Jeg trives med å lese Gavalda. Språket hennes er så ordrikt, levende og humoristisk. Denne romanen er en kort, og lettlest bok om søskenkjærlighet. Dialogene hennes dominerer, men her ligger også styrken. Avslutningen, der Garance hører på musikken, broren Vincent har satt sammen som en gave til henne, er så flott. Listen formidler livets mange fasetter; her er søskenkjærlighet, motbakker og ikke minst kjærlighet til musikk. Romanen passet ypperlig som lesning i vakker vårsol en søndag formiddag.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Denne boka av Anna Gavalda hadde jeg glemt, men ser at jeg snart må ut og kjøpe denne også etter å ha lest om den her. Har lest alle de andre og hatt stor glede av hver eneste side. Dette er bøker jeg kommer til å ta frem igjen senere og kose meg med. Så det blir det nok med denne også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte boka for temaet og språket. Østlending som jeg er, forbinder jeg mest nynorsk med Haldis Moren Vesaas og den stilen der. ( OK, har lest Kalvø.) Slang på nynorsk var interessant. Det må ha vært morsomt og utfordrende å oversette Gavalda. Det jeg virkelig hadde ønsket meg, er å være så god i fransk at jeg kunne kommet meg gjennom noen utvalgte avsnitt på fransk og sett hvordan hun har oversatt.

Det hender jeg finner musikk på Spotify etter inspirasjon fra bøker, og her prøvde jeg å gjenskape den spillelista yngstebroren har laget til de andre. Det er litt vansklieg , for hun som har fortellerrollen er ikke av de mest strukturerte...

Jeg leste boka en regnvåt oktoberdag med pledd og syk og stearinlys fra klokka 13 og med ønske om å gripe fenomenet søskenkjærlighet på en ikke-sosiologisk og ikke-psykologisk måte. Absolutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Den ble ikke helt ferdig, men en del av dem har jeg. Noen var ikke på Spotify, og så er det stadig noen spor som ikke finnes der lenger. Men hvordan sender jeg den? Jeg er lite flink til å lære nye ting uten mine døtre til å holde lanken?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

http://open.spotify.com/user/tantemy/playlist/3d3l3ss5gip6mIvtiFlWGy

funka det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, lettlest og grei bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Boka er fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres bra ut, jeg gledere meg! Den ligger og venter på meg. Kjenner den lokker! Må bare avslutte Barnepiken først, som også er en god bok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noen av Gavaldas bøker før, og hadde av en eller annen grunn fått for meg at det skulle være tunge,kronglete bøker. Så feil kan man ta! Hærlig språk og herlig historie! Får lyst å være med dem på turen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da anbefaler jeg virkelig "Saman er ein mindre aleine". Ei hærlig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du må lese Eg elska ho og Eg vilat nokon skal vente på meg. Du vil like dem også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en av de beste bøkene jeg har lest av Gavalada. Jeg liker så godt de gode formuleringene, humoren og den gode stemningen gjennom boka. Ble nesten litt rørt på slutten og hadde ikke lyst til at den skulle slutte. Godt gjort av forfatteren å få formidlet så mye på så få sider. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli