Long time no see! Ukeslutt og lesehelg for oss bokelskere :-) Vel, jobbehelg for meg, men litt lesing blir det likevel. Fortrinnsvis lydbok til og fra jobb, lydbok i pausen på jobb og lydbok før leggetid.

Jeg hadde sommerferie i august, og deretter gikk det slag i slag med jobb og diverse og livet og sånn. Så jeg har vært borte en god stund og ikke hatt tid til å være her inne. Men har så vidt sett at lesehelgtråden har vært til stede - og det gleder meg.

Jeg har fått lest litt mer enn ellers i den senere tid; er inne i et godt lesemodus der jeg nyter bøkene og gleder meg til neste. Har vel noe med å gjøre at jeg fant romaner jeg virkelig likte også. Avsluttet nettopp The Girls av Emma Cline. Denne debutromanen er så velskrevet at det bare er å glede seg til utviklingen av forfatterskapet. Nå er jeg i gang med The Nix av Nathan Hill og gliser stadig mens jeg gleder meg over god fortellerevne. Oppleserne av begge disse lydbøkene gjør en utmerket jobb - noe som virkelig øker lesegleden min. På papir er jeg så vidt i gang med Historien av Elsa Morante. Denne klassikeren fristet etter å ha lest et innlegg i Klassekampens bokavis. Jeg har ennå ikke lest Elena Ferrantes romaner, men skjøner at Elsa Morante har vært en inspirasjonskilde.

Er det noen av dere som har hørt In The Dark - en true crime-podcast, så hører jeg gjerne fra dere. Tror den skal være bra? Andre podcast-tips mottas gjerne.

Hva foregår, folkens? Hva leses og hva likes i litteraturens verden? Hva opptar dere nå?

Lev vel i og utenfor litteraturens verden - og riktig god helg! :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Kommet til side 95 i boka om ML sin historie, og på side 72 stod det at etter at møtene var avslutta ble alle papirer samla inn og de som var lerdere SPISTE opp det som ble skrevet for at ingen skule vite hva de hadde sagt og gjort----

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fant en 1915-utgave av Alexander Kiellands roman Jakob på Fretex, så jeg er halvveis i den. (Jeg vil helst lese norske klassikere i originalversjonen, så jeg får originalteksten uten filter rett fra forfatteren.) Jakob kom ut i 1891, og da jeg bladde gjennom den før kjøpet skjønte jeg at det er den boken som den norske filmen Tørres Snørtevold var basert på. (Ikke at jeg har sett den filmen, men jeg visste at det var en av filmene Alfred Maurstad hadde hovedrollen i. Filmen er fra 1940, og kan sees på YouTube her.) Jeg liker Kielland, og Jakob innfrir: det er historien om bondegutten som drar til byen for å gjøre sin lykke. Han er både troskyldig og slu, og møter på såvel klasseskiller som kjærlighetssøkende kokkepiker på sin vei mot toppen. Kielland leverer både komikk og satire i denne lille romanen, og den er svært lettlest. Kan anbefales! (Og kan sikkert finnes i moderniserte utgaver, for den som ikke er like nerdete som meg.)

(For øvrig er det en god grunn til at boken heter "Jakob" og ikke "Tørres Snørtevold" slik som filmen. Samtidig forstår jeg godt at poenget med boktittelen var vanskelig å få frem på film, uten at jeg skal avsløre underteksten i romanen ved å forklare hvorfor. La meg bare si at det er én av mange gode grunner til å lese bøker, ikke bare se film! Ja takk, begge deler - jeg holder med Ole Brumm der.)

Parallelt leser jeg En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité - rapperen skriver om sin egen oppvekst og søken etter egne røtter, og det er en interessant og velskrevet beretning om identitet og majoritet/minoritet. Anbefales, den også! (Og nå fant jeg ut at boken for få dager siden (21.09.2017) hadde premiere som sceneforestilling - her er traileren på YouTube, og her intervjues Timbuktu av Fredrik Skavlan!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Kantate av Krìstin Marja Baldursdottir. Har prøvd meg på den før, men nå tror jeg at jeg skal komme igjennom. Fint språk og flotte beskrivelser. Ellers ble jeg ferdig med Local Girl Missing rett før helgen. Den var spennende til siste side.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg befinner meg fortsatt i Spania og langt inne i Garps verden denne helgen også, og jeg trives så godt der at jeg har ingen hast med lese ferdig John Irvings eminente roman.

Byråkratiet her nede, gjør at jeg må hjem, skaffe dokumenter jeg ble fortalt jeg ikke trengte, for så å returnerere i håp om at de blir fornøyde og skifteprosessen kan starte. Det siste er jeg langt fra sikker på ut i fra andres erfaringer her nede.

Ønsker alle en fortsatt god helg, og håper på Edvald i morgen. Ble så glad når jeg fant ut at jeg i hvert fall kan følge Sykkel VM på NRK nettradio.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Igår fredag leste jeg Skrekkelig jul - skumle skapninger som herjer i julen av Sveinung Lutro (forfatter) og Ronald Jakobsen (illustratør), den sto lenge som reservert hos Sarpsborg bibliotek, da den ventet på klargjøring. Og idag morges startet jeg på Weird & Wonderful - A Calendar of British Customs, hadde egentlig satt den opp som 'utebok' siden den er lettlest, men går også greit hvis jeg har kun 10-15 min til å lese. Våknet først kl 5, og leste noen sider før jeg fikk sove videre til kl 9 når vekkeklokka mi ringte. Skal en en tur på biblioteket og hente 2 pakker på post-i-butikk idag.

Resten av helgen skal jeg lese tegneserien Gulosten - liv i helvete 1914-1921 og ihvertfall komme med igang med Gulosten - kjeltring, motstandsmann og kongevenn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hurra for helgeåtråden! :-)

Har gått meg vill i podcastcerdenen føler jeg, blir så utålmodig av å lytte til "nye" podder at jeg egentlig ikke gir dem nok tid til å bestemme meg for å "vrake eller dumpe"-så lista mi over aktuelle podder vokser og vokser og er et eneste stygt kaos :-p MEN i dag er det iallfall duket for en ny runde av LØrDAGSRÅDET som har blitt en skikkelig favoritt hos meg! Diverse bok-podder er også spennende, særlig de hvor forfatterne intervjues. Ellers er det EN ny podcast jeg har blitt glad i og det er "Terapi" :)

Lydbok - nylig ferdig med Beretningen om Herr Roos, av Håkan Nesser. Nr tre i serien om Barabarotti. Har virkelig blitt glad i nessers krimbøker altså.. han mestrer både fortellerkunsten OG språket på en herlig måte! Endelig en etterforsker "uten personlige problemer" (alkoholisme, traumer osv) diktet opp kun for å gjøre karakteren ekstra interessant. Og elsker hvordan bøkene følger både ofrene, pårørende og etterforskerne på en veldig god måte. Oppdaga forresten tilfeldogvis at nr 4 i serien står på hylla så det blir neste bok

Nå lytter jeg til "My lovely wife in the psych ward" - som er en sann fortelling om hvordan psykose "ut av det blå" rammer et ungt ektepar da hun blir (p)syk og hans rolle endrer seg fra kjæreste til noe annet, en slags sykepleier. Og, ikke minst beslriver denne boka noe som ofte ikke snakkes om - tiden etter sykdommen. For når hun blir bedre, blir forholdet dårligere. Han kjenner sinne overfor henne og skjønner ikke selv helt hvorfor.. spennende historie om psykisk helse og en viktig påminner om at det faktisk kan ramme hvem som helst.

bOK - leste ut Svar Daggry denne uka, tredje bok i Springflo-serien. Av de tre bøkene er dette den desidert beste, og jeg sitter nå og venter på at nr 4 (sov du vesle spire) skal lande i postkassen. I mellomtiden leser jeg "Vær snill med dyrene" - en nydelig bok med mange flotte formuleringer som må leses på nytt. En bok man leser langsomt og gjerne leser på nytt igjen ved en senere anledning. Kort fortalt handler det om skilmissens "effekt" på moren i forholdet. Hvem er hun når hun ikke lenger er mor og kone? Fin fortelling hvor et bredt spekter av følelser skildres på en veldig fin måte!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Håkan Nesser er en av mine favorittforfattere. Anbefaler Levende og døde i Winsford. En finurlig liten krimhistorie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så trivelig at du er tilbake Krira :-) Man blir på en måte litt kjent med hverandre her inne, og savner den som er borte, så det er fint å se innlegg av deg igjen :-)

Jeg leser fortsatt sakte i Og fjellene ga gjenlyd. Det er ikke noe i veien med hverken leselysten eller boka, det er bare tiden det skorter på for tida. Hosseini altså, for en forfatter! Jeg digger denne boka! Den er minst like bra som Drageløperen og Tusen strålende soler! Anbefales på det varmeste for dere som eventuelt ikke har lest den!

Men regner med å bli ferdig med den i løpet av helga, selv om det står både selskapelighet og friluftsliv på planen. Litt sykkel-vm vil jeg også ha med meg. Og så skal jeg legge inn en tur på biblioteket i dag og hente med meg nye fristelser. Det må vel bli oppskriften på ei toppers helg :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Etter laber leseinnsats de siste tre ukene - jepp, valgkamp har en del av skylda! - har jeg nå lest ferdig Orientekspressen av Torbjørn Færøvik. Mange av dere har sikkert lest boka, men til dere andre: Den følger i togskinnene til nevnte togrute. Færøvik reiser fra London til Samarkand, også kalt paradis på jord. Innimellom går han av toget i utvalgte byer for å fortelle historier derfra, samt landenes historie. Færøvik må jeg lese mer av!

Begynte midt i uka på Vidunderbarn av Roy Jacobsen, for så å erindre at jeg faktisk har lest boka for et år sida. Da var jeg ikke sein om å kjøpe den siste boka i trilogien om Ingrid fra Barrøy, også det av Roy Jacobsen. Leste de to første to ganger hver(!) i løpet av halvannen måned på våren og sommer`n :-) De to første satte spor i meg og jeg bare MÅ vite hva som skjer videre med Ingrid.

Ha ei flott leseuke!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er ikke så lenge siden jeg leste Torbjørn Færøviks Orientekspressen, og jeg ble veldig imponert både over kunnskapene hans, men også over måten han skriver på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig! Vil garantert lese flere skildringer av Færøvik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Velkommen tilbake. Denne helga er jeg på Trondheim-tur, så det blir nok en del å foreta seg. Kom akkurat inn på hotellet nå, og har med meg boka Vest i havet av Jon Leirfall. Den er bra og jeg er og blir fortapt i øyer generelt og Vesterhavsøyene spesielt. Så den koser jeg meg med.
Har også lest om kirkefedrene i det siste i ei bok av Peter Haldorf.
God lesehelg til dere alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

'Vest i havet' lånte jeg nylig sammen med 'Tusen år på Man' på Fredrikstad bibliotek da jeg sjekket bøker av Jon Leirfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen kom litt brått på, men kom godt allikevel. Er godt igang med Barbara og liker den godt så langt. God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mitt distrikt har den siste uken vært åsted for sykkel VM, og denne helga avsluttes det hele. Folk har gått "mann av huse" for å se på, og jeg har selv fått med meg litt. Likevel har det blitt noe lesing, nærmere bestemt Ingvar Ambjørnsens serie på fire bøker om Elling. Siste bok fullføres i helga. Ser frem til den 5. boka om Elling kommer i 2018. God lesehelg til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jammen ikke verst å rekke over Elling mellom alle sykkelrytterne, Eivind ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hyggelig å se at du er tilbake :) .The nix har jeg faktisk på leselisten, men jeg har ikke rukket det. Godt å høre at den er god da. I denne helga leser jeg enda Ulven fra steppene Vonn Iggulden som er veldig spennende og godt skrevet med utrolige gode skildringer. Jeg er mest opptatt av både å lese pensum også lese litt vanlig romaner når har energi og overskudd.

Ha en veldig god veldig helg alle sammen og ønsker alle også fint vær :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Etter at hele sommeren har gått med til ungdomsbøker ispedd noen barnebøker har jeg gått over til en ny kategori jeg ikke pleier å lese, nemlig krim og spenning. Starta så vidt på Flink pike men den ga jeg opp på side 15. Hoppet videre til Mengele Zoo Denne virker bra til nå selv om jeg kun fikk tak i pocketutgaven og nesten må lese med lupe..

I bilen har jeg delt tida med en prost og tjeneren hans og starta så vidt på en ny Arto Paasilinna lydbok men fant ut at jeg trengte en pause. Gikk i en helt annen retning og lånte med Mio, min io fra biblioteket for å høre på i bilen :)

Har også funnet ut at jeg har en leseliste som vil ta meg ca. 7 år å komme gjennom så greit å kombinere litt lyd og tekst jeg leser selv ;)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det blir samlesings-bøker i fokus om da’n
Med Zamjatins dystopiske fabelroman
Samt om Barbara og hennar kjærleiksruin
Ho får kvile seg godt her i armkroken min

Ein har romsleg med tid til å lese dei to
Derfor har eg i tillegg ei anna bok no
Det er Hemilandet. Barndom, du verden så flott!
Så for lesing i helga så teiknar det godt.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

DemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilEvaJulie Stenseth