Jeg kjøpte boken fordi jeg elsket "mørke midt på dagen" - i den forstand at man kan bruke orde "elske" om en bok som så levende beskriver depresjon. Solomon har nøyaktig samme fortellerstil i denne boken, som har et vidt forskjellig tema, og boken er like nydelig skrevet som "mørke midt på dagen". Det er interessant å lese og et spennende tema han tar opp - hvordan blir relasjonen mellom foreldre å barn når barna er helt anderledes enn foreldrene? Det å oppsummere en bok på neste 800 sider i en kort omtale er nesten umulig.

Jeg har lært veldig mye av å lese den - og vil kategorisere boken som populærvitenskap, var blant annet ikke klar over at grunnen til at mengden personer med autisme økte i Calefornia mye var på grunn av diagnosekrav. Her i Norge har vi noe av samme diskusjonen med ADHD, for meg personlifisert ved forskeren Aksel Tjora. Nemlig at samfunnet rundt gjør det "gunstig" for den enkelte, lærere og skole å dignostisere barn med ADHD. Var heller ikke klar over at autisme ikke er en sykdom eller en lidelse, men veldig mange forskjellige, og at dette er grunnen til at man nå kaller alt for lidelser innenfor autismespekteret. Så ja, en viktig bok, en spennende bok. Veldformulert og interessant å lese.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Selv synes jeg Langt fra stammen er en viktig bok, godt og engasjerende skrevet, som fortjener større oppmerksomhet. Flott at den finnes i norsk oversettelse. En god hjelp for pårørende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GAudhildsiljehusmorLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudalpakkaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe SolbergJan Arne NygaardVannflaskeMarit Håverstad