Fikk lyst til å hjelpe krira litt, håper det er greit? Savner denne tråden på fredager.

Jeg oppdaget plutselig at lånedatoene på biblioteket forsvinner inn i fremtidens tåkeheim, altså etter fellesferien. Så jeg satte i gang med å bestille bøker fra fjern- og nær(lån), mens vår fremragende bibliotekar fortsatt er på jobb. Appen Bibliofil fungerer omsider som den skal når jeg skal bestille. Jeg må fortelle hva de har funnet på her: Meråpent bibliotek. Jeg kan gå til døra og åpne med kortet mitt også utenom åpningstid, mellom 7.00 og 22.00 365 dager i året, taste min personlige kode og bruke selvbetjeningsdesken til å levere bøker og hente bøker. Bestilte bøker blir satt frem i egen hylle rett ved desken. Utrolig praktisk! Jeg er kjempefornøyd!! Dette har visst funnet sted flere steder. Finnes tilbudet der DU bor? Har du vært der utenom (betjent) åpningstid, og fungerer ting godt?

I helga leser jeg videre på Ragnhild Magerøy - serien, bok to, Himmelen er gul, som jeg har dratt ut av mammas hyller, jeg har igjen 3 1/2 bok, så det rekker nok ut denne helga. Jeg holder også på med å få guttungen reiseklar til leirskole neste uke. Det innebærer merking av en haug med klær, bl.a. Så ønsker jeg det kan holde opp med å regne litt så jeg slipper å ha det så klamt inni regntøyet mens jeg skal sette sammen ny kompostbinge. Da tenker jeg helga mi er fylt til randen.

Hadde du tenkt å poste for denne helga litt senere, krira, ber jeg om unnskyldning for å ha "kuppet" tråden! Tilfeldig vikariat ...

God forsommerhelg!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Hei Engelin! :-) He-he, måtte smile da jeg så "vikariat" i parentes :-D Ingenting å be om unnskyldning for; folk blir vel glade for at noen tar seg tid til å dra i gang en tråd. Jeg synes det var fint med "vikar", he-he.

Mai og juni måned går litt over stokk og stein føler jeg; jeg jobber mer enn vanlig og det blir liksom bare mer! Flere og flere helger har gått med til jobbing også. Det er rett og slett forklaringen på at uken kom og gikk og før jeg fikk sukk for meg så ble det litt sent å legge ut helgetråd.

Med såpass nye jobbing har lesetiden skrumpet inn. Men nå er jeg godt i gang med en artig bok i en noe ubestemmelig sjanger: The Humans av Matt Haig. Eller som en annen bokelsker skrev - det er kanskje science fiction for de som ikke liker science fiction. Uansett er den morsom og satirisk med et skrått blikk på menneskeheten: https://bokelskere.no/bok/the-humans/394079/ og https://bokelskere.no/bok/the-humans-a-novel/387891/ Bra sommerlektyre!

Ønsker alle en god uke! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Med fare for å gjere ei "greie" ut av noko som kanskje ikkje er ei "greie"....
Du har jo på ein måte fus på helgetråden, sidan du meldte deg til å take over då Vibeke takka av. Då kan det kjennast litt ugreit å berre steppe inn og vikariere sånn utan vidare.

Kunne det vere ein ide å setje ein "deadline" for fusen? Fredag kl 18, for eksempel? Og at det etter dette tidspunktet er fritt fram for engelin eller andre å legge ut helgetråd?

Det er jo ein liten trufast flokk som tek del i denne tråden, og eg har inntrykk av at det er fleire enn eg som saknar den dei helgane det ikkje blir noko av.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hei - kort svar da jeg er på jobb. Er åpen for en sånn ide. Problemet er at en del fredager er jeg ikike hjemme fra jobb før etter kl 18... Og på jobb er det så hektisk at jeg ikke kan regne med å skrive helgetråd der. I dag har jeg tenkt å legge ut en tråd etter kl 18 når jeg er hjemme fra jobb :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

PS: og om noen tenkte "da kan hun jo legge ut tråd før jobb i dag: jeg dro på jobb halv sju i morges, så det er ikke aktuelt, he-he.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har rett i det, Jostein, man har ikke lyst til å trå i andres bed ... så er det gjerne på fredag jeg blir sittende og tenke litt på leseplanene mine og da er det gøy å se hva andre leser på. Dessuten syns jeg det er hyggelig å høre hva andre driver på. Ser ut til at flere har det cirka likedan.

Jeg skal for det meste være hjemme i sommer (passe hagen, vettu ...) så jeg har faktisk mulighet til å være helgetråd-vikar dersom krira får det for travelt, jeg syns forslaget om kl. 18.00 som grense kan være greit. Fritt frem for andre som har lyst også!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Koselig med helgetråd, Engelin:) Nærmer seg helgeslutt nå, men jeg har kost meg med Edvard Hoem sin 'Slåttekar i himmelen' et par timer i dag. Koser meg veldig med denne, og har heldigvis resten av trilogien liggende klar når denne tar slutt. På øret hører jeg på Nesbøs 'Tørst', som jeg akkurat har begynt på.

Mitt nærbibliotek har også meråpent, virkelig et fabelaktig tilbud. Jeg har benyttet meg av det mye siden de startet med dette, det gjør logistikken veldig mye enklere da jeg sjelden rekker de normale åpningstidene på hverdager. Veldig fornøyd!

Ønsker dere en fin søndagskveld :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Trivelig å se at jeg ikke er den eneste som har savnet helgetråden! Har fått lest litt ved siden av kaffekoppen og tatt meg videre til bok 3 i Magerøy - serien, Nikolas. Akkurat nå ble det et stegskifte (et byks frem i tid fra forrige bok), så jeg stoppet på side 14 for ikke å miste tråden helt. Guttungens koffert ligger åpen full av ting som skal med, han begynner å få reisefeber og "Momo" har stilt opp med nål og tråd og ytt en skjerv i de plaggene som ikke tåler stryking. Og det er jeg jammen takknemlig for! Har ikke sendt plankehaugen ett eneste øyekast i dag.

Guttungen driver også på med Sommerles 2017, så jeg har fylt opp lesekassa hans og i tillegg funnet en bunke gamle Donaldblader. Han har allerede samlet opp til den første delpremien på biblioteket, siden bibliotekaren har godkjent å legge inn tegneserier. Det er det han leser mest av. Samme det, bare han leser ... :p

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg undrast på om det kan vere same Nikolas som eg nyleg har stifta bekjentskap med i Kåre Holt sin trilogi om kong Sverre. Nikolas Arneson frå Stårheim i Nordfjord? I Holt sine bøker hadde han ei slags skurkerolle, Magerøy har kanskje ei anna vinkling?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wikipedia forteller jo at han blir etterhvert baglerbispen. Det heter forøvrig den femte boka i serien, Baglerbispen. Tidligere har jeg lest om historien til birkebeinerne og i trilogien til Jan Ove Ekeberg I sverdets tid kommer man på skjønnlitterært vis frem til Sverres sønnesønn Håkon Håkonsson og hertug Skule, eller Skule Jarl, som det står i omtalen. Deretter har jeg fått overlapping fra Tore Skeie, som går litt på siden av kongeslekta i Alv Erlingsson og Jomfruen av Norge.

Noe av grunnen til at alt dette virker spennende på meg, er bl.a. koblinger til min egen slekt. Jeg kan følge to linjer tilbake til Sigurd "Bonde" Gulsvik i Hallingdal, lendmann på 1400-tallet, og en anerkjent slektsgransker i Hallingdal har bevist ættelinjer så godt det går. Far hans igjen kan ikke bevises, men det sies etter middelaldersk ættekunne at Gulsvik - bonden var sønnesønns sønnesønn etter Gunnar Hjarandsen "Kongsfrende" Hvite, en birkebeiner som skal ha forsvart kong Sverre i slag og fått lendmanntittel. Historien er artig selv om det ikke kan legges til slektstreet i følge dagens krav til dokumentasjon, men historieundervisning av meg selv er noe av det morsomste jeg driver med, så det spiller ingen rolle. Jeg har også Alv Erlingssons gård Tornberg i slekta. Den ble solgt en eller flere ganger etter Alvs fall, og siden ble gården hetende Tandberg. Det navnet står der i anetavlene mine på 1600-tallet, gitt. Gudskjelov helt alminnelig bondeslekt. Men morsomt, javisst! Beklager lang digresjon. Det skal bli interessant å lese hvilke refleksjoner Magerøy har gjort om baglerbispen og skrevet inn i karakteren. Når forfattere skriver ikke-biografisk om historiske personer, blir grensene mellom fakta og fiksjon så veldig fort utvisket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det virker som samme navn, men jeg har ikke kommet så langt ennå. Foreløpig vet jeg bare at Ingerid fra de to foregående bøkene (Ingerid Ragnvaldsdatter, hennes farfar var den svenske kongen Inge Steinkjellsson) er moren hans og nå er det hennes fjerde ekteskap. Andre ekteskap var med Harald Gille og med Inge, senere Krokrygg, som barn av dem. Andre bok startet med Harald Gille nylig drept og åpningsscenen var ved likstrået hans. Boka slutter også likedan, med hennes tredje ektemann og ungdomskjærlighet Ottar Birting liggende på likstrå, nylig drept akkurat som Harald Gille. Om Nikolas' karakter vet jeg ennå lite, men han virker litt feig, for han gjemmer seg på en utedo for å få sitte i fred allerede i åpningsscenen. Den viser noe som skjedde da han var 11 år, det er vinter og glatthålke. Så langt rakk jeg ...

Får komme tilbake til det siden med eventuelle sammenhold mellom fremstillingene. Vent, her står det baki at faren hans skal være Arne Kongsmåg av Storeim. Det er altså samme historiske person brukt av begge forfatterne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så hyggelig at du satte inn en tråd :) Denne helga har jeg begynt på Brødrene Karmasov og kommet et lite stykke. Den virke veldig lovende og godt skrevet, gleder meg til resten. Håper alle har og får en fin helg :). Kos dere alle sammen med bøkene.

God helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hurra for kupp, helgetråden er så koselig :-)
Jeg er straks ferdig med bok 1 av 3 i Murakamis 1Q84,deretter venter bok 2 og 3.. I lydbokverdenen har jeg blitt glad i psykologiske thrillere. Ble nylig ferdig med "Disclaimer" - som jeg likte helt til mor slutten da en såkalt twist ødela hele troverdigheten til fortellingen. Nå hører jeg på The Girlfriend, som er overraskende god!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tror jeg må lese IQ84 med tid og stunder jeg også ... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempekoselig med helgetråd :-)
Og artig å se hva dere alle leser.

Jeg er i innspurten på Hjertet er en ensom jeger. Lesingen har gått sakte, for det har vært så mye annet å stå i med i det siste. Så jeg har innimellom mistet tråden litt, og har måttet gå tilbake å lese noen deler omigjen. Men boka er virkelig en godbit, og jeg kjenner at den gjør inntrykk på meg.
Satt og kjørte bil i dag, og tok meg i sitte å tenke på hvordan det skal gå med stakkars Willie som mistet begge bena.
Men nå skal jeg nok bli ferdig med denne i dag, så da får jeg vel vite det.

Etterpå tenkte jeg egentlig å begynne med 'Land ingen har sett' av Edvard Hoem, den ligger klar i ulest-hylla nå etter siste bestselgersalget i Bokklubben. Men så ser jeg at du moira har vært veldig begeistret for 'Sekstitallet' - og den ligger også i samme hylle. Kjøpt i Bokklubben i vinter, da jeg hadde så mange bonuskroner jeg 'måtte' bruke opp... Så da ble jeg litt ivrig på den. Kanskje knytte et skjerf foran øynene og velge i blinde....

Ellers er det virkelig en herlig tid nå :-) Satt ute under pledd og leste til midnatt i går, så varmt, lyst, fint.. Elsker det.
Ønsker dere alle en god helg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Land ingen har sett av Hoem og Sekstitallet av Bjørnstad, ja da er det bare å velge på øverste hylle. En lykke at du har begge,ellers hadde det blitt valgets kval hvis en hadde skullet velge. Kjempebøker begge to.Lykke til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk :-)
Nå ble det 'Land ingen har sett' først, startet i går, har kommet til side 91 og har nikost meg med hver eneste en :-)
Startet med den av den enkle grunn at den er kortest - så da kommer jeg fortere til 'Sekstitallet' etterpå :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Morsan skrøt veldig av Sekstitallet. Jeg følger derfor litt med på hva andre syns om den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I går leste jeg ut Bone av Jeff Smith. Det var salg på Outland og jeg tenkte at jeg kunne prøve meg på tegneserie, siden jeg ikke har gitt det en skikkelig sjanse før. Anbefales. Koste meg gløgg. Skal ned å kjøpe neste hefte i dag!

Har begynt med The vegetarian. Har hørt om den flere steder. Blant annen på podcasten Kompasset med Kristopher Schau og Asbjørn Slettemark. So far, so good. Gleder meg til å lese videre!

Håper alle får en nydelig helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

kommet til side 600 av 720 i den siste boka til Edvardsen om Solgudens Autostrada. Det virker som "Alle" har vært i Amerika før Columbus og vikingene for mange tusen år sidemn, og det finnes mange beviser for dette som vitenskapen først nå innser er ekte...Her handler det om at vi må omskrive store deler V VERDENSHISTOREIN HVIS alt som står i disse bøkene er sant---

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har faktisk lært litt nytt denslags av å se på Ancient Aliens på H2-kanalen. Det er jo litt pussig hvordan de insisterer på at forklaringen på alt foreløpig uforklart jo bare være "aliens" og "ufo'er" eller "uso'er", men jeg syns stedene, mytene og fenomenene de tar opp er veldig interessante. Har du sett på noen av de programmene? Jeg leser også Ancient Origins på nett og får stadig nyhetsbrev fra dem. Skulle ønske jeg kunne bestille alt de gir ut ... €:

Godt sagt! (1) Varsle Svar

har hørt om Ancient Aliens, og det er faktisk slik at en del av det som er laga i fortiden kan umulig ha vært gjort av oss her nede. Litt som Magic and Mysteries fra før---Vi bør lese en del alternative ting som Heyerdahl, Daniken, Moore, Berlitz osv...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I hvert fall ikke uten å kjenne til teknologi som vi ikke har i dag! Det finnes de som mener det har vært mange steinaldre og mange "flaskehalser" for populasjoner, enten de har vært dyr, mennesker, hominider eller arter vi ikke lenger har kjennskap til. Kan det faktisk være mulig at fortidige hadde ubegrenset tilgang på energi? Nikola Tesla var inne på nettopp det, men ble grundig hindret, for det var jo folk som ville komme til å tape penger på det. Og hva med "Korallparken" i Florida, den skal være bygget av én liten, spinkel mann, kan han ha kunnet noe om antigravitasjon? "Hahaha, levitasjon går ikke an", sier folk. Å nei? Hva hvis det bare ikke er "mainstream science" ennå da? Det er nok mye menneskeheten kan ha glemt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Joda, det er de som mener at Obeliksene i Egypt osv er en slags energistenger som kan skyte ut stråler osv. Tesla ble kalt for trollmann da han holdt på med fri energi osv. Har hørt om korallparken i Florida, og har sett en del videor om dette på youtubre. Vi har glemt mye de siste 2 000 åra av ulike årsaker--Vi gjenoppdager en del etter hvert---

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fint at noen trår til som vikar. Her er det mye lesing for tiden,er ferdig med Sekstitallet i romansyklusen Verden som var min av Ketil Bjørnstad. Veldig bra,og det er jo min verden også.Har nå begynt på Syttitallet,virker like lovende.
Har også fått lest En forbrytelse i familien av Sacha Batthyany, en interessant bok om at forfatteren nøstet opp sin families historie tilbake til krigen, og det var ikke bare hyggelige ting.
Og ellers har det blitt ei bok om kristenforfølgelse i vår tid, Forfulgt.
Været er så som så,noe uteliv men mest inne med lesing denne helga.
God helg til alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så kjekt med en stand-in :-) Har brukt ei stund på Mørk Kyst av australske Peter Temple, ei veldig god krimbok med solide litterære kvaliteter. Dette var visstnok gjennombruddsboka hans, og derpå har det kommet flere sterke bøker.

Øyeblikkelig ferdig med boka, men i helga blir det jobb, fotball OG søskenbarntreff lørdag OG fortsettelse av treffet søndag før ny kamp avslutter søndagen og helga :-)

God lesehelg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dei siste dagane har eg hatt Alt lyset vi ikke ser som nattlektyre. At boka er tjukk og lite egna seint på kvelden er no ein ting, men at boka ikkje svarar heilt til mine forventningar er noko anna. No må eg sjå om siste delen blir betre. Den er ikkje dårlig, heller litt middels, kanskje....

Så strevar eg med "Hvis en reisende en vinternatt". Har vore nær ved å gi opp, men trur eg skal kome gjennom. Har iallfall bestemt meg for at neste boka eg opnar skal vere ei eg kan kose meg med......kanskje..
God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En må huske å kose seg ...
Tror det var utsiktene til litt mye "pliktlesing" som tok fra meg leselysten litt i fjor. Nå går det mye bedre og etter lyst og innfall. Jeg ser på hva lesesirkelen leser sånn i øyekroken, men den dere har nå virker snodig. Tror ikke jeg setter den på leselistene med det første.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dei andre vil muligens heller på kino
Men eg les ei bok av Italo Calvino
Og sidan det no har blitt fredag og helg
Så tek eg meg også ein poltur i kveld.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Per LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimDemeterHarald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA Bais