Ja jeg er enig i at Huxley og Orwell er inspirert av denne. Førstnevnte innrømmet det aldri, men det gjorde Orwell =)

Diskusjonene tidligere har foregått i egne tråder, men vi gjorde det lettvint siden denne egentlig kom etter at lesesirkelen ble avviklet. Jeg bare venter på at diskusjonen skal ta seg opp, jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Huxley (Brave New World) har eg ikkje lest enno, og Orwell (1984) er det så lenge sidan eg las at eg har gløymt mykje av den. Men eg høyrde Ayn Rand sin Anthem for ikkje så lenge sidan, og eg meiner at enkelte av elementa i denne boka må vere inspirert av Vi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brave new world er en av dystopiene jeg liker minst, fordi det var så frisluppent. jeg liker mine dystopier kontrollerende :)

Kjapp googling bekrefter at Ayn Rand er inspirert av Zamjatin. Er Anthem verdt lesningen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, eg tykte den var heilt grei. Og så var den ganske kort, dersom eg hugsar rett, slik at dersom det ikkje skulle vere innertier for deg så er det likevel ikkje så mykje bortkasta tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage