Innbydelse til å være med på en felleslesing av José Saramagos Kain.

Foreslått leseperiode: juli 2017.

Jeg lager ny diskusjonstråd for felleslesingen i slutten av juni.

Hvem blir med på sommerlesing (ca. 150 sider)?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Er det fortsatt interesse for en felleslesing av og diskusjon om José Saramagos «Kain»? I så fall kan jeg påta meg å lage en diskusjonstråd. Men før jeg ev. gjør det, vil jeg lodde stemningen og ber derfor om at de som ønsker å delta, melder sin interesse. Jeg har nå lest boken og kan gå god for at romanens få sider rommer mange store spørsmål for debatt. Leseperiode juli 2017.

Hvem er med?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Siden jeg skal til Portugal nå i juli, passer det godt å lese Saramago. Fikk tak i boka på biblioteket i går, og har såvidt startet på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da vil jeg også anbefale deg Det året Ricardo Reis døde! Som du ser av diskusjonstråden er det noe ulike oppfatninger av boken – den er blant mine favoritter. Da jeg og mannen var i Lisboa for noen år siden, gikk vi Ricardo Reis’ fotspor i Lisboa. Satt lenge på en liten plass (husker ikke navnet i farten) som spiller en sentral rolle i boken. Veldig artig.

Jeg kan også anbefale et besøk i Casa Fernando Pessoa. Også Pessoas fotspor nøstet vi opp. En flott tur i en interessant og morsom by.
(Nå sa du vel ikke at du skulle til Lisboa ...)

God reise!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det, Lillevi!

Det blir ikke besøk i Lisboa, men i portvinens hjemtrakter, Porto. Da blir det i alle fall et besøk i denne bokhandelen :))

Jeg har flere bøker av Saramago i bokhylla (Beleiringen av Lisboa, En beretning om blindhet og Klosterkrønike.) Men siden leselysten ikke er på topp for tiden, synes jeg de virker for ugjennomtrengelige til at de frister akkurat nå. Pessoas Uroens bok ligger også og venter på "bedre tider". Så jeg har endt opp med "Kain" av Saramago og Robert Wilsons Et lite drap i Lisboa som Portugal-relatert lesestoff.

I tillegg blir Paul Austers Timbuktu og Anne Fadimans Lyden av leselykke med i kofferten, tror jeg.

Jeg har forresten lest det første essayet i Fadimans bok, om når boksamlinger giftes. Det er jo ikke bare-bare når to boksamlinger skal plasseres i et felles bo - blande dem eller beholde dem separat? Hun skriver om prosessen da de blandet sine bøker etter seks år, og jeg må le når jeg tenker på at vi bodde sammen i over tjue år før vi gjorde det samme ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokhandelen er i seg selv verdt et besøk til Portugal – et land jeg svært gjerne reiser tilbake til. Hjertelig takk for tipset; det er notert.

Uroens bok brukte jeg flere år på. En bok som helt greit (og kanskje med fordel) kan ligge lenge mellom hver gang du leser i den.

Ellers har jeg samme erfaring som deg når det gjelder blanding av boksamlinger. Først da vi flyttet, etter snaut fem og tyve år, ble samlingene tilnærmet blant. Den dag i dag, etter nærmere fem og førti år, har jeg hyller med egne bøker :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir med, men i juli er jeg en svært ustabil nettbruker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv om vi ikke er så mange, ser jeg for meg at vi kan få fine diskusjoner!

Hvis det passer bedre for dere, er det ikke meg imot og utsette dette til august. Si hva dere synes er best.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tenker det ene er like bra som det andre. Sommeren er jo først og fremst en "ute-sesong", der nettaktivitet kommer litt i bakgrunnen. Iallfall for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ok. Da lager jeg en ny diskusjonstråd for Kain en av de første dagene.
Gleder meg til dette!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka står klar i bokhylla, så eg blir med, Lillevi! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blir med, eg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne gangen greidde eg ikkje å finne boka på nokon bruktbutikk, så eg beit i det sure graset hist over bekken etter ti fuglar på tommeltotten ....
eller med andre ord, eg bestilte pocket-utgåve frå bokhandelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei,

På grunn av personlige utfordringer kan jeg ikke være med på denne fellesledingen.
Jeg håper andre kan lage diskusjonstråd.

Beklager.

God Sommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig jeg blir med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er vi i alle fall to.
For å holde tråden oppe er det best at folk melder seg på etter hvert.
Men vi må nok likevel heve den med (u)jevne mellomrom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så vidt jeg husker var det Marit H. som foreslo Kain, så da må vil kunne regne med henne :-))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R