Det er vel alt for tidlig å tenke på bokhøst - tenkte jeg - det er jo bare midten av juli, og jeg har ikke en gang hatt sommerferie!

Men Bokklubben har lagt ut høstens nye bøker, med mulighet for å forhåndsbestille.
Og her er det mye som frister, det må jeg innrømme!

En av mine ambisjoner for dette leseåret var å forkorte ønskelista mi noe, få lest en del av de bøkene jeg har et bevisst forhold til at jeg ønsker å lese.
Nå går denne planen rett vest - for her er det straks i hvert fall 5-6 titler som frister, og må rett inn på denne lista... Det blir den jo ikke akkurat kortere av.

Jeg skal forsøke å ikke falle for fristelsen til å kjøpe noen av dem. Helst ikke til full pris, og dessuten har jeg 8-10 bøker liggende i Allerede-kjøpte-ennå-ikke-rukket-å-lese-hylla mi, som jeg kanskje bør lese først.

Men disse titlene bare inn på den allerede for lange ønskelista mi:
Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead
Ministeriet for den høyeste lykke av Arundhati Roy
En moderne familie av Helga Flatland
Den dunkle dottera av Elena Ferrante
Blå av Maja Lunde
og kanskje
Lyset bak øynene av Tommi Kinnunen

Jaja.. Er det bare meg..? Eller er det noen av dere også kanskje, som stadig ser fram til andre bøker enn den dere leser akkurat nå?

Det ser ut i hvert fall ut som det kan ligge an til en del gode lesestunder utover høsten også :-)
Men nå vil jeg ha sommerferie først - starter i ettermiddag kl 15.30 :-)
Og her i Trøndelag har endelig sola og sommeren kommet :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Har lest Whiteheads bok på engelsk, og likte den godt! Tar også for seg noen av de mer ukjente skamplettene i slavetida - som de medisinske eksperimentene på frigjorte fanger i nordstatene, uten deres viten og samtykke. Og boka gir også økt forståelse for hvorfor motsetningene fremdeles kan være så eksplosive i dagens USA.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå fikk jeg enda mer lyst til å lese den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du etter å ha lest boka finner ut at du vil vite mer om akkurat de medisinske tingene jeg nevner, som ikke har stor plass i boka her men omtales ganske mye i en del av den, anbefaler jeg bl. a. denne podkasten:

The Tuskegee Syphilis Story

Var også en del tilfeller av kastrering uten samtykke, som også nevnes i boka.

Her kan du lære mer om undergrunnsjernbanen, som i virkeligheten ikke var en faktisk jernbane, men et nettverk: How the Underground Railroad Worked

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokhøst hørtes kanskje litt tidlig ut, men været her i Rogaland er som høst. Derfor kan man tenke seg høstbøker begynner å passe bedre. Ofte er det slik at man har noen bøker liggende i boka hylla som blir liggende over lengre tid til man rekker dem. Jeg vil også gjerne lese Den Dunkle dottera av Elena Ferrrante den gleder jeg masse til har likt det meste av henne. Jeg ser frem til den boka i hvert fall.

Håper dere alle får en god helg og god ferie til deg :) . Håper at været holder seg for ferien din da :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken L