Hei igjen, alle sammen!

Det ser ut til at krira har tatt seg ferie, eller tatt på seg for mye jobb, så ettersom jeg liksom ikke syns det blir helg uten helgetråden, stiller jeg igjen som vikar. Hører gjerne fra deg også, krira!
Det ble litt utpå kvelden her, for pga tordenvær har jeg utsatt å legge telefonen på lading. Har opplevd at elektronikk har tatt kvelden, selv om moderne beskyttelser påstås å skulle beskytte mot slikt.

Nå har jeg nettopp lest en bolk til i Sapiens, den er litt tyngre enn jeg trodde og krever litt færre forstyrrelser for å lese fortere. Boka skuffer litt, fyren legger muntert i vei om alt og ingenting og bruker forferdelig mange ord for å - endelig - ha sagt nok til å destillere en gitt abstrakt idé ned til én setning. En helt vanlig A4 forsker med spesielt gode visjoner (innenfor en viss grense) og med gode skriftlige evner. Jeg vil anbefale den videre, men jeg tror det kommer litt an på hvilket ståsted leseren har til å begynne med. Ettersom jeg abonnerer på Ancient Origins har jeg lært lite nytt, må jeg innrømme, det er kanskje grunnen til at jeg er litt skuffa.

Så har jeg en bibliotekbok til jeg må være ferdig med innen neste fredag, og det er Sanna Sarromaas Norske tabuer og finner den veldig underholdende foreløpig. Jeg ser noen har blandede kritikker av den, mens jeg syns hun er flink til å sette fingeren på visse forhold som finnes i Norge og de er mildt sagt litt spesielle. Jeg må nesten si meg enig i det meste Sarroma sier er feil i Norge. Det er jo det jeg har sagt lenge, at Norge er ikke perfekt!

Hva ER perfekt i din hverdag/ ferie/ lesehelg? Hva gjør du for å bli glad i dag/ helga/ livet? Lykken ser ut til å være å få lese uforstyrret en halvtime om dagen, minst! ^^)

Jeg har forresten lagt planer et stykke fremover om hva som blir de neste bøkene fra biblioteket, er det flere enn meg som er angrepet av "slukelysten" om dagen? Har bare lyst til å fråtse i alle de spennende og interessante bøkene jeg kommer over! Hjelp!

Riktig god lesehelg!!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 31 svar.

Har lest Sapiens i fjor og den er bra, men litt tung ja------Hva synes du om innholdet så langt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så! Kapittelet om religioner trekker opp! Dette kapittelet var faktisk veldig bra, her redegjør han svært klarsynt og reflektert. Terningkastet kan fortsatt endre seg ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fyren er tolerant, humoristisk og en ganske bra skribent. Han er tydelig relativt intelligent sett ut fra kunnskaper, oppbygging og innhold, men dessverre bare enda en A4-formats forsker ... tror boka kommer til å lande på en firer. Litt over halvveis nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og les også Bryan Sykes bok Evas sju døtre som er litt i samme genre...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tar en liten oppdatering på Sarromaa-boka: midt i ligger et hårsår for meg, det handler om kommunesammenslåing. Jeg er nemlig ikke enig at man skal "tvinge" folk til å flytte fra bygda bare fordi varer og tjenester slutter å være tilgjengelig. Sarromaa er et bymenneske og innser kanskje ikke at i Norge kan avstander bli ganske store. Bortsett fra et muntert innslag om hvordan fylkeskommuner resirkulerer brukte politikere tror jeg at jeg blir nødt til å slipe ned en prikk ... Altså ... :-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg prøvde å få greie på dette her, men eg tippar eg har betre sjans hjå deg;

Er boka ei samling med aviskronikkar, eller er det ei samanhengande tekst?

Eg har jo lest, eller i det minste skumma igjennom, fleire av aviskronikkane hennar tidlegare, og dei er som regel både underhaldande og provoserande.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heisann!
Nei, boka er ikke kronikkene eller bloggene samlet, Sanna går systematisk fra tema til tema og forteller både løst og fast om oppvekst, utdanning, kritikk av det norske samfunnet og særlig da - som nevnt på bokas vaskeseddel - om utdanning, politikk og nordmenns holdninger. Hun tar også for seg hvorfor hun setter ting på spissen, at hun ikke forutså hetsen i etterkant av visse utspill og det er jo opplagt at hun bryr seg om at nordmenn skal bruke potensialet sitt. Mulig du kjenner beskrivelsen min fra det du selv har lest?

Så for å gjøre et langt svar kort: ja, teksten er fortløpende og sammenhengende. For øvrig ser jeg at hun i dag er ansatt ved Jorekstadbadet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga er det Sekstitallet som leses her i min heim. Denne har jeg hatt lyst til å ta fatt på en stund, men den har blitt skjøvet på, på grunn av tykkelsen. 'Skal bare' lese denne først.. og denne...

Så ja, jeg er absolutt angrepet av 'slukelyst'. Akkurat nå er det så mange bøker jeg kjenner at jeg bare 'må' lese - og helst med en gang - og helst først i køen. Men må nå lese en side av gangen jeg også da, så det er ganske mange som står på vent.

Men sommeren har vært en riktig god lesesommer. Fra 1. juni og til nå har jeg rukket 16 bøker, 11 av disse i juli. Herlig :-) Det er noe av det som gjør min sommer perfekt :-)

For en fullkomment perfekt sommerdag kompletterer jeg med litt sol, en kurv jordbær, en trimtur, og kanskje et godt måltid med familie, venner og et glass eller to med vin i kveldingen. Da blir jeg glad, og trenger ikke mer :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

:D
Så bra! Høres ut som om du har hatt en ordentlig trivelig sommer!
Morsan sa Sekstitallet var veldig bra, så det kan hende jeg vurderer den etterhvert. Det blir jo før mi tid, så det må bli som "historietime".
^^D - 'skal bare', akkurat den følelsen ja ... til man snur seg og finner en uhåndterlig stor stabel man plukka fram en halvtime tidligere ... hehe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, sånn er det for meg også. Jeg er født i '66, så husker jo ikke så mye fra sekstitallet selv. Så ennå føler jeg det er mye 'historietime'.
Liker boka ganske godt, men dette er nok en innvending, at det er litt vel mye historieoppramsing.
Kanskje det blir bedre utover, når jeg kommer til syttitallet og kjenner igjen mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lusket litt rundt på sidene her i et par års tid, men jeg har aldri deltatt i (eller lagt merke til at det er et aktivt) forum. Gøy!

Jeg er i ferd med å flytte, og har vært for å se det nye huset i dag, det gjør meg glad. Jeg er også i prosessen med å finne en jobb som kan matche den nye situasjonen bedre, jeg vet ikke om dét gjør meg direkte glad- men forandringer er, tross alt, også hvordan man utvikler seg.

Forrige helg ble jeg forhindret fra å gå på biblioteket før det stengte, så jeg falt tilbake på de støvbelagte permene ytterst i min egen bokhylle. Siden da har jeg kommet meg i gjennom seks seige kapitler i Mariell Øyres & me skal bli omskapte, men jeg kan ikke si at jeg liker den. Jeg skal fullføre den, men det blir langdrygt. Selvfølgelig leser jeg noe simultant, og i går leste jeg ut en e-utgave av Herman Hesses Siddhartha. Synes den er flott, kanskje spesielt starten før selve handlingen og all den ytre dialogen starter. I dag leser jeg en sliten, gulnet Animal Farm med notater i margen.

Ellers har jeg tre andre bibliotekbøker som ligger og venter og kanskje får oppmerksomheten min denne helga, Stig Aasviks Indre anliggender, David Vanns Legender om et selvmord og Per Pettersons I kjølvannet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hei! Kult! Velkommen som aktiv!
Mange interessante bøker på gang også, og når du nevner det, får jeg nesten flytteabstinenser ... Pussig! Jeg har Siddharta inne i leseappen min som e-bok nå på engelsk, men prioriterer den ikke denne helga. Snubla tilfeldig over den forrige uke og den gled lett. Foreløpig tatt to små lesestunder der, for å slå i hjel ventetid. Må bare få unna bibliotekbøkene først.

Ta en titt om biblioteket der du skal flytte til har meråpent. Det er knallbra ordning! Lykke til med flytting og kom gjerne innom i flere tråder!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med start fredag og frem til neste søndag (4-13 aug) følger jeg med på VM i friidrett på TV og PC, trodde først det var morronpass hver dag, med det var bare fre-lør-søn, så da får jeg tid til annet på dagstid. Som lesing, har også 4 DVDer av serien 'Nordmennenes egen historie' og 'De syv underverk' som forfaller på mandag.

Denne helgen leser jeg videre på Elingaard - et gammelt herresete og regner med og også lese Morgan Kane fra Norge - en studie i litterær suksess og hvis jeg rekker det starte på miniserien på 4 som starter med Constantine vol 1, må ha noe lett å lese mellom grenene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hos meg har det gått litt tregt i det siste, men jeg er nå snart ferdig med Mindhunter av John Douglas. Gleder meg til netflix serien basert på denne boken som kommer i høst. Etter det skal jeg fokusre for fullt på Washington: a life av Chernow. Det tar nok fremdeles litt tid siden jeg har 500 sider igjen. Neste bok etter dette blir Kronprinsen av Alexandra Beverfjord. Jeg likte den første boken i denne serien veldig godt, så da jeg så oppfølgeren på Obs til 79 kroner denne uken slo jeg til. God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei alle sammen:)
Jeg er inne i min andre ferieuke, og nyter late morgener, og fine turer i fjell og mark. Herlig!
Ikke blitt så mye tid til lesing i ferien som jeg håpet, men noe blir det alltids. Nå er jeg i tredje boka i 'New York trilogien' av Paul Auster, mitt første møte med han. Den var ikke helt som jeg trodde på forhånd, men god er den. Blir nok flere bøker av Auster etterhvert. På lydbok fronten har jeg akkurat begynt å lytte til 'Historien om Pi' som jeg har store forventninger til ettersom jeg så filmen for noen år siden. Forhåpentligvis lever boka opp til filmen og vel så det :)

God lesehelg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Mmm, det høres ut som en super ferie! Det går fint å ofre litt lesetid i bytte for vakker natur ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For 3. helg på rad er Jeannette Walls forfatter av boken jeg leser. Denne gang er det hennes historie om sin bestemor Lily Casey Smith. Bokas tittel er " Ville hester" , og skildret av Walls, blir leserne kjent med den modige og handlekraftige bestemoren hennes som blant annet var engasjert talskvinne for alle som ikke passet inn i det " normale" systemet". En underholdende og artig bok.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Eldste dattera mi har Ville Hester i bokhylla, og hun liker den godt :-) Skal se at undertegnede hiver seg rundt og blar i vei han også!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det kommer du neppe til å angre på ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Yeeey! Den er også bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi skal kjøre hjem etter vestlandstur, så planen er at Gudbrandsdalen skal forkortes med lydbok. Åsne Seiersteds To søstre ligger på spilleren. Problemet er at lørdags formiddag på P2 er så bra, så det vil nok ta litt tid før vi får satt den igang. Vi fikk hørt vel tre timer på veien opp, og selv om ungene i baksetet skulle sitte med egne greier på øret ble både trettenåringen og tiåringen oppslukt av historien.

I kveld har jeg fått lest ferdig Marguarite Duras' Sommerregn. Jeg har flere e-bøker fra biblioteket liggende klare. Mest gleder jeg meg til å lese Allmen teori om glemsel. Jeg har også noen halvleste bøker liggende hjemme, fordi de ble for tunge for sommerlesning, men samtidig for gode til å legge vekk. Det gjelder lesesirkelens juni-bok Hvis reisende en vinternatt og Sommer i Baden-Baden.

Så selv om hverdagen er tilbake for fullt fra mandag så er det mer enn nok å ta fatt i på lesefronten.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det var jo artig at juniorene også likte samme lydbok. Tror det er bra for unger å høre/ lese litt voksnere materiale i blant. Blir dere enige om terningkast også? Hehe
Fortsatt vel hjem!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror vi alle er enige om at det er en spennende historie. Når det gikk opp for barna at det er en historie fra virkeligheten, fikk det nok en ekstra dybde for dem. Vi har alle sammen sittet med undring og tenkt på denne verden som er så nær, men likevel så fjern.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Introduksjon til voksne tanker ... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gøy å bli ferdig med noen av bøkene/verkene man leser. Noe kan kan man bli litt skuffa av det man leser pga høye forventninger eller at man rett og slett ikke traff smaken. Perfekt lese helg og ferie er å oppdage nye verk, lese anbefalinger eller noe som lenge har vært på ventelisten. Jeg skal lese litt i helgen og handle litt. I denne helga leser jeg kjærlighetens førti bud av Elif Shafak og Hjertedyr Hertma Muller. Den første boka er i hvert fall lovende og den andre er også et godt språk til å begynne med. Håper alle får en god lesehelg og håper alle får noe godt lesestoff i det neste.

Ha en god helg :D!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I min andre ferieuke har jeg lest ut boka som høyesterettsadvokat Olav Hestenes ga ut i 1990, Kamp I Sort Kappe. Jeg innrømmer glatt at advokater er ei yrkesgruppe jeg har sånn måtelig til overs for, derfor gikk jeg til verket någet forutinntatt. Men jeg blei positivt overraska! Spesielt viktig i mine øyne og hode er det at han sterkt imøtegår advokatkollegaer som han mener mangler moral i måten de rådgir sine klienter. Interssant var det også å lese at han før advokattida, var litterær våpendrager med Arnulf Øverland. Denne boka fant jeg i ei gratishylle på biblioteket i Odda.
Men jeg har også rukket å lese boka Hoggerne av Roy Jacobsen på to dager. 178 lesverdige sider om vedhogstmannen Timmo i krigen mellom Finland og Sovjet før 2. verdenskrig. Timmo har mest av alt lyst til å overleve og gjør det som kreves av begge krigsmaktene, alt etter hvem som styrer den nedbrente landsbyen han nekter å forlate.
Denne helga blir det null lesing ettersom eldste dattera mi forflytter seg innad i Oslo. Da er pappa og bilen nyttig å ha!
Les, les, les dere som kan! God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Her på Nord-vest landet er det bra vær, så det blir litt lesing på verandaen. Har begynt på "Piken fra Europa " av Jana Weidemann, om en families reise gjennom det 20.århundre.
Og på vent har jeg nå noen flere, men den neste blir nok De lemlestede av Hermann Ungar.
Det som gjør meg glad,er å gjøre mine gleder små, en er glad for hver dag en har så nogenlunde god helse og kan nyte livet og bøkene,et godt måltid, hyggelig selskap og storveis natur. Etter en del prøvelser setter en pris på de små gledene i hverdagen.
Ha en god lesehelg.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det syns jeg du har veldig rett i! Jeg merker det at en dårlig dag blir fort bedre av et godt måltid, for eksempel, det er akkurat som om det omprogrammerer hele humøret å sitte med familien. Eller ha ei stund med venner, eller gå en tur ... ja, jeg er enig. ^^D
Kos deg på verandaen og si gjerne hvordan det går med Piken fra Europa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har tre dager alene hjemme nå mens gubben er på guttetur. Ute er d meldt øs pøs så jeg planlegger en maksimal lat innehelg med gode bøker og mye hvile da kroppen ikke er helt på lag for tiden! Nå er huset skinnende rent og kroppen har fått mye fysisk aktivitet så ser frem til litt latskap nå de neste to dagene.

Regner dermed med å bli ferdig med Springflo og med lydboka "The Girl on The Train". Har ikke heeeelt bestemt hva som er neste bok men tror at det i lydbokverdenen blir
Love Songs For the Shy and Cynical, eller "A study in emerald" av Neil Gaiman. I papirformat tenkte eg å starte på "The Unbearable Lightness og Being" ,av Milan Kundera.... Men eg kjøpte nettopp boka "The Martian" som også frister...! Luksusproblem

Godt sagt! (6) Varsle Svar

No er Norway-Cup over og ut for i år
Det var kjekt sjølv om laget blei slått ut i går
Og i kofferten er der ein rikhaldig rest
Av fleirfoldige bøker eg ikkje fekk lest

Så i morgon, i morgon (men ikkje i dag)
Blir det Alex og eg som finn tonen i lag
Og når denne er ferdig ligg fleire på lur
Eg har plenty av bøker som ventar på tur

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Å herrefred
Hvilke ordsmed!
Du rimer og rimar
kvar ein linje kimar.
Skulle ønske eg var like kvikk
I min lyriske replikk

Unn deg ein kjeks
Og kos deg med Alex
Det ser ut som ein god thriller
Iallfall gjennom mine briller.
God helg til deg, Jostein Røyset
No skal eg gje meg med dette tøyset ...

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieKirsten LundHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81