Her er min anmeldelse av Forliset (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hei Geir!
Var innom bloggen din for noen uker siden og da gikk det fint, men denne lenka her var helt håpløs å følge med smarttelefon. Tenkte du ville vite det. Hehe. Lykke til med den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Måtte som snarast sjekke, og kan stadfeste observasjonen din. Ikkje slik å forstå at eg tviler på observasjonen, spørsmålet var heller om det også var slik for min telefon. Og slik var det. Håplaust, altså.

For å vere litt meir spesifikk, det håplause arta seg slik, i alle fall for min telefon, at menylinja med "Anmeldelser 2012-2017", "Mine ti beste boktips" etc. dekker heile venstre del av skjermen, og nektar å flytte seg derifrå. Sjølv om det heilt sikkert stend masse nyttig tekst under der, men som altså ikkje er råd å lese, men som ein kanskje likevel kan gjette seg sånn nokonlunde til ut frå dei fragmenta av setningar ein kan sjå på høgre halvdel av skjermen.

Android telefon, til opplysning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Japp, nøyaktig det som skjedde på min Android også. Jeg vurderer faktisk til eller fra hvorvidt jeg skal lese Maestro eller ikke, ut fra hvordan han gir omtale til sine bokskrivende kompiser. Nå likte jeg godt Forliset, som han "bare" har gitt en 4'er til, og han skrøt uhemmet av Oldertrøens Isilds vrede , som jeg dessverre så meg nødt til å slakte, for fantasy er sjangeren jeg egentlig er mest kritisk til.

Geir, det er jo mulig du leser litt nedover her, jeg gir nok boka di en sjanse etterhvert (står på en ikke-digital leseliste), men det kan hende jeg har mest kritikk til det du er mest stolt av ... ;-) Men det tåler du sikkert.

Har ikke testet bloggen fra pc ennå, forresten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er det nok noe kluss med det nye temaet som da ikke er tilpasset gamle anmeldelser er jeg redd. Det er jo kjempetrist, og jeg må kanskje inn og se om jeg får gjort noe med det. Når det gjelder Maestro så tåler jeg selvsagt kritikk. Vi kan ikke være i dette gamet dersom en ikke tåler det. Dessuten har boka fått så mye glitrende anmeldelser både nasjonalt og internasjonalt at jeg nok ikke går i kjelleren av en og annen dårlig også. Isilds vrede er en fantastisk fantasy-bok for ungdom. Det står jeg fast ved. Den er ikke skrevet for oss voksne, men forenklet slik at den er tilpasset barn i 10-15 årsalderen. Da vil den selvsagt bli fullstendig crap sett opp mot bøker av Patrick Rotfuss og lignende, men som fantasy for barn og unge er den kjempefin. Men ... Det er lov å være uenige ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jada, jeg har tatt med i betraktningen at Isilds vrede er skrevet for unger. Jeg fant noen steder hvor setningene og språket rett og slett var for dårlig formulert, og det sto ikke helt i stil til en ting du skrev i din anmeldelse, at Oldertrøen er nøye og flikker lenge. Gjør han virkelig det burde språket vært bedre. Men, jeg vet jeg er i overkant kritisk, dog ikke utilgivende. Som vogntogsjåfør måtte jeg humre over utilstrekkelighetene i scenene hvor tankbilene var involvert - greit, jeg ser tegninga av at disse personer skulle være avstumpede og stupide. Miljøproblematikken som skulle være så bra følte jeg var litt avleggs og gammeldags, som om manuset var underveis i 20 år før det så dagens lys. Kunne sikkert fortsette, men jeg ser ikke helt hvorfor. Hensikten min var å forklare hva slags ting jeg har vektlagt som negativt, altså kilden til uenigheten, og ikke for å "krangle". Ettersom jeg har begynt å legge merke til hva du skriver i blogger/ anmeldelser er jeg jo interessert i å vurdere om jeg er enig/ uenig med deg, legger merke til ting svært likt/ forskjellig, for bedre å kunne velge bøker jeg sannsynligvis vil få en god leseropplevelse med. Jeg er nemlig ganske kritisk til samnorsk litteratur og kvir meg i blant for å lese disse bøkene. Jeg har også en sønn på 12 år, han har 2 diagnoser i autismespekteret (AS og ADHD) og har vanskelig for å gå for (for han) nye og ukjente forfattere på egen hånd. Derfor prøver jeg å lese barne- og ungdomslitteratur også, for å kunne vurdere om guttungen havner i målgruppa. I noen situasjoner er han likeså reflektert som en voksen, i andre situasjoner barnslig som en femåring. Av og til passer ikke bøker han er i målgruppa til fordi forfatteren har lagt an på å høres kul ut, for eksempel. Det skjønner han ikke noe av. Han syns jevngamle gutter som prøver å "være kule" er "teite", for han forstår ikke behovet for å forstille seg. Det gjelder bøker også.

Når det gjelder Maestro tviler jeg ikke på at gode kritikker får deg til å flyte langt, rart med det, å føle at det var verdt all jobben! Jeg må jo se på skrivestilen din først for å si hva jeg syns, det ville vært urettferdig av meg å bedømme deg kun ut fra hva du skriver om arbeidet kollegaene dine har levert. Det har i det minste blitt god bredde i norsk litteratur de siste par tiårene!

Så håper jeg du får orden på bloggen for alle skjermer, jeg dropper nok innom for å titte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MarteAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboCtinaEndrinaEivind  VaksvikHarald KThomas KlakeggCatrine Olsen ArnesenKaren RamsvikIna Elisabeth Bøgh VigreEva Karoline SKaren PatriciaRonnyLibrosaurus vBeathe SolbergEllen E. MartolRosa99Trine S. AustbøelmeRina WesenberglillianerMari DullerudJulie StensethToveMarteTove Obrestad WøienLaila StenbrendenbokxleserBjørg L.Tine JohnsenSpurvelurvIngunn Sbandinikjell kJolinaSynnøve H HoelTine SundalRoger MartinsenTao