Heisann! Nå er det freeedaaag!

Så, hva står på timeplanen denne helga? Kommer Gert og banker på?
Her i huset forbereder vi oss på skolestart på mandag - og plukker mye bær om dagen når det er fint nok - og jeg må "trasse" meg til litt tid for meg sjøl (og lesing). I natt som var "skulle jeg bare" og ble sittende oppe og lese til fire på morran ... 0.o
Jeg fant en magisk liten perle, The Girl With the Green-Tinted Hair av Gavin Whyte. Denne er gratis som ebok hos Amazon og er en fabel. En ensom gutt får en venn som virkelig gjør en forskjell. Den satt midt i innertieren for min del og ble andre bok med favorittstempel og terningkast seks på to uker.
Sapiens går heldigvis mot slutten, men nå som jeg begynner å nærme meg helhet av forfatterens innsikt, ser jeg at jeg må nesten gi "A4-forskeren" ganske mange terningprikker, fordi han er så dyktig til å utmale sammenhenger.
Og Glede! I dag fant jeg en bunke Donald-pocketer fra riktig gamle dager på en ganske håpløs brukthandel. Guttungen skal ha dem ... men én jeg vil lese er hovedhistorien i pocket nr. 89, for den var det noen som knabba fra meg.
Så leser jeg nok videre i Siddharta av Hermann Hesse denne helga, nå har den vært på vent lenge nok. Jeg begynte litt på Kleskoden: den nakne sannhet om mote av Mari Grinde Arntzen etter inspirasjon her inne i forrige tråd. Jeg har også liggende én bok til av samme forfatter, jeg fikk dem sammen på fjernlån i går. Det er nok noe i de tingene forfatteren tar opp, ja, visst er det psykologi å forstå mote. Har lest ca 1/3 av den.

SPARK * Lesehelg er herved offisielt åpnet, ballet er deres ....

God helg til alle og enhver!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 17 svar.

er ferdig med boka til kristine Getz, og lese Ved Tidehverv som er litt om religion osv. Hva synes du totalt pom Sapiens? Hvilke Donladhisrtorie var det du skulle lese?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sapiens er god sett som en helhet. Tror jeg lander på en femmer, men da bør også avslutningen sitte. Donald-pocket nr 89 ble sikker gitt ut i 1988 da det var OL i Seoul, den pocketen har en veldig lang hovedhistorie. Den har jeg nå lest, sjøl om den virket nokså forskjellig fra slik jeg husket, var det artig å se igjen "triggerne" som utløste interesse den gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja husker den om Seoul Og lignende og pocketene het noe med Olympiske leker, og det de er på tur til Teoul

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Førstkommende fredag kommer jeg ikke til å skrive helgetråd dersom krira ikke er tilbake fra ferie ennå (så jeg håper hun er det). Det betyr at dersom krira ikke har postet noe innen 18.00 kan noen andre ta den. ;)
Jeg vet jeg kommer til å være opptatt den kvelden ... ^^)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommet til side 200 i boke tilKristine Getz, og nå har hun begynt å blogge...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, da var helgen neste over. Denne helga har lest litt forsatt i Karl den store av Johannes Fried kommet litt lengre, men ikke kjempe langt. Ellers har stort sett begynt å lese mitt pensum for i år som er om religion og kristendommens historie. Håper alle hadde en fin lesning og koste seg masse. Det er alltid gøy å komme seg innom en brukthandel. Siddharta er en virkelig god bok, kan anbefales mange flott visdomsord.

Ha en flott søndag alle sammen :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Royal Mysteries and Pretenders. Igår Fredag var vi på vår månedlige handletur til Sverige, så jeg rakk bare et kapittel på kvelden før jeg la meg. Idag var vi (jeg, Bjørn, Torill og en venninne av dem) på shoppingtur med M/S Oslofjord Fjord Line mellom Strömstad og Sandefjord, og jeg leste 3 kapitler til på turen; og i morgen er det siste Diamond League i friidrett før finalen på TV, så dette blir eneste boka denne helgen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Deilig med helg i gjen :-) Og vi skal visst få sol her i Trøndelag i dag - før regnet skal komme for fullt i kveld og i morgen. Så jeg skal nyte morgenen og formiddagen ute i hvert fall.

Og da skal jeg ta med meg Faren ved å være Skrake av Kjell Westø. Dette er ei bok jeg velger utelukkende på grunnlag av anbefalinger fra dere her inne, og som jeg aldri ville funnet fram til på egen hånd. Særlig du Jostein likte vel denne veldig godt, og skrev en omtale som gjorde at når denne boka kom på salg i Bokklubben, så måtte jeg bare ha den :-) Så nå gleder jeg meg til å ta fatt :-)

På øret har jeg fortsatt Doktor Fredrikis kabinett. Ypperlig lest av Kim Haugen, og jeg koser meg veldig med den :-)

Så spørs det om jeg også etterhvert må ta fatt på Kleskoden jeg også. Dere inspirerer meg enormt altså! Men det blir ikke denne helga da..

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bare hyggelig det, om man kan gjøre noe til andres inspirasjon. ^^) Egentlig, hvis jeg ble spurt akkurat nå om å anbefale noe, hadde jeg tenkt først på The Girl With the Green-Tinted Hair og deretter på Det litterære apotek som jeg anbefalte sist uke, men alt fra fire til seks på terningen er hos meg en godkjenning/ anbefaling og Kleskoden: kommer til å få godkjent, uten tvil. Det er jo noe som burde være aktuelt for alle, innser jeg, sjøl om jeg aldri har vært opptatt av mote, så har forfatteren fullstendig rett i at det er fordi jeg er klar over min grense mellom behovet for sosial tilhørighet og behovet for å uttrykke individualisme, at jeg f.eks gir konservative farger på båten. Det har jeg faktisk aldri tenkt over før, jeg har bare plukket klare, rene farger (som jeg liker) som ikke er "in" i stedet for (for meg) dystre sesongfarger moten dikterer. Videre har jeg aldri likt meg på arbeidsplasser hvor kleskoden blir diktert, enten i stillingsbeskrivelsen (uniform) eller sosialt og uuttalt (hvor man blir uglesett av de konservativt kledde dersom man tar på seg en knæsj farge), fordi jeg har for stort behov for individuell frihet i hverdagen. Ikke det at klær har noe å si for trivselen i seg sjøl, men klær er tydeligvis uttrykk for de mentale strømningene i arbeidskollegaene på de forskjellige stedene. Og det er ved mentale klinsj på arbeidsplassen at man slutter å trives. Uff, det ble langt ... tilgi meg ... men:
Ikke visste jeg at ei lita, norsk bok om mote kunne tilføye noe i hvordan jeg ser på meg sjøl! Det sier faktisk en hel del om boka! Jada, den anbefaler jeg videre ... og tusen takk til Steinar Sæther og datteren hans for at boka i det hele tatt nevnes her! Der fikk jeg inspirasjonen i fra. Jeg satser på å lese den ferdig i dag og prøve å skrive en ordentlig omtale.

Her begynte pøsregnet i natt, jeg våknet av at det trommet skikkelig! Ingen utetid i dag på meg, du får nyte det hvis du fortsatt har været på din side.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror du ikke jeg fant The Little Paris Bookshop (= Det litterære apotek) som paperback på Fretex i dag, da? Jeg hadde ikke fått somlet meg til å bytte den til meg i den vanlige bokhandelen, så dermed ble det bruktkupp i stedet. Gøy - fikk såvidt lest noen sider i den mens jeg ventet på en venninne etterpå, men ikke nok til at jeg fikk dannet meg et inntrykk av hva jeg har i vente. Har for øvrig fire-fem andre påbegynte bøker samtidig, i andre sekker/vesker - "magen blir mett før øynene" er en advarsel som gjelder litterære fristelser, også.......... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

^^)
God lesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om Kleskoden: Du tar meg snart igjen! Akkurat nå har jeg dårlig lesetid, og det merkes på antall sider IKKE lest denne uka :-( Noe av skylda må også bruksanvisningen på den nye vaskemaskina ta, he-he!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

^^D
Kloke karer med respekt for resultatet leser bruksanvisningen! Ikke som mi stemor, som også har kjøpt ny vaskemaskin denne uka og lot være å lese alle ... misforstå meg riktig, hu er ganske kul, men ingen nordlending med respekt for seg sjøl ville vel gå glipp av en mulighet til å benytte den mest blomstrete delen av sitt vokabular --
... så nei, der ble ingen bruksanvisning lest.

Kleskoden er ganske lettlest, men jeg må høre meg sjøl tenke, slik at jeg får filosofert litt over innholdet. Jeg tenkte på forhånd at det kanskje var litt halvtøft av en mann å ta på seg å lese om mote, men det handler jo ganske lite om spesifikasjonene og atskillig mer om det psykososiale, noe de fleste av kan ha utbytte av. Så ... det er jo bare å fortsette når du finner ledige øyeblikk. Det fine med bøker er at de løper jo ingen steder, ikke sant? Hehe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var eldste dattera mi som tipsa meg om Kleskoden. Hun har en ganske klar tanke om å jobbe innafor den bransjen - med gjenbruk! - og tar den type utdanning nå. Vi har prata en del att og fram om nettopp moteindustrien, plusser og minuser, de siste 2-3 åra, så helt novise er jeg ikke, he-he! Boka til Arntzen gir meg ekstra kunnskap og forståelse om mote, sånn den påvirka dattera mi, med god logikk fra perm til perm. Jeg trives godt fra ei side til den neste :-) Blei noen sider etter midnatt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror dattera di er i ferd med å skaffe seg en god og solid jobb. Satser hun klokt har hun mest sannsynlig en sikker jobb. Hils og si takk for ei bra og interessant bok! Jeg fortsetter med Arntzens andre bok uti uka, tenker jeg, når jeg får unna litt av det andre jeg leser på ... ^^)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Snart er sumaren over og veret kan snu
Etter skulestart får vi vel sol, vil eg tru
Men i helga så blir det nobelpris-roman
Mellom to slott er nemlig min regnversdagsplan

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Etter skulestart, sa eg, og kva får vi sjå?
Jau på verkartet er der ein kjempestor H

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudalpakkaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe SolbergJan Arne NygaardVannflaske