Heisann :-)

Sommertid er lesetid :-)
Det er noe med å ta med seg boka ut...
Slange seg på ei solseng, eller sitte i hagestuen og høre regnet tromme på taket. Sitte ute med morgenkaffen i sola en lørdagsmorgen, eller langt utover den lyse sommerkvelden. Jeg bare digger det - og får lest mye.

Denne fredagen holder jeg på med to bøker faktisk, og det er to bøker jeg har hatt 'på vent' lenge-lenge. Nå når jeg endelig er i gang med dem, så lurer jeg på hvorfor jeg har ventet, for de er virkelig kjempebra begge to.

Den ene er Medmenneske av Olav Duun. Den har jeg nok forskjøvet i mange år pga. språket til Duun, som er såpass muntlig at det til tider er tungt å lese. Nå fant jeg på å høre den som lydbok, og det er bare helt genialt! Boka er jo kjempebra, og jeg synes den blir godt opplest av Magne Olav Brevik. Kjempefint å høre lydbok når jeg går tur alene, gjør hus- eller hagearbeid, eller sitter med håndarbeid, synes jeg. Jeg har ikke hørt så mye lydbok tidligere, men nå - etter dab-radioens inntog - så har jeg virkelig fått sansen for det. Og jeg velger heller lydbok enn podcast.

Den andre er Drep ikke en sangfugl av Harper Lee. Denne tror jeg at jeg har forskjøvet fordi jeg har tenkt at den sikkert har vært oppskrytt. Så ofte blir jeg skuffet av de bøkene som alle sier er så bra, så jeg har nok hatt det litt i bakhodet når denne ikke har blitt lest før.

Med sangfuglen har jeg nok tatt skammelig feil. Dette er jo faktisk en av de aller beste bøkene jeg har lest, og den kommer til å seile inn i favoritthylla mi. Anbefales på det varmeste!

Jeg blir nok ferdig med Lee i kveld, og må ha ei ny papirbok til morgenkaffen i morgen. Hva jeg skal velge da er jeg litt usikker på, men det kan bli Elena Ferrante. Har de to siste bøkene igjen å lese av Napoli-kvartetten, og tenker at jeg skal få lest disse nå i sommer.

Ønsker dere alle ei herlig lesehelg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Når det gjelder bøkene man aldri glemmer, så viser jeg rett og slett til Favoritthylla mi.
Samtlige anbefales :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsa