Har vært deilig å sitte ute på terrassen og lese denne uka. Avslutta i går Sidsel Wold sin bok Landet Som Lovet Alt - Min Israelske Reise. SW har erfaring fra ulike posisjoner i Israel og har mye å berette. En viktig del er jo jødenes forhold til araberne - herunder palestinerne, og det har vært med på å endre henne. Men situasjonen mellom folkene i Israel er også sentral. Religion er sjølsagt et nøkkelord.
Dette er ei bok som jeg ble mye klokere av og den anbefales videre uten forbehold.
Når lørdagens arbeidstimer er over starter endelig min ferie. Risør og omegn er målet første halvdel. Var innom biblioteket og lånte meg to bøker som blir med på tur - kan jo ikke bare fiske makrell heller.... Tore Renberg sin Du Er Så Lys og Han Kang sin Levende Og Døde, den siste fra Sør-Korea.
Ønsker hver og èn ei flott lesehelg og fortsatt god sommer!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Sidsel Wold er en klok dame. Kunne godt tenke meg å lese boka du nevner. Jeg har en roman av Han Kang i hylla: The Vegetarian. har ikke lest den ennå. Hører gjerne om hva du tenker om Levende og døde :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han Kang er ferdiglest, og jeg satt igjen med en dobbelfølelse: Levende Og Døde er veldig godt skrevet, ingen tvil om det! Han trakterer fortid og nåtid på en framifra måte, det er ganske lett å følge ham i det.

Selve historien handler om militærdiktaturet som regjerte med brutal hånd, særlig i årene 1980-87, og den stadig økende opposisjonen bestående av en sivil milits - som i boka får en tilbaketrukket rolle. Det er i byen Gwanggju hovedhandlingen foregår, og det gjennom øynene og opplevelsene til den i starten 14-årige Dong-ho og etter hvert han og hans medstudenter. Som Han Kang maler ut historien, sitter jeg og lurer på når den vemmelsen jeg har i magen skal gjøre seg utslag i, la oss si, en hurtigtur på toalettet... Har lest tilsvarende andre steder og følelsen er identisk.

Jeg anbefaler boka på det varmeste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Jakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin Lothe