En viktig bok. Ikke så stor, men dermed mer lesverdig for flere.
Ytringsfriheten er ønsket av de fleste, men hva skal man tolerere av ytringer?
Henrik Syse plasserer boka i konteksten etter de grusomme terrorhandlingene i Regjeringskvartalet i Oslo og på Utøya. I vår tid er ytringsfriheten oftere truet, på grunn av hat fra ulike grupper. Men kanskje også fordi vi ønsker ytringsfrihet for oss selv, men ikke nødvendigvis for alle andre. Hvor går grensen? I lys av valget av Trump kommer også spørsmålene om "hvem eier sannheten"? Og bør ikke hensynet til andre mennesker også veie tungt opp mot hvor stor ytringsfrihet mennesker skal ha?
Spørsmålene er mange, men Henrik Syse ender opp i en slags mellomposisjon der det samtidig er viktig å opprettholde ytringsfriheten og ytringsretten, men samtidig at man viser respekt og ydmykhet og hensyn overfor de som er betydningsfullt for andre mennesker.
Dette er nok mer en debattbok enn bok med de store svarene. Og slik må det også være, tenker jeg. Men det er mange tips til ytterligere lesning for dem som ønsker det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingPilarisKjersti