Klaustrofobisk spenning. Ja, det var vel omtrent slik boka ble beskrevet i reklamen og det passer egentlig bra.

Laura Blacklock, Lo blant venner, jobber som journalist i et reiseblad og har ikke hatt så mye suksess så langt. Hun ser derfor en tur med en luksusbåt som skal ha sin jomfrutur til Norge for å oppleve nordlyset som sin store sjanse til å vise hva hun er god for. Reisen og forberedelsene starter dårlig da hun har innbrudd i leiligheten sin og hun møter opp til turen ganske utslitt og uforberedt.

Etter en rolig start på reisen får vår heltinne seg et sjokk da hun våkner midt på natta etter en noe fuktig aften. Lo blir vitne til en forbrytelse, en kvinne blir dumpet på sjøen, men siden ingen er savnet på båten sliter hun med å få folk til å tro på det hun har sett og båten reiser videre som om ingenting har hendt.

Dette kan vel kalles en klassisk type krim, ikke særlig original og med en ganske enkel - noen vil kanskje si tynn - handling.

Jeg var ganske tungt forkjøla da jeg begynte å lese denne, så til mitt bruk fungerte boka utmerket. Den var lettlest, ikke for komplisert med snirklende sideplott og den var spennende. Så terningkastet er kanskje litt snillere enn kvaliteten tilsier. Det var en del som irriterte: for eksempel at den "norske" båten føltes mer svensk med mannskap og navn på rom og lugarer. I tillegg fikk jeg mer følelsen av at dette foregikk på en u-båt enn et cruiseskip. Det hadde kanskje gjort seg med et par miljøbeskrivelser av hav og himmel, for det hele føltes ganske innesperret.

Alt i alt en ok spenningsbok, men den hadde kanskje fått noe lavere karakter av meg, hadde jeg vært feberfri da jeg leste den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S