskjærende å se for seg all elendighet i verden. Det er allikevel mer ved denne boka enn det som skjer på motellene langs veien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor