Lesehelg!

Håper dere nyter våren - det gjør jeg :-) Mai har hatt ekstra fridager for mange, men for meg er det motsatt; jeg jobber mer enn vanlig. Dermed har lesetid og lesehelgtråd lidd litt under det dessverre.

Det har gått en del i podcast - noe som er greit når man jobber en del for hver episode er selvstendig og er vanligvis ikke så alt for lang. Det har f. eks. gått i Giæver og Joffen (VG's politiske kommentator-podcast), Misjonen på P4 (Antonsen & Golden) eller Ekko på P2. En god blanding av tøys og tull og alvor :-)

I går fant jeg frem The First Fifteen Lives of Harry August av Claire North. Det er en stund siden jeg har tatt frem papirbok; spørs om det går som det pleier og at jeg fortsetter med den på lydbok.

Hva leser dere? Noen tips dere ønsker å dele med bokelskerne?

Riktig god helg i eller utenfor litteraturens verden! :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 22 svar.

leser to bøker samtidig, og den siste av Edvartsen i serien Solgudens autostrada er bra- 720 sider---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå kan vi vel endelig si at våren har kommet hit til Hammerfest også! Snøen smelter godt om dagen, og endelig er alle veiene frie for snø. Jeg er hjemme i mammapermisjon med vår sønn på 5 uker, så her går dagene i ett. Ingen forskjell på hverdag og helg akkurat nå, og det blir heller ikke så mye tid til lesing. Jeg leser derfor fortsatt Jeg vet hvor du bor av Unni Lindell, og siden jeg ikke fikk fullført boken under forrige lesesirkel leser jeg også på Profetene i Evighetsfjorden av Kim Leine.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Gratulerer med en flott bursdagsgave!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer med den nyankomne! :-) Han fødes inn i en fin årstid, Det er flott nordpå på denne tiden med lange, lyse kvelder :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk :) Han kom til verden på en veldig fin tid, faktisk på min bursdag :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei,

Så godt å se deg og lesehelgen her igjen, Krira :-)

Ja, nyter våren, det gjør jeg. Men våren er også en travel tid, med mye sosialt som skjer, og en del som skal gjøres. Vi er også i gang med et lite oppussingsprosjekt, så den siste uka har jeg hatt flere timer med malerkost enn bok i handa.

Leser derfor veldig lite og sakte for tida. Men innimellom slagene blir det da litt, og jeg er i gang med 'Etter deg' av Jojo Moyes. Jeg er av dem som likte 'Et helt halvt år' veldig godt, og har hatt lyst til å lese denne en god stund. Så ble jeg litt umotivert av å lese mange dårlige omtaler, men nå er jeg altså i gang. Og nå var forventningene skrudd bra lavt, så jeg liker den kjempegodt! Den er nok ikke fullt på høyde med 'Et helt halvt år', men jeg synes denne er fin også. Artig å møte Louisa igjen.
Og den passer perfekt inn i min nå litt hektiske hverdag, da den ikke krever for mye tankevirksomhet, og er lett å hoppe inn i og ut av.

Med ønske om en god helg til alle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for det :-) Hyggelig å være tilbake. Du er flink som maler og pusser opp. Ja, mye sosialt på disse tider ut utover i juni. For min del er og blir det en god del jobbing også. Så all verdens tid til lesing er det ikke. Men jeg vil ikke klage og noe skal det nok bli lest :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er i gang med fjerde og siste bok (Dans, dans, dans) i Murakamis serie "The Rat"
På lydbok er jeg ca 2 timer inn i den dystopiske klassikeren The Handsmaids Tale som jeg lenge har hatt planer om å lese. Nå som TV-serien er kommet måtte jeg rett og slett bare hoppe i det, for jeg vil se serien men det er uaktuelt å gjøre uten å lese først!Noen leveregler må man jo ha... Hehe! Så langt en tankevekkende og original bok som jeg ser frem til å dykke dypere inn i.

I dag kjøpte jeg forresten den nye boka: "Make Poetry Great Again" ... Perfekt lektyre i kveld da jeg hele dagen har ligget til sengs med migrene.. Altså lite lesing i dag.. Frem til nå.. Og nå blir det med denne lettfattelige boka som jeg ikke helt klarer å le av uten å samtidig kjenne noen grøss krype nedover ryggen

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er det en serie? - Det hadde jeg ikke fått med meg. Jeg har lest The Wild Sheep Chase og deretter Dance, dance, dance og likte begge veldig godt. Hvilke andre romaner er med i serien?

Make Poetry Great Again: Donald Trump og poesi? - Høres jo kokkeliko ut.... Håper du i det minste får deg en god latter :-)

Jeg ser at flere her på bokelskere leser The Handmaid's Tale ifbm HBO-serien. Jeg hørte et utdrag på Audible tidligere i dag og ble nysgjerrig! Serien har jeg lyst til å se. Men da blir det kanskje romanlesing først.

Håper migrenen ikke er til plage lenger!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tok litt tid før jeg skjønte at bøkene hang sammen :-) de består av
1. Hør vinden synge
2. Flipperspill 1973
3. A wild sheep chase
4. Dans, dans, dans

De kan selvsagt også leses hver for seg altså, men kronologisk henger de sammen, og se er også skrevet i denne Rekkefølgen. Samme forteller/hovedperson (som vi for så vidt aldri får vite navnet på...) og flere andre karakterer går igjen (Jay, the Rat, kjæresten, ekskona, sauemannen). Dette er også de fire første bøkene Murakami skrev... Spennende å følge forfatterskapet fra starten, synte jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei,
Jeg hører 'Kafka på stranden' av Murakami på lydbok, og dette er mitt første møte med denne forfatteren. Dette er en forfatter jeg har gått glipp av tidligere. Jeg oppdager at jeg liker hans fortellerstil kjempegodt, og boken blir så bra lest også, så dette koser jeg meg med.

Har allerede bestemt meg for å lese flere bøker av Murakami, og ser at forfatterskapet er mye større enn jeg først trodde. Så her har jeg visst mye å glede meg til :-)

Det ser ut som du har lest mye av han. Er det noen av bøkene hans du vil anbefale spesielt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elsker alt av ham! Så å velge en favoritt er vanskelig. Foruten de mest kjente bøkene "Norwegian Wood" og "The wind up Bird Chronicle" anbefaler jeg personlig "Hard boiled wonderland and the end of the world", Sputnik Sweetheart, "After dark" og "Tsukuru Tazaki and his years of pilgrimage"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ny lesehelg,nå er jeg på ei ukes ferie hos ho mor,så her nytes mors gode mat og finvær.
Har akkurat begynt på Land ingen har sett av Edvard Hoem, tredje boka i slektshistorien til Knut Hansen Nesje. Så langt,veldig bra. Så da blir det mors kjøttkaker og slektshistorie fra Molde.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har såvidt begynt på "It Can't Happen Here", Sinclair Lewis' nobelprisvinnende roman fra 1937 - og den lever opp til forventningene! Foreløpig har "vi" (godtfolk i småbyen i Vermont og jeg) bare såvidt begynt å merke at noe er i emning på den politiske arena; demokratene og republikanerne er i ferd med å nominere sine respektive kandidater til presidentvalget, og en bølle ved navn Windrip får voldsomt mye oppmerksomhet på demokratenes partimøte der han lover gull og grønne skoger til arbeidsledige, krigsveteraner og andre marginaliserte grupper dersom de bare stemmer på ham. Så tidlig i boken kan man (jeg) glede seg (meg) over typetegningene, der historiens "helter" blir fremstilt med varme og en solid porsjon humor (warts and all, som det heter). Men de mørke skyene har allerede begynt å samle seg over horisonten...

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Er i disse dager i skikkelig leseform, yoho! Leste nylig ferdig boka Vær Snill Med Dyrene av Monica Isakstuen, som jeg veit mange her inne har lest. Et sted leste jeg en ytring om boka som mente at om du leste denne romanen om en familie i full oppløsning, samt Inga Marte Torkildsen sin Du Ser Det Ikke Før Du Tror Det, så har f.eks barnevernet mer enn nok bakgrunnsstoff til å ta gode avgjørelser. En overdrivelse - men tanken er ikke helt på trynet, for å skrive rett fra levra.

Nå nærmer jeg meg slutten på Mo Yan sin Store Bryster Og Brede Hofter. Langt over 500 sider fra Kina hvor vi følger hovedpersonen fra fødselen av til godt voksen alder. Mye drama på både ytre og indre plan, velskrevet men ikke så poetisk som Rødt Korn som jeg leste for noen år siden - som er en av mine store favoritter. Men dette er uansett ei stor bok fra en stor forfatter!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Da er boka til Mo Yan unnalest, må bli en 6`er! Den er nå levert tilbake på biblioteket, og med meg under armen hjemover hadde jeg Jules Vernes sin Jorda Rundt På 80 Dager. Den leste vi i fellesskap i klassen når jeg gikk i 6. klasse på Kringler Slattun skole i Nannestad for 40 år sida :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Med soga om Mannen fra utskjæret
Så sit eg og gliser i finveret
No blei det visst helg om senn
Og søndag så blir det vel køyretur
Med lydbok om løynleg monark-retur
Blir barndomen levande igjen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser Forliset av Frode Granhus. Dette er hans femte "Lofotkrim" hvor Rino Carlsen, nå lensmann, er hovedpersonen. Granhus hadde visse talenter fra starten av, men nå begynner han jammen å bli flink! Det er to ting jeg syns han er spesielt god til, det første og mest påfallende er evnen til å beskrive naturen. Denne boka starter med sprengkulde. Jeg "kjenner" det iser og hvordan frosten knirker og knepper. Når han forteller er det ingen sak "å lage film" i hodet. Det andre talentet er å flette sammen fortid og nåtid så sømløst at jeg nesten syns jeg har vært inne i hodet til Rino og sett logikken klikke på plass. Dessuten er Rino en velsignet vanlig, god mann med magefølelse og rettferdighetssans. Ikke noe überhelt eller antihelt-tull, bare en vanlig, interessant problemløser. Harry Hole kan dra hjem og legge seg, Rino har mer pondus. Harry er en ustabil fjott som skriker på hjelp (i de få bøkene jeg har orket å lese hittil), mens Rinos største svakheter er hans kjære, at han er nostalgisk og ikke spesielt nevenyttig. Han fremstår i det minste som et skikkelig mannfolk! Denne boka er nå halvlest og jeg aner kompleksiteten av en enkel, men ikke helt soleklar løsning. Foreløpig en tydelig femmer!

Jeg tror jeg leser resten i dag, så det kan tenkes jeg skriver her igjen. Fint med helgetråden på fredag, krira, jeg glemmer ofte å se etter den senere i helga.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den får bestått til femmer! Flott intrige, Rino virker, løsningen var både opp i dagen og ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har på morrasiden lest ferdig 2 bøker (våknet kl 6.30), Danskernes egen historie - hverdagsliv og en bok fra leseutfordringen, Årets påskekrim - 2012 - A Book with Multiple Authors, og videre planer for helgen er Danskernes egen historie - fester & gæster som forfaller på mandag (fjernlån). Neste blir første bok i en serie jeg har alle 7 bøkene av fra 30-tallet til 90-tallet, Tilbage til 30'erne - Alle de ting, du har glemt, du kan huske, omtremt som Barndom-bøkene, men om Danmark. Skal også se om jeg kommer et par kapitler videre i leseutfordringboka Kleopatra - Egyptens sista drottning - A Book about an interesting Woman og muligens starte på First Encounters (Lost and Found in History) - A Book set in the Wildeness.

Lørdag - Var nettopp nede i postkasse siden jeg glemte det igår, og de 2 siste bøkene i Danskernes egen historie som jeg hadde bestilt meg fra et antikvariat i Danmark hadde kommet, så de kommer først på de bøkene jeg leser denne helgen og First Encounters faller da bort, og Tilbage til-bøkene starter jeg nok ikke på før til Mandag, men regner med å fortsatt få plass til et par kapittel om Kleopatra. De jeg fikk i posten er Danskernes egen historie - da jeg mødte de kongelige og Danskernes egen historie - vores ugeblade.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kommet til side 264 av 720 i den siste boka om Solgudens Autostrada. Disse bør alle lese som vil vite litt mer om hvordan de gamle sivilisasjoner utbredte seg i det som kalles før-historisk tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har de på ønskelista mi, og vet at alle 4 finnes på bibliotek i Østfold.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Eli HagelundBoktimmyIngrid Urdal StøleBente NogvabokxleserLars MæhlumHilde H  HelsethNorahNilzVarArcticDwarfMonica CarlsenRisRosOgKlagingOda BharHeidi LDimiJan Arne NygaardcupcakeLisbeth Kingsrud KvistenRagnhild SLRufsetufsaAnne-Stine Ruud HusevågvaskeklutØyvind BjørnerudConnieKristine W. JensenKaren RamsvikLene AndresenMy Criminal MindJostein RøysetLibrosaurus vMarit HåverstadGitte FurusethVibekeChrissieJulie StensethMarianneMaren Hjelle AuneHarald KKarin Bergmrgiggles