Siden jeg kom over denne teksten i Adresseavisen i sommer, har jeg visst at jeg må nominere Magnhild Haalkes Allis sønn fra 1935.

Det dreier seg altså om et "glemt" forfatterskap, som jeg ikke kjente til. Det er en psykologisk oppvekstroman fra Trønderlagskysten, romanen fikk svært gode kritikker i samtiden og ble oversatt til flere språk. Det handler om en gutt med stor fantasi og en mor som er redd for at skal utvikle seg til en bygdetulling, og derved driver ham fra forstanden.

Boken er ikke så lett å få kjøpt, jeg har selv bestilt den fra et antikvariat (jeg MÅ lese den uavhengig av avstemningen). Men den finnes i alle fall på mitt lokale bibliotek, og jeg vil tro at det er greit å finne på bibliotek ettersom den har kommet i flere opplag.

Jeg håper at jeg klarer å vekke nysgjerrigheten hos flere, jeg synes det er som en spennende skatt som har ligget der gjemt rett foran meg.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg har arvet flere av Haalkes bøker fra min mor og har nok lest dem en gang for akk, så lenge siden. På tide å fornye bekjentskapet med en forfatter som var ganske populær på 40- og 50-tallet! Allis sønn står lett tilgjengelig i hylla.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Finnest ikkje vanskeleg å få kjøpt. Eg har lokalisert 37 eksemplar hjå 6 ulike antikvariat/brukthandlar:

Pbok.no har 13 eksemplar
Skiens antikvariat har 10 eksemplar
Skrotnissen.no har 8 eksemplar
Boklageret på Lunde, Bokloftet,no og Nome antikvariat har 2 eksemplar kvar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og hvis du verken ønsker å kjøpe eller låne, Nasjonalbiblioteket har fire forskjellige nettutgaven fra 1935 til 1992.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott! Da er ikke det et problem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kom meg i forkjøpet, Randi! Nå må jeg gruble litt igjen ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

SolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-Lise