Dette er ikke lettlest litteratur. Et tungt og viktig emne. Viktig litteratur for oss som aldri kommer til å måtte søke asyl noe sted, og en påminnelse om hvor heldige vi er som får bo og leve der vi selv ønsker, i fullstendig trygghet.

Jeg tror også det er viktig å velge en ungjente fra Nigeria som hovedperson.

Jeg håper Little Bee blir pensum i ungdomsskolen/vgs.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Den er veldig lettlest, men ein bør ikkje rase gjennom den nettopp fordi det den tek opp er så viktig. Samstundes tykkjer eg at den ikkje er så truverdig som t.d. "Vitne" som du absolutt bør lese!

Men det beste med boka er at den tek opp ei viktig sak, nemleg at folk kan verta jaga på flukt av andre grunnar enn krig, men rett og slett pga at staden der dei bur er rik på naturressursar. Akkurat slikt som skjer i Brasil i Amazonas og i Equador, også der med tanke på olje.

Kva gjer dette med vårt samvit med tanke på import? Kanskje Bush ikkje var så alt for dum når han sa at feilen med importen var at den kom fra utlandet?

Vi bør i alle fall tenkje oss om to,tre, ja gjerne fem gonger før vi klagar over prisane på maten. Kven av oss bruker opp mot 70% av all inntekt på mat? I alle fall ikkje eg, og eg er student

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit Tinholt