Er jammen glad eg har meir enn 300 sider igjen i denne forundringsboksa av tekstar.
Sjølv om ikkje alle eg har lese til no har engasjert like mykje, så har eg verkeleg kosa meg. På baksida står det at det er ei samling tekstar om laust og fast....om dyr, religion, filmar, ....og "bløtkokte egg" mm.
Teksten om kattar ligg i toppsjiktet til no, ein tekst som fortel og underheld med eventyr, historier og anekdoter. (Teksten er eit kåseri som forfattaren heldt på Litteraturhuset i Oslo i 2016.)
Sitat:

Hvis mennesker kunne krysses med katter, sa Mark Twain, så ville det uten tvil forbedre mennesket, men det ville forringe katten.

Denne skal eg kose meg med lenge, lenge....

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Takk for at du gjorde meg oppmerksom på denne! Nå har jeg plukka den fram som førjulslektyre. Tanken var å lese litt nå og da, men jeg kan vanskelig legge den vekk. Her er det mye kunnskap og mange tankevekkere! Kattekapittelet likte jeg svært godt, men enda bedre synes jeg Bringsværd er som moralist i kapittelet "Om hundre år er allting glemt". (Hva er det i veien med nåtidsmennesket, som beundrer og kopierer fortidas bøller?) Jeg gleder meg til resten!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men kva meining har undertittelen? 4. råk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er Bringsværds eget svar på spørsmålet ditt, Jostein (s. 5 i e-bokutgaven min):

I tilfelle du lurer
Omtrent hvert tiende år merker jeg at det kan være både hyggelig og nødvendig å stoppe litt opp, trekke pusten og se meg omkring i mitt eget hode. Jeg trenger å summe meg – i betydningen legge sammen alle små og store puslebiter. For å se hvilke bilder og sammenhenger tilfeldighetene vil jeg skal oppdage.
Alle trenger å finne et pustehull av og til – en «råk» i hverdagen.
Boken er (som vanlig) redigert etter en tilnærmet hulter-til-bulter-metode, og kan således leses i tilfeldige rykk og napp.
Samtidig er disse råkbøkene også ment som «brev» til leserne. Dette er det fjerde brevet i rekken. De tre andre heter Pustehull (1989), Samtaler med svart hund (2003) og Rekkverk (2009).

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Takk. Det var veldig oppklarande.

Har ikkje Bringsværd på leseplanen enno, men han nærmar seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lagt til ønskelista!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline