Godt spørsmål Henriette. Jeg har nok ikke mye til svar. Jeg bruker Bokelskere aktivt til å finne frem til bøker jeg tror jeg vil like, men det blir nok mye tilfeldig om de kommer fra "uleste" land. Tror jeg skal prøve å være litt streng på lista, slik at forfatteren må være fra landet, og boka i stor grad må være satt til landet for at det skal gi full uttelling.

Hvordan velger dere bøker? Deres utfordring er jo betraktelig vanskeligere, men dere må kanskje være litt snillere med kravene. Hvor mange land er det i verden egentlig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det er nok lettere å finne nye land nå i starten, og det er fint når forfatteren og handlingen er satt i landet, da blir det mer autentisk.

Vi har gått ut i fra FNs liste over land, og der er det 193 forskjellige, men vi har også lest litt fra andre land. Vi startet på landene som starter med A og har gått videre derfra. Vi har et krav om at forfatteren skal være født i landet for at det skal telle, og når mulig, vil vi også at handlingen skal vær i landet. Noen land er det ikke like lett å finne noe fra, da det ikke er oversatt, men vi har klart det så langt. Det vanskeligste hittil var vel Komorene, der skrev vi til en oversetter og fikk tilsendt via email en oversettelse av en upublisert bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tok en titt på bloggen deres, og ble ganske imponert over hva dere klarer å grave fram. Jeg kommer nok til å hente noen tips fra dere ihvertfall. Lykke til videre =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tar litt tid å finne frem, men tips fra andre hjelper alltid. Lykke til du også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa