I lommene mine finnes det alltid en del beskrevne lapper. Det er (i tillegg til rene handlelister): Titler på bøker jeg skal se etter neste gang jeg er på det lokale biblioteket, titler på bøker som biblioteket ikke har og som jeg kanskje bør skaffe meg på annen måte, titler på bøker som kanskje er interessante, men som jeg kanskje bør skaffe meg mer informasjon om og ikke minst navn på sentrale personer i bøkene jeg nylig har lest. Er det noe jeg glemmer fort, er det hvilke navn forfatteren har utstyrt personene sine med. Helt nødvendig hvis jeg senere skal skive en omtale av bøkene. Går dere andre også rundt og drasser på slike lapper?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Nei, faktisk ikke. Jeg har en hel bok med delvis beskrevne sider og masse post-it-lapper på merkede steder. I bokhandelen eller biblioteket står jeg ofte med boksamlingen min her inne på smarttelefonen og dobbeltsjekker at jeg ikke har tittelen fra før, eller at de(n) samsvarer med ønskelista mi her inne. Jeg bruker også appen Bibliofil til å bestille bøker hos biblioteket. Lurer kanskje på om "Bullet Journal" eller en Midori er noe for deg, ta en titt på Google for å se andres løsninger på å organisere løsbladsystem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svaret. Du er nok langt mer velorganisert enn hva jeg er. Jeg har verken smarttelefon eller apper og opplever at jeg i hverdagen klarer meg godt uten. Men det som bekymrer meg er at jeg er blitt så opphengt i alle disse bøkene. Å lese mye har jeg alltid gjort. Problemet er all organiseringen rundt. Da det virkelig gikk opp for meg at her går jeg omkring med lapper fulle av navn på fiktive personer, begynte jeg å lure på om også andre bokelskere har det slik. Eller er jeg besatt av en mani som har gått for langt?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, for all del, du har det nok godt uten smarttlf! Det er bare sunt å ha hobbyer og jeg kan tenke meg du gjør mer av det andre ikke får tid til. Et register over karakterer høres ikke dumt ut ...
Vil likevel anbefale å skrive inn "Bullet Journal" eller "Midori" på din datamaskin og ta en titt. Så kan jeg anbefale Arne og Carlos sin bok om å lage bøker selv (har du symaskin eller kan låne en?) så har du billig gjenbruksbok å klistre/ feste listene dine. Eller bare kjøpe en liten notatbok med spiralrygg, akkurat passe til å gå i veska/ lomma/ ryggsekken eller hva du bruker til daglig, bare så mye at du kan organisere listene dine på en måte som passer deg. Passer det deg ikke å skaffe noen slik bok er nok det beste rådet å endre på nøyaktig ingenting og fortsette som før ... :-P og i såfall beklager jeg stormen av dårlige forslag! ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei for all del, dette er slett ikke dårlige forslag. Så snart jeg får tid, skal jeg sjekke "Bullet Journal" og "Midori," for selv om jeg ikke kommer til å bruke det, er det greit å vite hva det går ut på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tilbake til "mani" for det glemte jeg. La oss kalle det en sterk interesse. Lapper kan du holde i hendene og du kan ha dem for hånden. Du har ikke mani, det er manu, som betyr 'med hendene'. Ikke bekymre deg, med mindre du skaffer deg selv problemer i hverdagen, da bør du kanskje tøyle deg inn en anelse. ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vitsen ved å bruke håndskrevne lapper er at det som står der fort blir historie, og da kan de jo fort skiftes ut med nye. Og når det gjelder navnene på alle de fiktive personene, inkorporeres de i bokomtalene. Når jeg omsider får skrevet dem, blir de lagret her på "Bokelskere.no", og forhåpentligvis kan de være til nytte også for andre som vil gjenoppfriske innholdet i en bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg syns ikke dette høres ut som noe å bekymre seg for, tvert i mot, det høres lurt ut å ville få ting riktig. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa